16.04.2014

Resultatservice

Hjemmelag Resultat Bortelag
Athletic Bilbao 2 - 1 Manchester United
  • (1 - 0)
Slutt
Lagoppstilling Athletic Bilbao
1 Gorka Iraizoz Moreno
15 Andoni Iraola
24 Javier Martinez
5 Fernando Amorebieta
3 Jon Aurtenetxe
21 Ander Herrera
Bytte 82'

Ander Herrera (Athletic Bilbao)

Bytte

Tidspunkt: 82'

Ut: Ander Herrera

Inn: Soto Inigo Perez

8 Ander Iturraspe
10 Oscar De Marcos
Mål 65'

Oscar De Marcos (Athletic Bilbao)

Mål

Tidspunkt: 65'

Der er det avgjort. Et innlegg fra høyre havner i en duell mellom Toquero og Smalling. Ballen faller ned til de Marcos som enkelt triller inn 2-0.

14 Markel Susaeta Laskurain
9 Fernando Llorente
Mål 23' Bytte 40'

Fernando Llorente (Athletic Bilbao)

Mål

Tidspunkt: 23'

Bilbao tar ledelsen ved Fernando Llorente! Avslutningen på volley er av ypperste klasse. For en scoring av spanjolen, som får ballen spilt opp av stopper Amorebieta.

Bytte

Tidspunkt: 40'

Ut: Fernando Llorente

Inn: Gaizka Toquero

Målscorer Llorente var noe usikker til kampen, og tas nå av før pause. Det betyr trolig at Llorente enten har slått opp sin skade eller at trener Bielsea vil spare spilleren.

19 Iker Muniain
Bytte 88'

Iker Muniain (Athletic Bilbao)

Bytte

Tidspunkt: 88'

Ut: Iker Muniain

Inn: Mikel San José

Unggutten Iker Muniain, som scoret på Old Trafford, tas av banen med kun noen minutter igjen å spille.

Formasjon
4-3-3
Lagoppstilling Manchester United
1 David De Gea
21 Rafael da Silva
Gult kort 60'

Rafael da Silva (Manchester United)

Gult kort

Tidspunkt: 60'

Viljehands av høyrebacken. Korrekt av dommeren.

6 Jonny Evans
5 Rio Ferdinand
Bytte 63'

Rio Ferdinand (Manchester United)

Bytte

Tidspunkt: 63'

Ut: Rio Ferdinand

Inn: Chris Smalling

3 Patrice Evra
13 Ji-Sung Park
11 Ryan Giggs
Bytte 68'

Ryan Giggs (Manchester United)

Bytte

Tidspunkt: 68'

Ut: Ryan Giggs

Inn: Danny Welbeck

16 Michael Carrick
Bytte 63'

Michael Carrick (Manchester United)

Bytte

Tidspunkt: 63'

Ut: Michael Carrick

Inn: Paul Pogba

Carrick viker plassen for unge Pogba.

18 Ashley Young
10 Wayne Rooney
Mål 80'

Wayne Rooney (Manchester United)

Mål

Tidspunkt: 80'

For en scoring av Rooney! Curler ballen opp i krysset fra like utenfor 16-meteren.

