Hvilket mål er årets vakreste?

I kveld avsluttes Eliteserien 2012, og NRK.no har derfor funnet frem 10 godbiter fra årets sesong. Hvilket mål liker du best? Se målene og gi din mening!

NRKs kandidater til årets mål i tippeligaen.

Se alle kandidatene her: Hvilket av disse er årets mål i eliteserien?

Før kveldens siste og avsluttende serierunde, har det blitt spilt 232 kamper og scoret 672 mål.

Det gir et snitt på 2,9 mål per kamp.

Her har vi funnet frem 10 av de aller flotteste nettkjenningene.

• Hvilket mål er din favoritt? Har vi glemt et mål? Si din mening nederst i artikkelen!

Kandidater til årets vakreste mål:

1. runde: Gustav Wikheim, Strømsgodset (mot Molde)

Allerede i sesongens aller første kamp fikk vi servert et kremmerhus av de sjeldne. Molde ledet 2-0 over Strømgodset helt til det 86. minutt, da innbytter Gustav Wikheim brant til på sitt første touch i kampen. Unggutten hadde blitt byttet inn på banen bare minuttet før. Molde vant kampen 2-1.

2. runde: Johan Andersson, Lillestrøm (mot Rosenborg)

Johan Andersson kom til LSK fra Stabæk før årets sesong, og allerede i andre serierunde viste han seg frem for sitt nye hjemmepublikum. Etter et innlegg fra høyrekanten viste han utsøkt teknikk da han brant ballen i mål på hel volley etter sju minutters spill. Absolutt ett av årets flotteste mål! Kampen endte 2-2.

6. runde: Rade Prica, RBK (mot AaFK)

Årets frekkeste mål? Rade Prica løp seg fri inne i Aalesund-feltet, og brukte likesågreit hælen til å sende Rosenborg opp i ledelsen etter åtte minutter. Kampen endte 2-2.

10. runde: Peter Kovacs, Strømsgodset (mot FFK)

Strømsgodsets høyreiste angriper kan ikke bare score med hodet. Det viste han ettertrykkelig borte mot Fredrikstad på forsommeren. Etter en corner øynet ungareren muligheten til å snike ballen i mål med et lekkert touch - helt oppe i krysset. Scoringen sendte bortelaget opp i 1-0. Strømsgodset vant til slutt 3-2.

12. runde: Rune Bolseth, Hønefoss (mot Molde)

Hønefoss hadde en knallstart på årets sesong, og hjemme mot gullfavoritt Molde leverte Rune Bolseth et godt eksempel på hvilken flyt buskerudklubben var inne i. På første berøring, fra godt over 20 meter, skrur han ballen lekkert inn i motsatt kryss. En herlig scoring, som sikret Hønefoss ett poeng. Kampen endte 1-1.

12. runde: Vegar Eggen Hedenstad, Stabæk (mot LSK)

Stabæk brukte 12 serierunder før de maktet å score på hjemmebane. I løpet av 19 magiske minutter mot LSK scoret de fire på rappen, og det siste målet var det høye klasse over. Stabæk fikk frispark på rundt 25 meters hold, og på ekte «Ronaldo»-vis sendte Vegar Eggen Hedenstad frisparket rett i mål. Hardt, godt plassert, og med stor toppskru. Kort tid senere ble Hedenstad solgt til tyske Freiburg. Kampen endte 4-1 til Stabæk.

13. runde: Daniel Fredheim Holm, Rosenborg (mot Viking)

Daniel Fredheim Holms kanonkule mot Viking fortjener også en plass på lista. Etter 23 minutter mottok han ballen på rundt 30 meters hold, avanserte noen meter, før han sendte i vei et prosjektil - via stolpen og i mål. Ikke umulig at dette er årets hardeste scoring. Kampen endte til slutt 4-1 til Rosenborg.

17. runde: Zedenek Ondrásek, Tromsø (mot Rosenborg)

Zedenek Ondrásek, også kalt «Kobraen», har scoret på bestilling for Tromsø denne sesongen, og hjemme mot Rosenborg satte han ballen i mål etter et lekkert angrep fra hjemmelaget. Magnus Andersen sendte ballen mot Ole Martin Årst, men i steden for å ta med seg ballen, gjorde han et lurt overhopp. Ballen endte da i stedet i beina på måltyven Ondrásek, som med ett touch dunket inn sitt niende for sesongen. Målet er med på lista grunnet det gode forarbeidet. Kampen endte 1-1.

21. runde: Mohamed Fellah, Vålerenga (mot Sandnes Ulf)

Mohamed Fellah fikk drømmetreff da Vålerenga banket Sandnes Ulf på hjemmebane i slutten av august. Midtbane-eleganten forserte mot Sandnes Ulf-feltet, før han smelte ballen i mål fra godt over 20 meters hold. Ballen fikk en herlig skru, og smatt inn oppunder tverrliggeren. Vålerengas vakreste scoring denne sesongen. Vålerenga vant kampen 4-0.

21. runde: Steffen Iversen, Rosenborg (mot Stabæk)

Steffen Iversen har meldt at han legger opp etter denne sesongen, men veteranen har rukket å score noen herlige mål - også i år. Mot Stabæk scoret han to flotte mål - dette er det første. Den tidligere Englands-proffen mottok ballen like utenfor Stabæk-feltet, vendte opp, og smalt ballen like under tverrliggeren. En glimrende enkeltmannsprestasjon. RBK vant kampen 2-0.

PS: Dette er ikke en offisiell kåring. Norges Fotballforbund kårer «Årets Mål» ved sesongslutt.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.