Tett som SIL

Sogndal-keeper Kenneth Udjus nekter å slippe ballen bak seg. Mot Rosenborg holdt SIL-målvakten nullen for tredje gang på tre kamper.

Kenneth Udjus

Kenneth Udjus i en av sine mange gode redninger som holdt Sogndal inne i kampen på Lerkendal. Her redder han foran John Chibukie

- Det er veldig kjekt å stå uten baklengs så langt, som keeper har jeg jo det som mål hver kamp. Men det er hele lagets fortjeneste. Vi ga dem litt for mye rom før pause, men jeg synes vi rettet opp det i annen omgang, sa Udjus til NTB etter kampen.

Tross vedvarende Rosenborg-press holdt Udjus og hans medspillere i SIL-forsvaret stand på Lerkendal, og matchen endte 0–0. Sogningene holder dermed stand i tabelltoppen etter sitt første poeng på Lerkendal noensinne. Alle 13 foregående kampene har endt med seier for Rosenborg.

Rosenborg presset Sogndal kontinuerlig mandag, men klarte aldri å få tellende resultater.

– Vi har skapt mer enn nok sjanser til å lede. Nå må vi bare fortsette med det i andre omgang, være tålmodige uten å senke tempoet, sa Jan Jönsson til TV2 i pausen.

Det hadde han rett i. Mange av sjansene var store, og Sogndal-forsvaret klarte ikke å temme Rade Prica. Men svensken var ikke konsentrert nok i avslutningene, og Sogndals målvakt Kenneth Udjus storspilte. Derfor ble det aldri mål i de første 45 minuttene.

Den forslitte frasen "de forspilte sjansers kamp" beskriver første omgang. Etter pause klarte ikke hjemmelaget å holde presset og sjanseskapingen oppe. Da fikk også Sogndal kontre seg til et par brukbare sjanser.

Misfornøyd Jönsson

– Jeg er veldig misfornøyd. Vi skaper målsjanser, men får ikke mål. Spesielt i første omgang spilte vi godt og skapte mye, iallfall nok til å vinne matchen med et par mål, sier RBK-trener Jan Jönsson.

Sogndal-trener Jonas Olsson var mye blidere etter matchen.

– RBK er beste laget vi har møtt i år. Jeg er fornøyd med at vi klarte å hindre dem i å skape så mange sjanser i andre omgang som i første, sa han.

– Er dere umulig å score på?

– Jeg er meget fornøyd med at vi holdt nullen i dag. Det er det ikke mange som kommer til å gjøre her på Lerkendal sa Olsson til TV2. - Men vi må snat begynne å score igjen også, la han til etter Sogndals andre strake 0-0-kamp.

Sogndal våget mer

RBK - Sogndal

Rosenborgs Jon Inge Høiland felles av en Sogndal-spiller i ett av hjemmelagets mange andrep

Sogndal yppet seg noe de første minuttene etter pausen, men kampen kom snart tilbake til sitt gamle spor: Kontinuerlige Rosenborg-angrep mot et Sogndal-lag som forsvarte seg godt, og som først og fremst renset unna. Da Chibukie omsider klarte å sette ballen i nettet, vinket linjemannen for offside.

Sogndal våget imidlertid mer utover i andre omgang enn i første, og de kom også til et par brukbare kontringssjanser mot et svært offensivt RBK-forsvar. Ikke minst etter at veteranen Eirik Bakke kom innpå midtveis i omgangen.

RBK startet med Steffen Iversen på benken, til tross for at veteranen har scoret i begge de to første kampene. Mandag kom han inn 20 minutter etter pause, men denne gangen hjalp det ikke.

For første gang på 14 møter mellom disse lagene i Trondheim klarte ikke Rosenborg å ta alle poengene.

• Skadet Messi ute av Argentinas landslagstropp

Lionel Messi er ikke aktuell for Argentinas kommende privatlandskamper i USA som følge av en hamstringskade.

Det opplyser fotballforbundet i Argentina mandag.