23 Tom Cleverley
Formasjon
4-4-2
Hendelser
Min Res Hendelse
Sist oppdatert 15.03.12, 20:53:38
  • Da er det straks klart for returoppgjøret i Europaligaens 8. delsfinale mellom Athletic Bilbao og Manchester United. Det var en stund usikkert om to av Athletics tre målscorere fra forrige ukes møte, Fernando Llorente og Oscar de Marcos, ville rekke kampen. Som vi ser av lagoppstillingene er begge med fra start. Bilbao gjør kun én endring siden sist: Fernando Amorebieta tar plassen til Miguel San Jose i midtforsvaret.
  • Manchester United har en god helg bak seg etter å ha overtatt tabelledelsen i Premier League, men har en stor oppgave foran seg i kveld. På 19 bortekamper mot spanske lag har United vunnet kun to, og bare én av disse har endt med tomålsseier. I dag stiller United med Tom Cleverley på sentral midtbane, noe som nok er populært blant "De røde djevlenes" mange supportere. Ellers er Nemanja Vidic og Darren Fletcher ute som vanlig, mens Anderson, Luis og Antonio Valencia er blant spillerne som har vært skadet en stund. Heller ikke Phil Jones er med, ettersom han sliter med sykdom.
  • For de som ikke husker: Athletic Blibao vant overraskende, men fortjent, 3-2 på Old Trafford forrige torsdag. Wayne Rooney sendte United i ledelsen, men Llorente, De Marcos Iker Muniain snudde til 3-1 for bortelaget. På overtid sikret Rooney et noe bedre utgangspunkt for United med sin straffescoring.
  • United slet tidvis stort med Athletics hurtige spill i det første møtet, og det er trolig mye av grunnen til at fotrappe Tom Cleverley og hardtarbeidende Ji-Sung Park er med fra start i kveld. Ellers er Paul Pogba nok en gang med på benken for gjestene. Engelske medier meldte tidlig i forrige uke at han skulle være klar for Juventus, før Skysports noen dager senere kom med kontrabeskjeden om at Pogba hadde kommet til enighet med Sir Alex Ferguson. Ingenting er bekreftet, men det er gledelig for United-fansen at han stadig blir mer innvolvert.
  • Manchester United må mest sannsynlig vinne med to mål i kveld. Allikevel er både Javier "Chicharito" Hernandez og Danny Welbeck plassert på benken. Wayne Rooney spiller trolig alene på topp, med Ashley Young eller Ryan Giggs i rommet bak seg. Bilbao stiller som vanlig i sin 4-3-3-formasjon.
  • Ellers spiller David de Gea sin første kamp for United i hjemlandet Spania. Han har vært meget god i de siste kampene, og gjestene er mest sannsynlig veldig avhengig av en ny god match av sisteskansen.
0 - 0 1. omgang startet
1' 0 - 0 Da er vi i gang på Estadio San Mamés. United, i anledningen i sine blå bortedrakter, har ballen i begynnelsen.
2' 0 - 0 Mye leven på tribunene. Ingen tvil om at dette er en stor kveld for Athletic Bilbao.
3' 0 - 0 Frispark til Bilbao i god posisjon etter en susende takling av Carrick.
4' 0 - 0 Susaeta skyter via muren og like utenfor. De Gea har kontroll på den, men det blir corner til vertene. Den får de ikke noe ut av. Likevel, hjemmelaget har startet godt.
5' 0 - 0 United med gode kombinasjoner offensivt, men innlegget fra høyre er altfor svakt.
7' 0 - 0 Susaeta kommer til en god skuddmulighet fra høyre hjørnet av 16-meteren, og skuddet skifter retning. De Gea er våken og fanger ballen enkelt.
9' 0 - 0 Målsjanse (Manchester United): Cleverley spiller vegg med Rooney før han forsøker å tre Young igjennom. Young kommer ikke til en skikkelig avslutning, og hjemmelaget får avklart.
11' 0 - 0 Hjemmefansen piper når United har ballen. Fascinerende å høre hvordan baskerne støtter spillerne sine!
