Hopp til innhold

Rosenborg sloknet på Lerkendal

Rosenborgs skjebne i europaligaen ser mørk ut etter 1–2 mot Metalist Kharkiv på Lerkendal torsdag.

Rade Prica

Rade Prica og Rosenborg hadde kontrollen på sine ukrainske mostatndere lenge. Men det sprakk i sluttminuttene

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg kan ikke svare på hvorfor det sprakk på slutten. Jeg er meget fornøyd med spillet fram til det var 10 minutter igjen. Men nå blir det tungt, sa Rosenborgs trener Jan Jönsson til MAX.

– Nå blir det tøft å gå videre. Men vi kan slå dem borte, jeg er fornøyd med prestasjonen vår, sier en skuffet RBK-trener.

– Vi hadde full kontroll

Lenge så det bra ut. Tarik Elyounoussi lobbet inn 1–0 etter bare noen sekunders spill i andre omgang.

– Jeg føler vi har full kontroll. Vi leder og har muligheter til å drepe kampen. Men vi tar ikke vare på dem, og så får de utlikningen i stedet, sier målscoreren.

Da hadde lagene spilt en jevn førsteomgang, der Rosenborg hadde de største sjansene i vinterværet.

Rosenborg hadde god kontroll og styrte kampen i lange perioder. Det var bare det andre målet som manglet.

Men da hjemmelaget så ut til å holde inn til seier og tre poeng, utliknet ukrainerne da RBK-forsvaret sov, og Marlos fikk styre et innlegg i mål helt upresset.

Det ga starten på en voldsom ukrainsk innspurt, med blant annet et stolpeskudd fra kort hold. Og minuttet før ordinær tid var ute satte Cleiton Xavier et frispark fra over 30 meter direkte i mål. Der var RBK-keeper Daniel Örlund passiv.

Vinterlige forhold

Snø på Lerkendal

Banemannskapene jobbet på høygir før kampen for å få vekk snøen, men klarte å skaffe spillerne en fin bane

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg er på tredjeplass på tabellen nå, fire poeng bak lederduoen Kharkiv og Leverkusen.

Om to uker møter de Metalis Kharkiv igjen, da i Ukraina.

Kampen gikk i surt vintervær. Det lå et tjukt snøteppe over Lerkendal noen timer før kampen, men banemannskapene hadde likevel klart å få til en rimelig god matte å spille på.

Kampfakta:

Rosenborg – Metalist Kharkiv (Ukraina) 1–2 (0-0)
10.935 tilskuere
Mål: 1–0 Tarik Elyounoussi (46), 1–1 Marlos (80), 1–2 Cleiton Xavier (89).

Dommer: Olegario Benquerenca, Portugal.

Gult kort: Mikkel Diskerud, Rosenborg, Marco Torsiglieri, Metalist Kharkiv.
Rosenborg (4-4-1-1): Daniel Orlund – Christian Gamboa, Stefan Strandberg, Tore Reginiussen, Mikael Dorsin – Borek Dockal, Jonas Svensson, Mikkel Diskerud, John Chibuike (Daniel Fredheim Holm fra 77.) – Tarik Elyounoussi – Rade Prica.

Artikkelen oppdateres!

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland