Uheldig Johansen hindret Celtic-seier

Her står Stefan Johansen i veien for Celtics matchvinnerscoring. «Tabben» kan ha kostet klubben en plass i mesterligaen.

Stefan Johansen får ballen i ansiktet

Slik så det ut da Stefan Johansen ble truffet av ballen og hindret en åpenbar Celtic-scoring. (Bilde med tillatelse fra Viasat.)

Celtics håp om mesterligaspill lever riktignok videre etter 1-1 borte mot slovenske Maribor, men det kunne fort blitt seier hadde ikke Stefan Johansen stått i veien for eget lag.

Stefan Johansen

Stefan Johansen gjorde seg bemerket på både godt og vondt for Celtic i onsdagens kamp mot Maribor. Her er han i en tidligere Celtic-kamp.

Ronny Deila holder hånden på munnen, mens han sitter på benken

Celtic-trener Ronny Deila var fornøyd etter onsdagens kamp. Returoppgjøret spilles førstkommende tirsdag på Celtic Park. Bilde er fra en tidligere kamp.

Den utrolige situasjonen kom etter en drøy halvtimes spill i første omgang. Virgil van Dijk headet en Celtic-corner forbi Maribor-keeperen og mot mål, men på streken sto lagkamerat og nordmann Stefan Johansen i veien.

Ballen traff ansiktet til Johansen før han rakk å reagere.

Nordmannen gikk ned for telling, mens ballen spratt ut igjen. Hadde ikke midtbanespilleren stått der ville det uten tvil stått 2-1 til Celtic.

– Jeg skal ta han for det der, sa Celtic-trener Ronny Deila med et smil i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Men sannheten er at en seier i Maribor ville gitt Celtic en stor fordel før returkampen.

Drømmestart

Heldigvis for Johansen og Celtic var nordmannen involvert på en langt mer positiv måte noen minutter tidligere.

Det var bare spilt fem minutter da Johansen sendte avgårde en nydelig langpasning som åpnet Maribor-forsvaret. En annen nordmann, Jo Inge Berget, tok ned ballen og skjøt fra kort hold, keeper måtte gi retur og den scoret Callum McGregor på.

Et viktig bortemål for det skotske laget.

Dårlig forsvarsspill

Ledelsen varte riktignok ikke i mer enn bare snaut ti minutter. En herlig gjennombruddspasning sendte Maribors Damjan Bohar alene med Celtic-keeperen etter et kvarters spill, og Damjan gjorde ingen feil og scoret sikkert.

Dårlig forsvarsspill av Celtic må ta mye av skylden for baklengsmålet.

Tross svakheten i forsvaret var Deila fornøyd etter kampen.

– Vi holdt dem unna i store perioder, samtidig som vi skapte sjanser. Nå blir det spennende på Celtic Park til tirsdag, sier nordmannen.

– Henning Berg har det vondt nå

Et avansement vil naturligvis smake godt for et Celtic, som er heldig med at de fortsatt er med i turneringen.

I forrige kvalifiseringsrunde tapte skottene totalt 1-6 for Henning Bergs Legia Warszawa, men Legia ble straffet og degradert til Europaligaen for å ha benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Da fikk Celtic en ny sjanse.

– Den som har det vondest i kveld er Henning Berg, for dette var en dårlig fotballkamp der det florerte med feilpasninger og taktiske feil, sa Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft som mente Legia ville klart seg bra mot Maribor.

Returoppgjøret på Celtic Park spilles altså tirsdag 26. august.

• Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.