12' 0 - 0 Wayne Rooney er vel røff i duell med Javi Martinez. Sistnevnte får Rooneys arm i hodet, og blir liggende en liten stund før han kommer seg på beina.
14' 0 - 0 Målsjanse (Athletic Bilbao): Iker Muniain skyter i stanga alene med de Gea. Spillet i forkant er nydelig, og United-forsvaret henger ikke med i det hele tatt. Returen går ut i feltet, men avslutningen fra de Marcos går håpløst over!
17' 0 - 0 Manchester United er nødt til å score minst to mål i kveld. Per nå ser det ut til å bli vanskelig.
19' 0 - 0 United med mye ball nå, men de sliter med å finne åpninger i et tett og kompakt Bilbao-forsvar.
22' 0 - 0 Giggs løper i bakrom, men pasningen fra Carrick er litt for hard. Uansett godt keeperspill av Iraizoz som kommer ut og plukker ballen.
23' 1 - 0 Mål: Fernando Llorente (Athletic Bilbao).
Bilbao tar ledelsen ved Fernando Llorente! Avslutningen på volley er av ypperste klasse. For en scoring av spanjolen, som får ballen spilt opp av stopper Amorebieta.
25' 1 - 0 Den scoringen hadde nok ikke United sett for seg! Ferdinand gjør ingen god jobb, og lar Llorente løpe inn bak seg. Dermed må United score tre for å avansere!
27' 1 - 0 Målsjanse (Manchester United): For en sjanse for Giggs! Innlegget fra Young er godt, og Giggs står helt alene på bakerte stolpe. Headingen er god, men går via en Bilbao-forsvarer som kaster seg inn mellom Giggs og målet. Dermed blir det kun corner for gjestene, en corner som fører til frispark til keeper Iraizoz.
32' 1 - 0 Susaeta og Evra skaller i en hodeduell. Det går verst ut over Susaeta, men etter en liten pust i bakken er han oppe på beina igjen.
34' 1 - 0 Ji-Sung Park har hatt en svak kamp så langt, det samme har Rio Ferdinand. United sliter på Estadio San Mamés!
38' 1 - 0 United har hevet seg litt de siste minuttene. Men Athletic har full kontroll bakover!
40' 1 - 0 Bytte: Gaizka Toquero for Fernando Llorente (Athletic Bilbao).
Målscorer Llorente var noe usikker til kampen, og tas nå av før pause. Det betyr trolig at Llorente enten har slått opp sin skade eller at trener Bielsea vil spare spilleren.
41' 1 - 0 United kommer på en god overgang, men Rafel faller på vei framover og United mister ballen. Kan virke som om den unge brasilianeren tråkker over med venstrebeinet. Det var synd for United, som kom med mange spillere på den kontringen!
44' 1 - 0 God mulighet for United som kommer framover ved Rooney. Han slipper ballen til Young, som skyter via en basker og til hjørnespark. Som vanlig ender hjørnesparket til United i ingenting.
45'+1 1 - 0 Der er det pause! Athletic leder fortjent 1-0, og 4-2 sammenlagt.
45'+1 1 - 0 United står overfor en nærmest umulig oppgave i andreomgang. De må score tre mål, og samtidig unngå baklengsmål, for å avansere. United reddet 3-3 på Stamford Bridge mot Chelsea i Premier League tidligere i sesongen etter å ha ligget under 0-3. Kan de klare noe á la det samme i kveld?
1 - 0 Pause
1 - 0 2. omgang startet
46' 1 - 0 Den andre omgangen er i gang. Ingen av lagene har foretatt bytter.
47' 1 - 0 En rolig start etter hvilen. Susaeta tester skuddfoten, men avslutningen fra 20 meter er langt fra god nok.
49' 1 - 0 Bilbao best så langt. Spiller seg lekent gjennom Uniteds forsvar, men blir stoppet i siste liten.
50' 1 - 0 United slurver veldig innledningsvis, og kommer seg ikke ut av eget forsvar.
54' 1 - 0 Målsjanse (Athletic Bilbao): Har du sett for noen sålefinter! Høreback Iraola varter opp med noen fantastiske driblinger inne i Uniteds felt. To United-spillere blir dratt av, før avslutningen fra fem meter stryker utenfor. Der skulle du scoret, Iraola!