Messi pådro seg skaden i kampen mot Nashville i nord- og mellom-Amerikas mesterliga forrige torsdag, og den 36 år gamle fotballstjernen gikk også glipp av Inter Miamis MLS-møte med DC United lørdag.

«Lionel Messi vil ikke være i troppen til vennskapskampene i USA på grunn av en mindre hamstringskade i det høyre låret pådratt,» skriver forbundet på X.

Messi er det siste i rekken av forfall for landslagssjef Lionel Scalonis. Roma-spissen Paulo Dybala, Bayer Leverkusens midtbanespiller Exequiel Palacios og Bournemouth-forsvareren Marcos Senesi er også uaktuelle.

Argentina møter El Salvador fredag i Philadelphia, før Costa Rica er motstander fire dager senere i Los Angeles. (NTB)

FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina
  • Haugesund-keeper røk korsbåndet

Haugesund-keeper Amund Wichne fikk mandag den tunge beskjeden om at korsbåndet er røket og at hele sesongen sannsynligvis ryker.

Det skriver eliteserieklubben på sine hjemmesider.

Wichne pådro seg skaden under den nylig avsluttede treningsleiren i Spania. Mandag forelå diagnosen.

26-åringen fra Mandal har røket korsbåndet og må med normal rekonvalens belage seg på seks til ni måneders fravær fra fotballen.

– Det er selvsagt en veldig tøff beskjed å få som fotballspiller, men Amund har et så sterkt hode og en så sterk mentalitet at han garantert kommer tilbake for fullt, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Haugesund spiller åpningskampen i den nye eliteseriesesongen søndag 31. mars borte mot Odd. (NTB)

Eliteserien fotball 2023: Odd - Haugesund (1-1)
  • Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

Britain Soccer FA Cup
  • Haaland og Manchester City videre i FA-cupen

Manchester City er videre til sin sjette strake semifinale i FA-cupen etter 2-0 hjemme mot Newcastle i kvartfinalen lørdag kveld.

Bernardo Silva scoret kveldens første for hjemmelaget med et skudd via Newcastle-spiller Dan Burn og i mål. Da var det spilt 13 minutter.

Etter halvtimen spilt var Silva igjen involvert. Portugiseren skar inn fra høyre og skjøt via Newcastles Sven Botman denne gangen, og i mål.

Dermed stod det 2-0 til City og den ledelsen tviholdt de på kampen igjennom. Erling Braut Haaland spilte 87 minutter for vertene, mens Oscar Bobb kom inn da et knapt kvarter gjenstod av ordinær tid.

Det har blitt en vane for Manchester City å komme langt i FA-cupen de siste årene.

Siden Pep Guardiola ble manager for klubben i 2016 har de vært i semifinalen syv ganger. I samme periode har de vunnet turneringen to ganger.

Manchester Citys semifinalemotstander trekkes søndag.

Haaland
  • Ajer-scoring i tap – Berges Burnley tok viktige poeng i bunnstriden

Kristoffer Ajer fikk sin første Premier League-scoring for sesongen, men det var ikke nok for Brentford som røk 1-2 mot Burnley.

Ajer stanget inn 1-2-reduseringen sju minutter før full tid. Det var nordmannens andre Premier League-scoring i karrieren.

Det ble tøft for Brentford som fikk Sergio Reguilón sendt i dusjen da han laget straffespark etter åtte minutter. Jacob Bruun Larsen sendte Burnley i føringen fra krittmerket.

Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana la på til 2-0 etter en drøy time, før Ajers redusering kom på tampen.

Det var Burnleys første trepoenger i 2024. Den siste seieren kom mot Fulham 23. desember. Det er åtte poeng opp til trygg plass, og håpet lever så smtt for Sander Berge og co.

Landslagsspiller Berge spilte hele kampen på midten for Burnley.

I den andre Premier League-kampen lørdag endte det 1-1 mellom Luton og Nottingham Forest. Chris Wood scoret for Forest før Berry sørget for utligning like før slutt. (NTB)

Premier League - Burnley v Brentford
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.