Hopp til innhold

Fem grunner til at Vegard Hansen ikke bør få sparken i Mjøndalen

KOMMENTAR: Lite tyder på at Vegard Hansen kommer til å få sparken selv om Mjøndalen er på vei til å rykke ned. Og det er trolig helt på sin plass.

Vegard Hansen

BØR IKKE SPARKES: Mjøndalen er ikke som andre eliteserieklubber, derfor bør ikke Vegard Hansen sparkes selv om det blir nedrykk, mener kommentatoren

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kanskje ingen bombe, men Mjøndalen er i ferd med å gå rett ned igjen etter første sesong i eliten på 23 år. Laget har ikke vunnet på syv kamper, og har 20 poeng før møtet med Start. Dermed er de på direkte nedrykksplass.

I de fleste klubber ville dette automatisk ført til mange spekulasjoner om ansettelse av ny trener. Men Mjøndalen trenger ikke være som andre klubber.

1. Mannen er dønn ærlig

En sak er at Vegard Hansen er en fargeklatt i den koksgrå norske fotballen. Han snakker rett fra levra og er tydelig på hvor han står – det er ingen skjulte agendaer der i gården!

Ja, det kan gå utover både egne supportere og spillere, men det skaper også en trygghet ved at han setter klubben i høysetet, ikke seg selv.

Ett eksempel var da Mjøndalen-fansen hetset Marcus Pedersen i lokaloppgjøret mot Godset. Pedersen revansjerte seg ved å score tre mål, og Godset vant 4-2 på Isachsen Stadion. Hansen refset sine egne supportere og la ikke skjul på at han syntes hetsen var idiotisk.

– Vi får heie på eget lag. Jeg synes våre supportere skal heie på vårt lag, sa Vegard Hansen til VG etterpå.

2. De har slått Rosenborg

Mjøndalen - Rosenborg

KJEMPEBRAGD: I mai snudde Mjøndalen 0-2 til 3-2 og sørget for Rosenborgs første tap i år. – Ethvert lag som slår Rosenborg har noe i eliteserien å gjøre, mener vår kommentator

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Bruntrøyene påførte trønderne årets første serietap 12. mai i år etter en utrolig snuoperasjon. De vant til slutt 3-2, noe som rett og slett var en kjempebragd!

Ethvert lag som slår Rosenborg har faktisk noe i eliteserien å gjøre.

Etter triumfen kom ærlige Vegard frem i rampelyset og spådde at det kom til å bli nedrykk, til tross for at de i mai hadde kapret 12 poeng etter åtte kamper og lå trygt plassert på en sjetteplass på tabellen.

3. De har allerede en nedrykksplan

Lønningene justeres i forhold til hvilket nivå man spiller på. Ved et forventet nedrykk venter lønnstrekk. Gjennomsnittslønnen ligger på mellom 200.000 og 250.000 kroner i dag, så man blir uansett ikke rik av å være eliteseriespiller på Nedre Eiker.

Ifølge Dagbladet må totalt 10-12 millioner kroner fjernes fra budsjettet hvis det skulle bli OBOS-ligaen neste år. Det er ingen krise, ifølge treneren selv som ikke regner med å få sparken.

4. Fordi det er en annerledes klubb

Vegard Hansen liker å fremstille Mjøndalen som forskjellig fra alle andre og har så langt lykkes med profilbyggingen. De vil gjerne utvikle spillere selv. Ikke bare fordi det er billigere, men fordi lokal lojalitet betyr mye på et lite sted som Mjøndalen.

De synes dessuten å ha klart å bygge en intern forståelse for at de er fattige, og at man risikerer å rykke ned hvis man spiller i Mjøndalen.

Likevel stikker ikke alle spillerne av til andre klubber. Lojaliteten bygges gjennom det som skjer på treningsfeltet, samt energien og entusiasmen i kamper.

5. Det lages film om Mjøndalen

Ikke en spesielt sportslig grunn, men det hadde vært rart om ikke Vegard Hansen var trener når serien vises på TV 2 på nyåret. Ifølge Dagbladet dokumenterer produksjonsselskapet Salto og TV 2 alt Mjøndalen har foretatt seg i årets sesong.

Skal serien ha en viss aktualitet for tv-kanalen og seerne, bør den tidligere Bristol City-stjerna Vegard Hansen fortsatt stå til rors!

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland