Chelsea sto imot til sammen 180 minutter med hele Barcelonas stjernemannskap i konstant angrep og sikret mirakuløst finalebillettene til Allianz Arena i Munchen 19. mai.

Den mesterlige forsvarsbragden i mesterligasemifinalen ble hyllet av forbausede britiske medier dagen derpå.

– Kunne ikke skje

«Det kunne ikke skje. Kunne ikke skje», mente The Mirror, som beskrev øyeblikket som Blue Heaven (blå himmel).

Den svært så heldige 1-0-seieren på hjemmebane forrige uke skulle bli et mareritt å forsvare. Og marerittet kom. For Barcelona. Mot to bunnsolide forsvarslinjer og en fantastisk Petr Cech i mål, sto verdens beste fotballag og stanget. Og stanget. Og stanget.

Verdens beste fotballspiller, Lionel Messi, brente en håndfull med opplagte målsjanser, inkludert et straffespark.

– Alt snudd på hodet

Det skulle ikke ha vært mulig. Iallfall ikke da en hodeløs kaptein John Terry ble vist i garderoben i første omgang . Men det var mulig.

The Mirror fortsatte: «Ikke mot Barcelona på Camp Nou. Ikke med bare ti mann på banen i nesten en time mot planetens beste lag. Men på en eller annen måte, i en natt der selv troen ble overrumplet, var alt som skal være snudd på hodet».

Tidligere Chelsea-spiller Pat Nevin mente opplevelsen var en av de mest minneverdige europacupkveldene noensinne.

– Jeg er sikker på at noen Liverpool-fans vil utfordre den påstanden og hevde at en spesiell finale (2005) var størst etter at de slo tilbake fra 0-3. Men denne kampen hadde absolutt alt. Det var bare utrolig, mente Nevin.