Mourinho om Howards skyllebøtte: – Han forsøker å få Costa utvist

Diego Costa feiret ett av Chelseas seks (!) mål med å juble opp i ansiktet på ulykkesfuglen Seamus Coleman. Det fikk begeret til å renne over for Everton-målvakt Tim Howard. Som igjen irriterte José Mourinho.

Howard og Costa krangler

HAVNET I HÅNDGEMENG: Tim Howard tok et kraftig tak i drakta til Diego Costa og fortalte ham akkurat hva han syntes om måten han feiret Chelseas 3-1-mål på (innfelt).

– Det eneste jeg ikke likte med denne kampen, foruten vårt defensive spill, var hvordan visse Everton-spillere forsøkte å få Diego Costa utvist på. Det er ikke sånn engelsk fotball skal være og det er ikke Everton verdig, raste José Mourinho etter lørdagens godtepose av en fotballkamp på Goodison Park.

Mourinho etter Everton-kampen

KRITISK: José Mourinho mener Everton-keeper Tim Howard forsøkte å fremprovosere en reaksjon fra Diego Costa da de to spillerne braket sammen etter ett av målene i kampen på Goodison Park.

– Å drive å jage kort på en spesifikk spiller, og oppføre seg på den måten i håp om å vinne kampen, er utrolig skuffende, fortsatte Chelsea-manageren.

Situasjonen Mourinho reagerte på, skjedde i andreomgang. Etter ett av målene i scoringsfesten på Goodison Park brøt det ut heftig håndgemeng mellom flere Chelsea- og Everton-spillere.

Nær ved å slåss

TV-reprisene viste at Diego Costa feiret Seamus Coleman sitt selvmål, scoringen som sendte London-laget opp i 3-1-ledelse, med å gestikulere hemningsløst mot Everton-backen. Like før hadde Coleman sklidd et lavt innlegg i eget nett.

Den usportlige gesten fra Chelsea-spissen likte Tim Howard svært dårlig.

Den amerikanske keeperveteranen spurtet bort til den spanskbrasilianske spissen og tok et kraftig tak i skjortekragen hans. Deretter fulgte noen velvalgte gloser fra begge parter.

Diego Costa, som sendte Chelsea i føringen allerede etter bare tretti sekunders spill, tente på alle plugger, og dyttet målvakten unna.

Flere spillere fra hvert lag stormet til for å skille kamphanene. Dommeren belønnet Howard med gult kort for den voldsomme reaksjonen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Diego Costa og Tim Howard krangler

SINNATAGGER: Tim Howard fortalte Diego Costa akkurat hva han mente om spanjolens oppførsel etter Chelseas 3-1-mål.

Martinez svarte på kritikken

Everton-manager Roberto Martinez likte dårlig uttalelsene til Mourinho om situasjonen med Howard og Costa. Spanjolen mener Chelsea-sjefen bør holde seg for god til å rakke ned på motstanderlagets spillere.

– Jeg blir skuffet over at en manager, som nettopp har vunnet på bortebane, klager på oppførselen til spillerne mine. Jeg vil ikke gå altfor mye inn på det. Men jeg synes det er visse utenlandske spillere som må forstå etikken i Premier League og hvordan vi oppfører oss i denne ligaen.

– At man må ha respekt for motstanderen sin selv om de spiller i en mindre klubb, svarte Martinez.

Chelsea ledet 2-0 etter tre minutter

Nesten-slåssingen mellom Costa og Howard var imidlertid bare én av svært mange situasjoner å ta tak i fra festkampen i Liverpool lørdag kveld.

Chelsea scoret som nevnt tidlig, og ledet 2-0 før tre minutter var spilt. Først ved Costa, deretter doblet Branislav Ivanovic ledelsen med et lavt skudd like etter.

Everton ville imidlertid være med på leken. Like før pause reduserte Kevin Mirallas med et nydelig hodestøt.

Fem mål på 11 minutter

I andreomgang begynte målene å renne inn. Begge veier. Mellom det 67.- og det 77. minutt ble det scoret fem ganger!

Først økte Chelsea ledelsen til 3-1 da den nevnte ulykkesfuglen Seamus Coleman skled et lavt Eden Hazard-innlegg i mål, før Steven Naismith reduserte til 2-3 med et velplassert skudd to minutter senere.

Kun tre minutter senere hamret Nemanja Matic inn Chelseas fjerde for kvelden, før innbytter Samuel Eto'o sendte Everton opp i ryggen på Chelsea for tredje gang i kampen og 4-3.

Men moroa var ikke slutt. Bare ett minutt etter Eto'os redusering punkterte Ramires kampen med Chelseas femte scoring. 5-3.

Mourinho ikke fornøyd tross målfest

Costa pyntet ytterligere på resultatet med sitt andre mål for kvelden ett minutt før full tid. Spanjolen har nå scoret fire mål på sine tre første kamper i Premier League.

– Det var en fantastisk kamp å se for alle, men ikke for meg. Vi kan ikke gjøre så mange defensive feil. Vi må forbedre forsvarsspillet vårt. Vi har blitt bedre på noen områder men må holde balanse i forsvar, sier Chelsea-boss José Mourinho.

Seieren fører Chelsea til topps på Premier League-tabellen, på bedre målforskjell enn Swansea.

PS! Tim Howard og Diego Costa ga hverandre en god klem ved kampslutt.

Diego Costa

PANGSTART: Diego Costa har fått en kanonstart på Chelsea-karrieren. Spanjolen står med fire mål på sine tre første kamper.

• Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.