Aalesund sikret poeng i dramatiske sluttminutter: – Tilløp til slagsmål

De så ut til å gå mot Rosenborg-seier på Color Line stadion da Steffen Iversen stanget inn 2-1 seks minutter før full tid. Etter noen dramatiske sluttminutter sikret likevel hjemmelaget poengdeling på overtid.

SE VIDEO: Kjetil Rekdal blant annet om hvorfor han jagde spillerne i garderoben etter kampen.

Ålesund-Rosenborg

Rosenborgs Steffen Iversen fikk muligheten til å avgjøre fra straffemerket mot Aalesund. Isteden var det de oransje som fikk siste stikk.

– Totalt sett var vi heldige som fikk med oss poeng. Vi var to-tre divisjoner under Rosenborg i begynnelsen av kampen og kunnet ligget under 0-3. I annen omgang hevet vi oss kraftig, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Rade Prica sendte nemlig Rosenborg foran med et lekkert hælspark tidlig i første omgang, og bortelaget hadde flere gode sjanser før AaFK-innbytter Lars Fuhre sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

Fantastiske sluttminutter

Andre omgang forløp seg lenge som en tett og jevn affære, men de siste minuttene eksploderte kampen:

• Etter 84 minutter, på stillingen 1-1, trodde mange at kaptein Iversen avgjorde kampen. På et hjørnespark fra Ole Kristian Selnæs stanget han ballen via en AaFK-spiller og i nettet.
  • To minutter senere fikk Rosenborg straffe, og samme Iversen stilte seg opp for å punktere kampen. Isteden blåste han ballen til side for mål.
  • Et halvt minutt på overtid fikk hjemmelaget corner. I feltet var Jonatan Tollås Nation sterkest, og fikk satt ballen i nettet, til – mildt sagt – stor glede for trener Kjetil Rekdal på linja.
  • Etter baklengsmålet gikk Rosenborg rett i angrep, og fikk frispark i god posisjon. Dockal smalt til, og en utmanøvrert Sten Grytebust i AaFK-målet kunne se ballen smelle i tverrliggeren over seg.

Dermed endte kampen 2-2.

Les videre under bildet!

AaFK

Aalesund sikret uavgjort på overtid hjemme mot Rosenbord. Her jubler Lars Fuhre etter 1-1-målet i første omgang.

Ampert etter kampslutt

Etter kampen rådet en amper stemning på banen, og Kjetil Rekdal, som var svært aktiv på sidelinja gjennom hele kampen, gikk rundt og manet spillerne sine til å gå i garderoben.

– Det var for at det ikke skulle bli gule kort og enda mer trøbbel, sier Rekdal til NRK.

Bråket fortsatte imidlertid likevel.

– Det var tilløp til slagsmål inne i gangen her etter kampen, sier Kjetil Rekdal ifølge VG.

I første omgang var også trenerne involvert i tumulter, om enn bare verbalt. Kjetil Rekdal gestikulerte kraftig mot assistentdommeren, hvorpå Jan Jönsson spurte hva han drev med.

– Det var ikke til deg, det var til han der borte, skal Rekdal ha svart.

– Pisspreik fra Rekdal

Etter kampen var Jönsson fortsatt oppgitt over kollegaen, og på spørsmål om han synes det kokte litt vel over for Rekdal, svarte han:

– Det kan vel alle konstatere. Det er beklagelig for alle i Aalesund.

Også Markus Henriksen var oppgitt over Rekdal, som mente at Rosenborg fikk bruke altfor lang tid på et spillerbytte.

– Det er jo bare tull. De la jo på til 1-1 mens vi var ti mann på banen og ikke fikk sette innpå en ny spiller. Rekdal sier jo mange idiotiske ting. Og dette er bare pisspreik fra ham, sier Henriksen til VG Nett.

Rade Prica og Steffen Iversen

Steffen Iversen og Rade Prica jubler etter kampens første mål.

Kaptein Iversen i hovedrollen

Rosenborg fikk en vanskelig start på kampen i Ålesund, da både kaptein Mikael Dorsin og visekaptein Jim Larsen tidlig måtte forlate banen med skader.

– Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å beholde ledelsen og ikke tok tre nye poeng. Vi ble litt preget av rokkeringene vi måtte gjøre da Mikael Dorsin og Jim Larsen ble skadd. Dette var en blandet prestasjon fra oss. Men vi skapte nok til å vinne, sier RBK-trener Jan Jönsson til NTB.

Tredjemann i kapteinskøen, hjemvendte Steffen Iversen, viste seg imidlertid ikke som noen dårlig leder. 35-åringen la nemlig ned en formidabel innsats i sin spissrolle, og var flere ganger nede i egen sekstenmeter for å rydde opp.

Også på slutten fikk lysluggen hovedrollen, da han først sendte Rosenborg foran, før han rett etterpå brente straffesparket som kunne punktert kampen.

– Jeg skylder gutta to poeng, men i utgangspunktet skal vi være fornøyd med ett poeng på bortebane, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.