Hopp til innhold

Gjelsten: – Hadde aldri bidratt med 20-30 mill. om jeg visste at Solskjær forsvant etter ett år

Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten mener Molde og Ole Gunnar Solskjærs originale samarbeidsplan ennå ikke er sluttført, og er overrasket over hvor ettertraktet manageren allerede har blitt.

Video e1f6b26d-1ca2-4dd1-8211-563a34d91ef9.jpg

VIDEO: Se det lengre intervjuet med Bjørn Rune Gjelsten om Ole Gunnar Solskjær, Molde og Aston Villa.

– Det er en veldig spennende mulighet for Ole Gunnar, men vi hadde et prosjekt sammen som vi hadde en 3-5 års horisont på, så denne muligheten kom litt tidlig for oss alle, sier Gjelsten til NRK.

Investoren gjestet NRKs sportsrevy i kveld. 55-åringen har vært en av Moldes mest profilerte bidragsytere, og har siden slutten av 1990-tallet spyttet penger jevnt og trutt inn på kontoen til klubben i hans hjerte.

Gjelsten er også en personlig venn og forretningspartner av Kjell Inge Røkke.

- Ikke forberedt

Moldenseren gikk inn med 20 millioner kroner øremerket til spillerkjøp da det ble klart at Solskjær overtok som Molde-trener høsten 2010.

Overfor NRK innrømmer han at pengestøtten ikke ville vært i den størrelsesordenen dersom Solskjær ikke hadde gitt uttrykk for at han skulle bli værende i Molde i flere år.

– Vi var kanskje ikke forberedt på at tilbudene kunne komme så tidlig. Jeg bidro med 20-30 millioner kroner, og det hadde jeg aldri gjort om jeg visste at Solskjær skulle forsvinne etter ett, ett og et halvt år, sier Gjelsten.

– Målet vårt var å skape en toppklubb over tid som skulle kjempe i Europa. Det har vi ikke rukket ennå, sier Gjelsten.

Negativ til privatjet-turen

Moldenseren forteller at Aker ga Solskjær klar beskjed om at de ikke ønsket at han skulle reise til Birmingham.

– Han (Solskjær journ. anm.) fikk backing av klubben og Aker til å ha en dialog med Villa - dog i diskresjon. Da det ble klart at hele medie-Norge forstod hva som skjedde og Aston Villa noe klønete landet et privatfly i Kristiansund, var det et sterkt ønske fra både Aker og andre om at man måtte ta en pust i bakken å ta hensyn til fellesskapet, forklarer Gjelsten.

- Vil ikke straffe Molde

Etter at Solskjær likevel valgte å reise, trakk Kjell Inge Røkke og hans Aker seg ut som faste bidragsytere til klubben.

Det betyr mellom 20-25 millioner kroner mindre i årlig innskudd til klubbkassa for Molde, som dermed mister en betydelig del av sitt budsjett.

Les også: Aker: - Solskjærs svar er ikke forenelig med fellesskapet

Gjelsten påpeker imidlertid at Røkke fortsatt vil bidra som privatperson.

– Det er forskjell mellom Aker og Kjell Inge Røkkes personlige bidrag. Aker er en profesjonell aktør som har et forhold til Ole Gunnar Solskjær i form av at han er på lønnslista til selskapet. Når Ole Gunnar nå har andre tanker og flagger de offentlig, må Aker reagere som de gjør.

- Hvorfor det?

– Man må ha tillit til dem som spiller på laget. Når det gjelder Kjell Inge Røkke så har sagt at han vil fortsette å støtte klubben som privatperson, i form av «Prosjekt Tilhørighet» (støtteprosjekt til lokalmiljøet i Molde journ. anm.) og at klubben kan bruke stadion uten kostnader, sier Gjelsten, og legger til:

Bjørn Rune Gjelsten gjør det klart at han personlig vil fortsette å støtte klubben.

– Røkke har sagt at han kan ikke stå sammen med Aker for en oppfølging mot klubben når Ole Gunnar er på andre jaktmarked mentalt i hodet sitt.

Aker trekker seg ut, men Røkke gjør opp for det gjennom sitt eget engasjement.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland