Høydepunkter 17. runde

Fredrikstad rotet bort alle tre poengene mot Strømmen etter å ha ledet 2-0 ved pause.

Misfornøyde FFK-supportere

FFK rotet bort tre poeng

Strømmen-Fredrikstad 3-2

Video Sarpsborg 08 - Sogndal

Christian Gamboa, "Folkets spiller" i Fredrikstad, fikk en drømmestart i sin debut for Fredrikstad i oppgjøret borte mot Strømmen i aften med assist og mål for sin nye klubb. Etter kun fire minutter spilt serverte Gamboa Celso Borges fra sin høyre kant, landsmannen kunne sette ballen enkelt i mål. Rett før pause, i det 45 minutt headet debutanten inn til 2-0 for gjestene, og dermed var drømmedebuten et faktum.

Det så ut til at FFK hadde god kontroll med 2-0 ledelse til pause, men et kvarter ut i andre omgang rystet Strømmen FFK og satte inn to kjappe mål, først ved Alan Jakirovic og siden ved Francois Yabre. Dermed var det kamp igjen på Strømmen etter at FFK hadde dominert kampen fullstendig. Seks minutter før fulltid satte Andreas Moen inn til 3-2 til Strømmen etter en fin kontring av vertslaget. Fredrikstad som hadde tre poeng i sine egne hender står nå igjen uten noen.

Fredrikstad kunne pustet Sogndal helt oppe i nakken med tre poeng her, men er i steden fire poeng bak på en andre plass. Strømmen er oppe i 22 poeng og ligger midt på tabellen, på en åttende plass.

Folkets spiller er altså at spillerkjøpet ble finansiert av fansen, der man kunne kjøpe en pin for 100 kr, hvor da pengene går til kjøp/drift av folkets spiller. Dette førte til at Christian Gamboa ble FFK spiller. Gamboa var på prøvespill for Lillestrøm på La Manga i vinter, og spilte da blant annet mot nettopp Fredrikstad. Costa Ricaneren overbeviste i den gule trøya, men det var leiekontraketen med nettopp Tarik Elyanussi som gjorde at Gamboa ikke ble Lillestrømspiller.

Den Costa Ricanske spilleren kom til Fredrikstad for to uker siden. Han ble presentert for fansen i forige runde, da Fredrikstad tok i mot Moss, men kom ikke inn på banen i den kampen.

Strømmen-Fredrikstad spark for spark

Alta sterkest i nord

Tromsdalen – Alta 0-2

Video Tromsdalen - Alta

Både Tromsdalen og Alta spilte for mer enn poengene i dagens kamp. Æren stod på spill da 1. divisjons to nordligste lag møttes til lokaloppgjør.

Tromsdalen lå under streken og var på desperat poengjakt i søndagens kamp mot nabo Alta som lå kun ett poeng foran på tabellen. Alexandar Vasilev ga Alta ledelsen i det 38.minutt og bortelaget fra Finnmark gikk til pause med en fortjent 1-0 ledelse etter en svært tam omgang.

Etter hvilen våknet begge lag og skapte flere målsjanser. I det 57. minutt doblet Christian Reginiussen ledelsen etter et praktangrep og Alta innkasserte sesongens femte seier.

Tromsdalen-Alta spark for spark

Ojo senket Moss

Moss – Nybergsund Trysil 0-1

Video Moss - Nybergsund-Trysil

Moss trengte sårt poeng for å henge med i kampen om videre spill i 1. divisjon mens bortesterke Nybergsund kjemper i andre enden av tabellen om kvalifiseringsplass til opprykk.

I en sjansefattig første omgang var det Nybergsund Trysil som trakk det lengste strået. Lagets toppscorer, Kim Ojo, scoret i det 39. minutt sitt tiende mål for sesongen.

I andre omgang var Moss sjanseløse mot et bortelag som hadde full kontroll bakover og imponerte med fin angrepsfotball framover på banen. Det ble ingen flere mål og det lukter nedrykk av den tidligere storklubben Moss. Nybergsund Trysil ligger på plassen under kvallikplass, á poeng med Bodø/Glimt.

Moss-Nybersund-Trysil spark for spark

Glimt fortsatt uten seier på bortebane

Follo - Bodø/Glimt 1-1

Video Follo - Bodø/Glimt

Kveldens kamp på Ski stadion ble aldri noen stor underholdning for de fremøtte tilskuerne. Varmen så ut til å tære på tempoet i kampen, som ble en sjansefattig og kjedelig affære. Hjemmelaget tok ledelsen i det 60. spilleminutt, etter et velplassert skudd fra spissen Bonaventure Maruti. Bodø/Glimt slo tilbake like etterpå, da Mounir Hamoud ble spilt gjennom og ikke gjorde noen feil alene mot Hansen.

1-1 i kveld betyr at Bodø/Glimt fortsatt står uten seier på bortebane i årets sesong. Glimt faller fra fjerdeplass til femte etter kveldens runde. Follo klatrer over streken, men ligger likt med Moss og Tromsdalen på plassene under.

Follo-Bodø/Glimt spark for spark

Ny skuffelse på Jæren

Bryne - Sandnes Ulf 1-3

Video Bryne - Sandnes Ulf

Etter fire strake tap i serien toppet skuffelsen seg for Bryne med 1-3 tap hjemme mot rivalene fra Sandnes. Da Ezekiel Bala utnyttet en feil i Sandnes-forsvaret to minutter før full tid, og reduserte for hjemmelaget, var håpet om poeng allerede svunnet for Bryne. Sandnes Ulf hadde allerede avgjort kampen med 3-0 scoringen to minutter tidligere.

Bryne er i fritt fall på tabellen og har etter i kveld tapt 1-3, 2-5, 3-0, 2-5 og 6-3 på sine fem siste kamper. Foreløpig ligger de midt på tabellen, men med klubbens tredje strake hjemmetap og ingenting som tyder på at utviklingen er i ferd med å snu, kan denne sesongen fort bli til en kamp for overlevelse for laget fra Jæren.

Bryne-Sandnes Ulf spark for spark

Løv-Ham tok sterk borteseier

Mjøndalen - Løv-Ham 0-2

Video Mjøndalen - Løv-Ham

Etter to minutter tok Løv-Ham ledelsen da Arve Walde satte et straffespark i mål. Ti minutter før pause la bortelaget på til 0-2. Marøy spilte Haugen alene gjennom mot Rotevatn. Haugen chippet ballen elegant over keeperen og i mål.

Det var hjemmelaget som skapte flest sjanser, i begge omgangene, men bergenserne var effektive og det ble avgjøerende. Mjøndalen presset i andre omgang etter reduseringer, men klarte ikke å omgjøre sjansene i scoringer.

Med tre poeng i kveld er Løv-Ham kun to poeng bak den viktige kvalikplassen, Mjøndalen ligger sist på tabellen, men kun to poeng bak Follo som ligger over streken.

Mjøndalen-Løv-Ham spark for spark

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.