Tett som SIL

Sogndal-keeper Kenneth Udjus nekter å slippe ballen bak seg. Mot Rosenborg holdt SIL-målvakten nullen for tredje gang på tre kamper.

Kenneth Udjus

Kenneth Udjus i en av sine mange gode redninger som holdt Sogndal inne i kampen på Lerkendal. Her redder han foran John Chibukie

- Det er veldig kjekt å stå uten baklengs så langt, som keeper har jeg jo det som mål hver kamp. Men det er hele lagets fortjeneste. Vi ga dem litt for mye rom før pause, men jeg synes vi rettet opp det i annen omgang, sa Udjus til NTB etter kampen.

Tross vedvarende Rosenborg-press holdt Udjus og hans medspillere i SIL-forsvaret stand på Lerkendal, og matchen endte 0–0. Sogningene holder dermed stand i tabelltoppen etter sitt første poeng på Lerkendal noensinne. Alle 13 foregående kampene har endt med seier for Rosenborg.

Rosenborg presset Sogndal kontinuerlig mandag, men klarte aldri å få tellende resultater.

– Vi har skapt mer enn nok sjanser til å lede. Nå må vi bare fortsette med det i andre omgang, være tålmodige uten å senke tempoet, sa Jan Jönsson til TV2 i pausen.

Det hadde han rett i. Mange av sjansene var store, og Sogndal-forsvaret klarte ikke å temme Rade Prica. Men svensken var ikke konsentrert nok i avslutningene, og Sogndals målvakt Kenneth Udjus storspilte. Derfor ble det aldri mål i de første 45 minuttene.

Den forslitte frasen "de forspilte sjansers kamp" beskriver første omgang. Etter pause klarte ikke hjemmelaget å holde presset og sjanseskapingen oppe. Da fikk også Sogndal kontre seg til et par brukbare sjanser.

Misfornøyd Jönsson

– Jeg er veldig misfornøyd. Vi skaper målsjanser, men får ikke mål. Spesielt i første omgang spilte vi godt og skapte mye, iallfall nok til å vinne matchen med et par mål, sier RBK-trener Jan Jönsson.

Sogndal-trener Jonas Olsson var mye blidere etter matchen.

– RBK er beste laget vi har møtt i år. Jeg er fornøyd med at vi klarte å hindre dem i å skape så mange sjanser i andre omgang som i første, sa han.

– Er dere umulig å score på?

– Jeg er meget fornøyd med at vi holdt nullen i dag. Det er det ikke mange som kommer til å gjøre her på Lerkendal sa Olsson til TV2. - Men vi må snat begynne å score igjen også, la han til etter Sogndals andre strake 0-0-kamp.

Sogndal våget mer

RBK - Sogndal

Rosenborgs Jon Inge Høiland felles av en Sogndal-spiller i ett av hjemmelagets mange andrep

Sogndal yppet seg noe de første minuttene etter pausen, men kampen kom snart tilbake til sitt gamle spor: Kontinuerlige Rosenborg-angrep mot et Sogndal-lag som forsvarte seg godt, og som først og fremst renset unna. Da Chibukie omsider klarte å sette ballen i nettet, vinket linjemannen for offside.

Sogndal våget imidlertid mer utover i andre omgang enn i første, og de kom også til et par brukbare kontringssjanser mot et svært offensivt RBK-forsvar. Ikke minst etter at veteranen Eirik Bakke kom innpå midtveis i omgangen.

RBK startet med Steffen Iversen på benken, til tross for at veteranen har scoret i begge de to første kampene. Mandag kom han inn 20 minutter etter pause, men denne gangen hjalp det ikke.

For første gang på 14 møter mellom disse lagene i Trondheim klarte ikke Rosenborg å ta alle poengene.

Fotball

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.