Benzema fratatt toppscorertronen på overtid

Karim Benzema jublet for sitt fjerde VM-mål, uvitende om at dommeren allerede hadde blåst av kampen.

FBL-WC-2014-MATCH25

Karim Benzema scoret ett, og nesten ett til, i VM-kampen mot Sveits.

VMs første straffebom. VMs første frisparkmål. VMs fineste annulerte mål. Den mestscorende kampen i VM så langt hadde alt – utenom spenning.

5-2 til Frankrike stod det da Karim Benzema skrudde ballen inn i krysset tre minutter på overtid. Franskmannen jublet for scoring, men dommer Björn Kuipers hadde blåst av kampen i trekket før, og scoringen ble dermed ikke tellende.

– Hva i all verden er dette her, spurte NRKs radiokommentator Olav Traaen.

– En merkelig situasjon, det er jo en herlig avslutning, supplerte en munter Karl-Petter Løken.

– Et fint resultat

Landslagstrener Didier Deschamps var uansett en fornøyd mann etter kampslutt.

– Det kunne blitt mer enn perfekt, men vi spiller mot et godt lag og scorer fem mål. Å vinne 5-2 er et fint resultat for oss, og å ha seks poeng etter to kamper er ideelt, sa han i et intervju etter kampen.

At Frankrike nå er en av VM-favorittene går han ikke umiddelbart med på.

– Nei, vi var effektive. Den første delen av konkurransen er unnagjort. Det er en kamp mot Equador, og så blir det et helt nytt mesterskap, sa han.

Sterk start

For utfallet av kampen har det ikke mye å si, men Benzema har meldt seg på i kampen om toppscorertittelen, og «mistet» et mål på grunn av denne dommerblemmen.

Men Frankrike hadde hatt mye å juble for tidligere i kampen, og det begynte allerede etter et drøyt kvarter.

Giroud steg til værs på en corner fra Mathieu Valbuena og stanget 1-0 inn i lengste kryss.

Olivier Giroud sender Frankrike i ledelsen

En vakker heading av Olivier Giroud da Frankrike ledelsen.

Han løp rett til den franske benken som alle var i full jubel for det som var Frankrikes hundrede VM-mål gjennom tidene. Men bedre skulle det bli.

65 magiske sekunder

Tolv sekunder etter avspark lå ballen i nettet igjen. Karim Benzema slapp han ballen til Blaise Matuidi som kom i full fart rundt på venstre.

2-0 til Frankrike

Blaise Matuidi setter inn 2-0 for Frankrike.

Frankrike fikk straffe etter 32 minutter da Johan Djourou noe klønete spente bein på Karim Benzema.

Straffemiss og bom på åpent mål

Diego Benaglio reddet straffen fra Karim Benzema.

Men Frankrike skulle få sitt tredje mål.

Og det på en glimrende kontring litt før pause. Seksten sekunder etter at Sveits slo en corner på motsatt side, satte Mathieu Valbuena inn 3-0.

3-0 til Frankrike

Mathieu Valbuena setter inn kampens tredje mål.

67 minutter var spilt da Paul Pogba fant Karim Benzema på full fart inn i feltet. Senderos klarte ikke å bryte pasningen, og Benzema tuppet ballen inn mellom beina på Diego Benaglio.

Benzema setter Frankrikes fjerde scoring

Fem minutter senere var Frankrike på farten igjen. Denne gangen med Benzema som servitør. Han fant Moussa Sissoko som trillet inn 5-0 i det venstre hjørnet.

5-0 til Frankrike

Sveits fikk et trøstemål mot slutten av kampen. Blerim Dzemaili hamret et frispark gjennom muren og inn i målet til Hugo Lloris. Dermed hadde denne matchen også VMs første frisparkmål.

Sveit reduserer

Og enda en gang klarte Sveits å pynte på resultatet. Denne gang ved et drømmemål signert Granit Xhaka.

Sveits reduserer nok en gang

Et harmonisk fransk lag ser ut til å være i storform, og taktikken til landslagssjefen ser ut til å betale seg.

– Jeg tar ikke ut de 23 beste spillerne, jeg tar ut den troppen som kan gjøre det best i VM. Slik forklarte landslagssjef Didier Deschamps utelatelsen av Samir Nasri i forkant av VM.

Ingen klager på det nå, etter at Frankrike har kjørt over Honduras og Sveits og scoret åtte mål på to kamper.

– Det viktigste er å ha en følelse av fellesskap og en vinnermentalitet. Ingen av oss kommer til å kunne slette det som skjedde i 2010, det kommer til å være en del av historien, men det gjelder å se framover, sa Deschamps før VM i følge The Guardian.

Og framover går det. Derfor kan Deschamps leve godt med de valgene han har tatt.

– Vi kommer til å ha tilbrakt flere uker sammen fra starten av forberedelsene til turneringen er slutt. Dynamikken i troppen og mentaliteten til spillerene kommer til å bli essensiell. Det er ikke det som vinner kampene for deg, men jeg tror ikke du kan få resultater uten det heller.

Saken oppdateres

Fotball

• Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

(©NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.