Hopp til innhold

– Politiet sprayet Nicki med pepperspray uten at han gjorde motstand

En av vennene som var sammen med Nicki Bille Nielsen da fotballspilleren ble arrestert natt til langfredag, har nå fortalt sin versjon av det som skjedde. Han hevder politiet overreagerte.

Bille Nielsen

NEKTES Å TRENE: Nicki Bille Nielsen får ikke trene med RBK mens politivold-saken i København fortsatt pågår.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg mener episoden er fremstilt feil og unyansert. Derfor vil jeg gi min versjon, sier Marc Larsen, en av Nielsens venner som har snakket med det danske magasinet Her & Nu.

Bille Nielsen

Rosenborg har ennå ikke tatt en avgjørelse på hvorvidt Bille Nielsens oppførsel i København gir ham sparken i klubben eller ikke.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Larsen hevder han var den eneste som så alt som skjedde da RBK-spiss Nicki Bille Nielsen havnet i klammeri med det danske politiet natt til langredag.

Situasjonen har fått RBK-ledelsen til å vurdere om den danske målgjøreren skal kastes ut av klubben. Onsdag fikk Nielsen ikke delta på trening med RBK.

– Han sparket borti en sykkel

Larsen forklarer at Nicki Bille Nielsen og en vennegjeng var i ferd med å forlate utestedet PS Bar i København da han kom dit for å møte dem.

– Plutselig hørte jeg noen rope noe. Da jeg snudde meg, så jeg Nicki. Han sto alene i gaten og var frustrert over et eller annet. Da jeg gikk for å se om alt var bra med ham, gikk han bort til et sykkelstativ og sparket mot det. Jeg tror han var borti en sykkel, men det var ikke noe som veltet, forteller Larsen.

Larsen sier videre at det omtrent samtidig kjørte forbi en politibil som stoppet, og at Nicki Bille Nielsen da skal ha blitt helt rolig og at RBK-spissen gikk bort til et butikkvindu og ventet der.

– Politiet så trolig at han sparket etter sykkelstativet, for de parkerte og løp bort til Nicki. Ikke på noe tidspunkt forsøkte politiet å kommunisere med ham. De løp bare bort, tok tak i ham og forsøkte å få den ene armen hans på ryggen, hevder Nielsens venn.

Pepperspray

Deretter skjedde noe av det Larsen reagerer mest på.

– Da de hadde begge armene hans på ryggen sprayet de ham plutselig med pepperspray i ansiktet. Det var bare om lag ti centimeter unna ansiktet. Det var etter min mening helt unødvdendig siden de allerede hadde full kontroll på ham.

Politiet skal også ha sprayet pepperspray tre ganger mot en av Nielsens venner som filmet det hele med mobilen.

Etter omgangen med peppersprayen ble Rosenborg-spilleren satt i en slags lås av politiet, ifølge Larsen.

– De tok den ene armen rundt halsen på ham og mens han fortsatt hadde begge henden på ryggen dyttet de ham hardt ned på fortauet. En av betjentene satte seg oppå ham og satte på ham håndjern. De dro ham opp igjen og satte ham inn i baksetet på politibilen.

– Ødela ingenting

På dette tidspunktet skal det ifølge Larsen også ha kommet to politibiler til på stedet.

– Samtidig begynte politibetjentene som hadde pågrepet ham og lete etter skader på sykler og en parkeringsautomat, men de fant ingenting. Han hadde ikke ødelagt noe.

På det meste skal det ha stått åtte betjenter rundt bilen.

Ifølge Larsen så han Nicki Bille Nielsen sitte rolig i baksetet på politibilen, mens betjentene undersøkte stedet.

Derfor ble kameraten overrasket da han i neste øyeblikk plutselig så at en betjent hadde dratt Nicki Bille Nielsen ned på magen i baksetet samtidig som han skal ha kjørt kneet i ryggen på Rosenborg-spilleren.

– Plutselig kom det to betjenter til inn i baksetet. Samtidig som de presset hodet hans ned mot midtkonsollen mellom forsetene kjørte de bort i full fart med blålys.

