Hopp til innhold

Stabæk ute av fremtidsplanene – booker i stedet konserter

Selskapet som eier Stabæks hjemmearena på Fornebu har ikke tro på en løsning med fotballklubben og er i full gang med å booke areanen med konserter i 2012. Fotballen er ikke med i planene.

Tina Turner og Vegard Hedenstad

Det er mer sannsynlig at arenaen på Fornebu huser artister enn fotballspillere i 2012. T.v. er Tina Turner på konsert i arenaen i 2009, t.h. Stabæks Vegard Eggen Hedenstad.

Foto: Scanpix

Ifølge styreleder Diderik B. Schnitler startet selskapet Euforum Holding allerede i januar med å planlegge driften av areanen uten eliteseriefotball.

– Vi har ikke tro på en løsning med Stabæk Fotball og er derfor allerede i full gang med å booke konserter for 2012. Vi har planer for arenaen helt frem til 2020 som ikke inkluderer fotballen, sier Schnitler til NRK.

Styreleder i Stabæk Fotball, Lars Holter-Sørensen, er klar over at de har dårlig tid dersom de skal beholde hjemmearenaen.

– Vi erkjenner at de (arenaeieren) må gjøre dette og derfor er tiden en knapphetsfaktor, men vi skal klare å få dette til. Vi skal klare å tilpasse ting slik at det kan være både fotballkamper og andre arrangementer i arenaen, sier Holter-Sørensen til NRK.

Torsdag ble det kjent at Kjell Chr. Ulrichsens selskap Euforum har tilbudt Stabæk rundt 30 millioner kroner for å flytte fra arenaen . Stabæk sa nei.

Større interesse uten fotball

Eierselskapet deler ikke optimismen til Stabæk og sier de merker at stadig flere regner med at det nå er slutt på Stabæks fotballeventyr i arenaen.

– Interessen er vesentlig større nå enn tidligere fordi mange ser at fotballen ikke lenger forstyrrer. Folk er mer trygge på å forhandle med oss fordi vi ikke trenger å ta forbehold om at konsertdatoen kolliderer med en av Stabæks hjemmekamper, sier han.

Frem til nå har problemet for eierselskapet vært at de lenge før terminlisten for eliteseriesesongen har kommet, har måttet reservere samtlige helger fra midten av mars og ut november til fotball for å sikre at arenaen er ledig når Stabæk får hjemmekamper.

Hensynet til «stevnekollisjon», der fotballen har hatt forrang, har hindret eierselskapet fra potensielle inntekter.

Ingen fotballstadion

Styrelederen i Kjell Chr. Ulrichsens selskap understreker at arenaen alltid har vært en flerbruksarena, ikke en fotballarena, der det skal være både konserter, fotballkamper og andre kultur- og idrettsarrangementer.

– Det var stor tro på at dette skulle la seg forene, men alt som har kunnet gå feil har gått feil. Arenaeieren (Euforum) har tapt penger hele veien, sier Schnitler.

Han mener Stabæk Fotball fikk en for gunstig leieavtale i utgangspunktet. Stabæk har betalt ni millioner i månedsleie uten å måtte betale for driftskostnadene. Da eliteseriesesongen ble utvidet, både i lengde og med flere ukentlige spilledager (fredag til mandag), måtte arenaeieren reservere flere helger til fotballen og gikk dermed glipp av ytterligere potensielle inntekter fra andre arrangementer.

Dette inntektstapet kan ikke eierselskapet leve med videre.

– Hvis vi hadde fortsatt slik det var hadde det blitt mye fotball for halvfulle tribuner i stedet for mye annet, og det tjener man ikke penger på. Det er trist at dette ikke gikk, men vi, særlig fotballen (Stabæk Fotball, journ. anm.), skulle innsett det for et par år siden, sier Schnitler.

Schnitler

Styreleder i Euforum Holding AS Diderik B. Schnitler.

Foto: Hansen, Stig B. / Scanpix

– Tjener ikke penger på dette

Stabæk Fotball innser at fotballkamper ikke er det arenaeieren tjener mest på.

– Man tjener ikke penger på å leie ut til en fotballklubb som ikke har betalingsevne, sier styrelederen i Stabæk Fotball.

Klubbens eneste mulighet til å fortsatt få spille sine hjemmekamper på Fornebu er at de, så raskt som mulig, får på plass en ny eier som kan kjøpe arenaen fra Euforum Holding. Klubben jobber nå på spreng for å få på plass en stiftelse som kan overta arenaen.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland