Dempsey straffet United på overtid

Tottenhams Clint Dempsey sikret ett poeng mot Manchester United to minutter på overtid.

Clint Dempsey

Clint Dempsey og de andre Tottenham-spillerne takket publikum for støtten etter uavgjortkampen mot United.

– Dette var en stor lettelse. Jeg synes vi dominerte kampen. Vi ønsket å vinne, men det var viktig å få et poeng med tanke på hvor god form United er i, sa Tottenham-manager André Villas-Boas etter kampen.

Tottenham-mangeren var en glad mann etter oppgjøret. Kanskje ikke så rart – det så nemlig lenge ut som om Robin van Persies scoring skulle bli det eneste målet i kampen. Men etter et massivt press etter hvilen fikk Tottenham lønn for strevet i det 92. minutt.

Et innlegg ble slått inn i feltet og United-keeper De Gea bokset på klønete vis ballen ut igjen. Den havnet til slutt hos Clint Dempsey som satte ballen i mål. Og dermed eksploderte det på White Hart Lane.

Van Persie-mål

Nå har Villas-Boas og Tottenham tatt fire poeng på United på to Premier League-kamper. Da lagene møttes i september vant hvittrøyene 3-2 på Old Trafford.

White Hart Lane-publikumet ble vitne til en lite underholdende åpning på kampen. Pasningsfeilene florerte og ingen av lagene klarte å produsere noe spesielt fremover i snøværet i London.

Men i det 25. minutt vartet United opp med finspill. Tom Cleverly curlet en ball rett på pannebrasken til Robin van Persie som plasserte ballen til høyre for Tottenham-keeper Hugo Lloris og i mål. Dette var van Persies 18. scoring for sesongen.

Slutt på frustrasjonen

I andre omgang presset Tottenham på for en utligning og produserte flere gode sjanser, men De Gea og resten av Uniteds stjernegalleri forsvarte seg godt.

To minutter på overtid var det imidlertid slutt på frustrasjonen for alle med hjertet i Tottenham.

– Det er alltid godt å hjelpe laget til seier. I dag synes jeg det er bra at vi klarer uavgjort, sa Dempsey i et TV2-sendt intervju etter kampen.

United leder fortsatt Premier League med fem poeng ned til byrival Manchester City. Tottenham ligger på fjerdeplass med 41 poeng.

• Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Karina Sævik ble Vålerenga-helt med to perlemål

Karina Sævik scoret begge målene da Vålerenga slo Røa 2-0 i Toppserien lørdag ettermiddag. De blåkledde fra Oslo øst står med to seirer etter to kamper i Toppserien.

Onsdag vanter nok et lokaloppgjør for VIF når Stabæk kommer på besøk.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
  • Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

Caroline Graham Hansen og Barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot Chelsea. Det endte med 0-1-tap.

Erin Cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i London neste lørdag.

Chelseas Guro Reiten kom inn som innbytter på overtid, mens Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut etter en drøy time. Hansen spilte hele kampen for Barcelona.

Spain Soccer Champions League

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.