Spytting

Vennene fikk forklart av en annen betjent at Nielsen hadde forsøkt å bite en politimann. Det er også versjonen som er blitt kjent i media.

I politirapporten, som danske Ekstra Bladet har lest, skal det stå at fotballspilleren spyttet i baksetet og at han deretter tørket ansiktet på setet foran seg. Dette skal ha vært årsaken til at en av betjentene dyttet vekk ansiktet hans. Ifølge Ekstra Bladet var det da Nielsen skal ha bitt politimannen i armen.

Kameraten Marc Larsen utelukker ikke at RBK-spilleren kan ha spyttet inne i politibilen, men mener det er uungåelig å gjøre slik etter å ha blitt sprayet med pepperspray.

– Vår andre venn som også ble sprayet fordi han filmet, bare fra lengre avstand og med mindre mengde (enn Nielsen, journ.anm.) kastet opp slim, spyttet og måtte sette seg ned fordi han følte seg så dårlig. Vi måtte skylle øynene hans med vann.

– Jeg så ikke på noe tidspunkt at politiet tilbød Nicki hjelp, så jeg forstår godt at han kan ha spyttet i bilen. Han sa allerede før han ble dratt inn i bilen at han ikke fikk puste, sier Larsen.

Rosenborg-ledelsen har ennå ikke tatt en avgjørelse på hvorvidt Bille Nielsen får fortsette i klubben eller ikke. En avklaring er ventet onsdag ettemiddag eller torsdag.

VIDEO: Hoftun forteller at Bille ikke får trene med RBK

Erik Hoftun mener de vil avgjøre Nicki Bille Nielsens skjebne i løpet av kort tid.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, snakket med NRK onsdag morgen.

Fotball

  • Skadet Messi ute av Argentinas landslagstropp

    Lionel Messi er ikke aktuell for Argentinas kommende privatlandskamper i USA som følge av en hamstringskade.

    Det opplyser fotballforbundet i Argentina mandag.

    Messi pådro seg skaden i kampen mot Nashville i nord- og mellom-Amerikas mesterliga forrige torsdag, og den 36 år gamle fotballstjernen gikk også glipp av Inter Miamis MLS-møte med DC United lørdag.

    «Lionel Messi vil ikke være i troppen til vennskapskampene i USA på grunn av en mindre hamstringskade i det høyre låret pådratt,» skriver forbundet på X.

    Messi er det siste i rekken av forfall for landslagssjef Lionel Scalonis. Roma-spissen Paulo Dybala, Bayer Leverkusens midtbanespiller Exequiel Palacios og Bournemouth-forsvareren Marcos Senesi er også uaktuelle.

    Argentina møter El Salvador fredag i Philadelphia, før Costa Rica er motstander fire dager senere i Los Angeles. (NTB)

    FILE PHOTO: World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Argentina
    Foto: Sergio Moraes / Reuters
  • Haugesund-keeper røk korsbåndet

    Haugesund-keeper Amund Wichne fikk mandag den tunge beskjeden om at korsbåndet er røket og at hele sesongen sannsynligvis ryker.

    Det skriver eliteserieklubben på sine hjemmesider.

    Wichne pådro seg skaden under den nylig avsluttede treningsleiren i Spania. Mandag forelå diagnosen.

    26-åringen fra Mandal har røket korsbåndet og må med normal rekonvalens belage seg på seks til ni måneders fravær fra fotballen.

    – Det er selvsagt en veldig tøff beskjed å få som fotballspiller, men Amund har et så sterkt hode og en så sterk mentalitet at han garantert kommer tilbake for fullt, sier Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

    Haugesund spiller åpningskampen i den nye eliteseriesesongen søndag 31. mars borte mot Odd. (NTB)

    Eliteserien fotball 2023: Odd - Haugesund (1-1)
    Foto: Frederik Ringnes / NTB
  • Overtidsseier sendte Chelsea til semifinale i FA-cupen

    Chelsea fikk tøff kamp av Leicester i kvartfinalen av FA-cupen i London søndag. To scoringer dypt inne i overtiden sørget likevel for avansement.

    Avgjørelsen falt to minutter ut i tilleggstiden da Carney Chukwuemeka spilte vegg med Cole Palmer før han bredsidet inn 3-2-scoringen.

    Like etterpå økte Noni Madueke ledelsen til 4-2 på vakkert vis.

    Før det hadde Chelsea gjort det unødvendig spennende for seg selv etter en god start.

    Litt over tolv minutter var spilt da Nicolas Jackson driblet seg inn i feltet og fant Marc Cucurella med et flatt innlegg. Backen var umarkert på bakerste stolpe og kunne enkelt plassere ballen i det åpne målet.

    Raheem Sterling bommet så på straffe, men gjorde opp for seg like etter da han serverte Cole Palmer foran mål i forkant av 2-0-målet.

    Chelsea styrte komfortabelt mot semifinale, men Axel Disasi skapte ny spenning etter sidebyttet da han leverte en kandidat til årets selvmål.

    Franskmannen var under press da han skulle spille en pasning til egen keeper. Pasningsforsøket var ikke i nærheten av å finne Robert Sánchez og fløy isteden i eget mål.

    Like etter timen spilt kom også utligningen. Stephy Mavididi driblet seg gjennom Chelsea-forsvaret og curlet ballen inn i det lengste hjørnet til 2-2.

    Leicesters Callum Doyle ble sendt av banen like etterpå, og Chelsea utnyttet fordelen med å finne veien til nettmaskene for tredje og fjerde gang i kampen. (NTB)

    Britain Soccer FA Cup
    Foto: Dave Shopland / AP
  • Haaland og Manchester City videre i FA-cupen

    Manchester City er videre til sin sjette strake semifinale i FA-cupen etter 2-0 hjemme mot Newcastle i kvartfinalen lørdag kveld.

    Bernardo Silva scoret kveldens første for hjemmelaget med et skudd via Newcastle-spiller Dan Burn og i mål. Da var det spilt 13 minutter.

    Etter halvtimen spilt var Silva igjen involvert. Portugiseren skar inn fra høyre og skjøt via Newcastles Sven Botman denne gangen, og i mål.

    Dermed stod det 2-0 til City og den ledelsen tviholdt de på kampen igjennom. Erling Braut Haaland spilte 87 minutter for vertene, mens Oscar Bobb kom inn da et knapt kvarter gjenstod av ordinær tid.

    Det har blitt en vane for Manchester City å komme langt i FA-cupen de siste årene.

    Siden Pep Guardiola ble manager for klubben i 2016 har de vært i semifinalen syv ganger. I samme periode har de vunnet turneringen to ganger.

    Manchester Citys semifinalemotstander trekkes søndag.

    Haaland
    Foto: AP
  • Ajer-scoring i tap – Berges Burnley tok viktige poeng i bunnstriden

    Kristoffer Ajer fikk sin første Premier League-scoring for sesongen, men det var ikke nok for Brentford som røk 1-2 mot Burnley.

    Ajer stanget inn 1-2-reduseringen sju minutter før full tid. Det var nordmannens andre Premier League-scoring i karrieren.

    Det ble tøft for Brentford som fikk Sergio Reguilón sendt i dusjen da han laget straffespark etter åtte minutter. Jacob Bruun Larsen sendte Burnley i føringen fra krittmerket.

    Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana la på til 2-0 etter en drøy time, før Ajers redusering kom på tampen.

    Det var Burnleys første trepoenger i 2024. Den siste seieren kom mot Fulham 23. desember. Det er åtte poeng opp til trygg plass, og håpet lever så smtt for Sander Berge og co.

    Landslagsspiller Berge spilte hele kampen på midten for Burnley.

    I den andre Premier League-kampen lørdag endte det 1-1 mellom Luton og Nottingham Forest. Chris Wood scoret for Forest før Berry sørget for utligning like før slutt. (NTB)

    Premier League - Burnley v Brentford
    Foto: Peter Powell / Reuters
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.