55' 1 - 0 Dersom Sir Alex fortsatt har håp om avansement, bør han for alvor vurdere å foreta endringer! Ingenting hittil tilsier at United skal klare å vinne dette!
57' 1 - 0 Toquero kommer til en god mulighet, men skuddet fra 14-15 meter går over. Også der kunne og burde Bilbao økt ledelsen!
60' 1 - 0 Nå er det Athletic for alle penga! United er ikke i nærheten av noe som helst...
60' 1 - 0 Gult kort: Rafael da Silva (Manchester United).
Viljehands av høyrebacken. Korrekt av dommeren.
61' 1 - 0 Paul Pogba er i ferd med å gjøre seg klar for United. Ikke vondt ment overfor Pogba, men det er et tydelig tegn på at Sir Alex Ferguson anser dette som tapt. Hvorfor ikke sette inn Scholes eller Welbeck?
63' 1 - 0 Bytte: Paul Pogba for Michael Carrick (Manchester United).
Carrick viker plassen for unge Pogba.
63' 1 - 0 Bytte: Chris Smalling for Rio Ferdinand (Manchester United)
65' 2 - 0 Mål: Oscar De Marcos (Athletic Bilbao).
Der er det avgjort. Et innlegg fra høyre havner i en duell mellom Toquero og Smalling. Ballen faller ned til de Marcos som enkelt triller inn 2-0.
67' 2 - 0 Dette er ingenting annet enn flaut for Manchester United. Sir Alex Ferguson har uttalt at målet er å nærme seg Barcelona, men her ligger de røde djevlene under 2-5 sammenlagt mot laget som befinner seg på 7.- plass i La Liga!
68' 2 - 0 Bytte: Danny Welbeck for Ryan Giggs (Manchester United)
72' 2 - 0 Gult kort: Paul Pogba (Manchester United).
Pogba får gult kort etter en hard takling bakfra på Ander Herrera.
73' 2 - 0 Målsjanse (Athletic Bilbao): Gode kombinasjoner av hjemmelaget ender med en stor sjanse for Ander Herrera. Ballen sklir imidlertid av foten til spilleren med draktnummer 21, og United slipper nok et baklengsmål.
75' 2 - 0 Målsjanse (Athletic Bilbao): Toguero kommer til heading, men ballen går like over de Geas mål. United har helt gitt opp nå.
77' 2 - 0 Uniteds antatt beste offensive spillere, Wayne Rooney og Ashley Young, har vært helt usynlige etter sidebyttet!
80' 2 - 1 Mål: Wayne Rooney (Manchester United).
For en scoring av Rooney! Curler ballen opp i krysset fra like utenfor 16-meteren.
82' 2 - 1 Bytte: Soto Inigo Perez for Ander Herrera (Athletic Bilbao)
84' 2 - 1 Målsjanse (Athletic Bilbao): David de Gea får et vanskelig tilbakespill av Evans, men slår ballen flott ut til Evra på kanten. Han følger ikke med i det hele tatt, og en Bilbao-spiller snapper ballen. Susaeta kommer til avslutning, men ballen klareres.
88' 2 - 1 Bytte: Mikel San José for Iker Muniain (Athletic Bilbao).
Unggutten Iker Muniain, som scoret på Old Trafford, tas av banen med kun noen minutter igjen å spille.
89' 2 - 1 Welbeck avlsutter godt fra distanse, men Iraizoz redder til corner. I situasjonen etter hjørnesparket får United frispark når Young felles ute på kanten.
90' 2 - 1 Frisparket heades ut, og United pådrar seg frispark imot.
90'+1 2 - 1 Det er lagt til tre minutter på Estadio San Mamés.
90'+3 2 - 1 United er i angrep en siste gang. Welbeck spiller ut til Rooney til høyre i boksen, men innlegget fra angriperen er håpløst og havner bak mål.
90'+3 2 - 1 Der er det slutt! Athletic Bilbao har vunnet begge oppgjørene, og vinner 5-3 sammenlagt. Fryktelig svakt av et United som har uttalt at de hadde som mål å vinne hele turneringen. Allikevel er Uniteds nedtur Athletic Bilbaos fortjenste! Baskerne har løpt Uniteds stjernegalleri i senk, og spill ball i hatt med den engelske serielederen. Dette smaker utvilsomt godt for Bilbaos spillere og tilhengere, som kan juble for billett til kvartfinalen!
2 - 1 Slutt

Kampreferat