Hopp til innhold

Kvinnene får spille cupfinalen på Ullevaal likevel

Kvinnenes cupfinale skal likevel spilles på Ullevaal samme helg som mennenes finale – iallfall hvis forholdene ikke gjør det umulig.

ada hegerberg scorer for Stabæk.

I fjor kunne Ada Hegerberg juble for cupfinalescoring, men da på Åråsen. Nå kan hele kvinnefotballen juble for cupfinalehelg på Ullevaal

Det vedtok styret i Norges Fotballforbund torsdag. Dermed er en lang strid løst, og det til Serieforeningen for kvinners glede. Kvinnene får spille cupfinale på Ullevaal

Om baneforholdene blir vurdert til at det er er utilrådelig å spille to kamper på to dager, blir kvinnenes finale flyttet til innendørsarenaen Vallhall.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til NRK at det må avgjøres allerede innen 15. september om finalen skal gå på Ullevaal eller i Vallhall.

- Vil ikke spille finale i Vallhall

Caroline Graham Hansen

- Om finalen går i Vallhall, kommer ikke jeg til å spille, sier Stabæks Caroline Graham Hansen

Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix

Det synes Stabæks Caroline Graham Hansen i utgangspunktet er positivt. Men hun liker ikke tanken om kanskje å spille i Vallhall.

- Hvis cupfinalen går i Valhall, tro jeg jeg vil velge å ikke spille. Det er lite attraktivt og skikkelig dårlig. Cupfinaler skal spilles ute, ikke inne. Der er det for små tribuner og ikke stemning i det hele tatt. Det blir helt feil og veldig stusslig, sier Hansen til NRK.

Men hun er meget godt fornøyd med prinsippet om at også kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen.

- Vi skal ikke klage på det. Matta holder, det så vi jo i fjor. Da var det strøkent i slutten av november. Det er bare at det skal være avhengig av været om vi faktisk får spille der eller ikke, det er det jeg reagerer negativt på, sier hun.

- En gledens dag

– Det er en gledens dag for oss, sier daglig leder i Serieforeningen for kvinner. Hun sitter i bilen hjem og har ikke hørt nyheten før NRK.no forteller henne om vedtaket.

Kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen lørdag 23. november, dagen før guttas finale.

– Dette betyr enormt mye for jentene. Det gir et helt annet signal å spille på nasjonalarenaen på cupfinalehelgen enn å spille på en annen arena. Dette er utrolig viktig, sier Angeltveit.

– Vi har fattet et prinsippvedtak om at kvinnecupfinalen skal spilles på Ullevaal stadion – vår nasjonalarena. Det har hele tiden vært vårt ønske få det til, selv om baneforholdene kan by på utfordringer. Vi har likevel stor tro på at dette lar seg gjennomføre på en god måte, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Tone Angeltveit

- Dette er en glendens dag, sier Serieforeningens leder Tone Angeltveit

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Jeg synes det er viktig at Hallén sier at dette er et prinsippvedtak. Da er det en varig ordning, sier Tone Angeltveit.

Kvinnene spilte ti år på Ullevaal fram til 2005. Men det året var det uvanlig mye nedbør i dagene før cupfinalehelga. Etter at kvinnene hadde spilt sin finale lørdag, var det derfor nesten en åker som møtte Lillestrøm og Molde da de skulle spille mennenes cupfinale dagen etter.

– Det var dette som gjorde at de kastet oss ut. Ellers har det gått fint, og Ullevaal-matta er jo også av en mye bedre kvalitet nå enn i 2005, sier Angeltveit.

Tvil om Ullevaal tålte to kamper

Det har vært sådd mye tvil om det lar seg gjøre å spille to kamper på Ullevaal i løpet to dager så seint på høsten. Tidligere har NFF foreslått at kvinnene enten spiller på Ullevaal på en annen helg, eller at deres finale går på en annen arena. I fjor gikk finalen på Åråsen på Lillestrøm .

– Det var vanskelig med Åråsen i fjor. Ikke på grunn av arrangøren, for de gjorde en kjempejobb og la til rette for et førsteklasses arrangement. Men publikumsmessig er det mye vanskeligere å spille utenfor Oslo.

– Vi godtok det da, fordi spørsmålet kom opp for seint til at det lot seg endre. Men vi sa også at vi ville komme tilbake i år med kravet om å få spille på Ullevaal den helgen. Det er jo tross alt en nasjonalarena, og bør derfor være for begge kjønn. Derfor er vi glade for forbundsstyrets vedtak i dag, sier Angeltveit.

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten