Hopp til innhold

Her er Ødegaards konkurrenter

MADRID/OSLO (NRK): Martin Ødegaard (16) er ett av flere stortalent som skal krige seg inn på Real Madrid. Her er de første utfordrerne – og lagkameratene.

Real Madrid Castilla vant 3-0 over Fuenlabrada.

NY SEIER: Real Madrid Castilla vant 3-0 over Fuenlabrada i søndagens seriekamp. Her får du en liten titt på Martin Ødegaards nye lagkamerater.

16-åringen er klokkeklar på at det store målet er å bli en viktig brikke i Real Madrids stjernegalleri.

Før den tid venter imidlertid Real Madrids andrelag Castilla, som nå kjemper i toppen på tredje nivå.

Samtidig som Ødegaard får trent med de største stjernene i hverdagen, er det i første omgang gjennom Castilla han får mulighet til å vise seg frem i kamp.

Søndag tok Castilla sin fjerde strake seier da Fuenlabrada ble slått 3-0 i Madrid. Ødegaards kommende lagkamerater slet lenge med å få hull på byllen, og selv om nivået ikke var avskrekkende for den briljante 16-åringen, er laget spekket med unggutter som drømmer like stort som teknikeren fra Drammen.

  • Se høydepunktene fra søndagens kamp øverst i saken.

Vi har tatt en nærmere titt på de elleve utvalgte mot Fuenlabrada:

Håndplukket

Ruben Yanez

REAKSJONSSTERK: Keeper Rubén Yáñez.

Foto: realmadrid.com

** Keeper: Rubén Yáñez (21)

Debuterte i Segunda B i 2012/13-sesongen med C-laget, men er nå nærmest A-stallen blant de nest beste keeperne. Beskrives som en kvikk og trygg keeper med raske reflekser.

Fran

OFFENSIV: Høyreback Fran.

Foto: realmadrid.com

** Høyreback: Francisco Jose Rodriguez, også kjent som Fran (19)

En «potet» som kan brukes i flere posisjoner, også offensivt. Lynrask back som truer flankene, samtidig som han har en god dødballsfot.

Derik

STERK: Midtstopper Derik.

Foto: realmadrid.com

** Midtstopper: Derik Osede Prieto (21)

Fysisk og teknisk sterk midtstopper, som kom til Madrid allerede som niåring.

Diego Llorente

DEBUTERT: Midtstopper Diego Llorente har fått spilletid i La Liga.

Foto: realmadrid.com

** Midtstopper: Diego Javier Llorente Ríos (21)

Har Sergio Ramos som sitt store forbilde, og han kan naturligvis også spille høyreback. Debuterte for førstelaget mot Osasuna i 2013/2014-sesongen. Da hadde han tatt stegene hele veien fra ungdomsavdelingen.

Caballo

HURTIG: Venstreback Diego Caballo.

Foto: realmadrid.com

** Venstreback: Diego Caballo Alonso (20)

Startet karrieren i U.D. Salamanca. Venstrebeint, hurtig og kommer ofte ned til dødlinja.

Jimenez

VRIEN Å STOPPE: Høyrekant Álvaro Jimenez.

Foto: realmadrid.com

** Høyrekant: Álvaro José Jiménez Guerrero (19)

Rask, teknisk og god til å utfordre én mot én. Skaper ofte ubalanse hos motstanderen.

Álvaro Medrán

HJERNEN: Sentral midtbanespiller Álvaro Medrán.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Álvaro Medrán (20)

Liker seg godt i den dype «Pirlo-rollen», hvor han kan strø pasninger med både venstre og høyre fot. Beskrives som en intelligent spiller med god arbeidskapasitet. Fem A-lagskamper denne sesongen, hvor den ene ble kronet med scoring mot Ludogorets i mesterligaen.

Marcos Llorente Moreno

TEKNISK: Midtbanespiller Marcos Llorente Moreno.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Marcos Llorente Moreno (19)

Truer gjerne det fryktede mellomrommet, hvor han både utfordrer og sender stikkere. Sønn av den tidligere Real Madrid-spilleren Francisco «Paco» Llorente Gento, som også er nevøen til klubblegenden Francisco «Paco» Gento López.

Aguza

KAPTEIN: Sergio Aguza.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Sergio Aguza Santiago (22)

Kapteinen, som er født i Barcelona, er nå ringreven i Castilla. En teknisk spiller med en fryktet skuddfot, men begynner å få litt dårlig tid med tanke på å ta det neste steget.

Jorge Franco Burgui

SERVITØR: Venstrekant Jorge Franco Burgui.

Foto: realmadrid.com

** Venstrekant: Jorge Franco Burgui (21)

Offensiv midtbanespiller med falkeblikk og en strøken pasningsfot.

Cristian Benavente Bristol

MÅLFARLIG: Offensiv midtbanespiller Cristian Benavente Bristol.

Foto: realmadrid.com

** Spiss: Cristian Benavente Bristol (20)

Først og fremst offensiv midtbanespiller. God med begge bein og trives sentralt, men kan også brukes på kantene. En av Castillas største profiler med åtte landskamper for Peru.

** Skadet: Raul De Tomas Gomez (20)

Førstevalg på spissplassen. Lagets toppscorer med sju fulltreffere. Beskrives som en rask, naturlig målscorer. Fikk sin førstelagsdebut i Copa del Rey i oktober 2014.

Vi må også nevne innbytter Juan José Narváez (19), som scoret det første og siste målet i 3-0-seieren. Colombianeren kom til Real Madrid før 2013-14-sesongen.

To hovedkonkurrenter

Castilla har i øyeblikket ti midtbanespillere med defensive og offensive styrker. Martin Ødegaard vil naturligvis slåss om de offensive posisjonene, og her fremhever Bendik Eftang to konkurrenter.

Eftang er styremedlem i Real Madrids norske supporterklubb og har fulgt utviklingen til mange av Castilla-spillerne.

– Jeg synes det er veldig rart at Benavente ikke har fått sin debut for førstelaget, samtidig som har han har flere landskamper for Peru. Han kan spille både spiss og offensiv midtbane, og han er ganske lik Ødegaard som spillertype, sier Eftang.

Eftang mener også at kaptein Aguza, som ble nedlasset av Ødegaard-spørsmål etter søndagens kamp, blir en konkurrent for Ødegaard.

– Men jeg ser ikke helt at han klarer å ta steget. Han er kaptein, men det er først og fremst på grunn av alderen. Det er tradisjon at de eldste får bindet, sier Eftang.

Aguza ble etter hvert litt utålmodig da det norske pressekorpset begynte å spørre om Ødegaard etter Fuenlabrada-kampen. Det kan det ha vært flere grunner til.

– Slik er det enten du kommer til ny jobb eller møter en ny vennegjeng: Noen ønsker deg hjertelig velkommen, mens andre vil spisse albuene. Det er vel mer sannsynlig at de i samme posisjon som Ødegaard føler seg mer truet, sier Eftang.

– Plager meg ikke

Kaptein Aguza sa at laget vil forsøke å hjelpe Ødegaard når han kommer. Samtidig mener 22-åringen at nordmannen må ta ett steg av gangen.

– Han er veldig ung, han må lære ting og tilpasse seg så fort som mulig, sa Aguza.

– Han skal finne ut av byen, medspillerne, språket. Og vi skal gjøre det vi kan for at han skal få det bra, sa 22-åringen.

Kapteinen fikk også spørsmål om det plager ham at en 16-åring skal ta opp kampen om plassene på Castilla.

– Nei, det plager meg ikke. Men jeg skulle gjerne ha vært der oppe og tjent så mye – jeg vet ikke helt hvor mye – men klubben gjør jobben sin og hver og én må passe på seg selv. Til slutt må jo hver enkelt jobbe for sin del, og så må vi samlet nå våre mål, sa Aguza.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland