Hopp til innhold

– Deilig at folk reiser seg

To dager før Viking-kontrakten utløper, scoret Veton Berisha to ganger for Viking. Nå er spørsmålet hvor karrieren fortsetter.

Veton berisha

KASTET SKJORTA: I sin siste Viking-kamp var et gult kort en helt grei pris å betale for å få feire scoring på denne måten for Veton Berisha.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

30. juni er Veton Berisha klubbløs.

Men i dag var han Viking-spiller. Og 21-åringen sørget for at det som sannsynligvis var hans farvel med Stavanger i denne omgang, ble et verdig et.

Først scoret han to mål. Så gikk han stadion rundt og tok supportene i hånda.

– Det er en utrolig deilig følelse at folk reiser seg og gir applaus. Det viser at jeg har gjort noe bra. Det blir utrolig trist å reise, men jeg føler det er på tide å prøve noe nytt i en større liga, sier Berisha til Cmore.

Ifølge Stavanger Aftenblad står det nå mellom 2. Bundesliga-klubbene Nürnberg og Kaiserslautern.

– Har jobbet og slitt

Kjell Jonevret innrømmer at Berisha har vært variabel i Viking. Men i vår har han vært god og scoret 11 mål på 14 kamper.

– Kontinuitet og tålmodighet er bra i fotball. Han har jobbet, slitt og kjempet i styrkerommet og på treningsbanen, og det har lønt seg, fastslår Jonevret på Cmore.

1-0 til Viking kom etter 37 minutter, og det startet med Andre Danielsen. Han rykket fra sin oppasser ute på høyresida og dro seg inn i feltet. Med utsiden av høyrefoten sendte han ballen mot nettopp Veton Berisha.

Berisha la seg bakover, og klarte å trykke ballen ned i hjørnet med en strålende volley.

Scoringen kom på kampens første store sjanse, men etter et betydelig Viking-press.

Viking best

Likevel skulle det ikke vare lenge. Riktig nok klarte Viking-keeper Iven Austbø å slå til corner da Amin Askar fikk til et farlig skudd etter 41 minutter.

Men da Andreas Nordvik steg til værs på det påfølgende hjørnesparket, klarte ikke Austbø å stå i veien for ballen som snek seg inn nede ved hans høyre stolpe.

I andre omgang var det likevel ingen tvil om at Viking var det beste laget. Og det skulle speile seg også i målprotokollen.

Etter 54 minutters spill utnyttet Jón Daði Böðvarsson en misforståelse i Sarpsborg-forsvaret og satte inn 2-1.

Tre touch

Fire minutter senere kom 3-1. Og igjen var det Veton Berisha som scoret.

Samuel Adegbenro dempet et oppspill og la ballen i beina på Berisha. Denne gangen brukte 21-åring to touch på å legge ballen til rette før han banket den i mål på den tredje berøringen.

Det siste kvarteret kunne det likevel ha raknet for Viking. Sarpsborg spilte seg frem til sjanser, og at Andreas Nordvik ikke ble tomålsscorer alene med Iven Østbø etter 80 minutter, lurer nok i hvert fall Nordvik selv på hvordan er mulig.

Men Viking vant 3-1. Og i sum var det helt fortjent.

Kampen endte 3-1.
Laster innhold, vennligst vent..

Fotball

  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

    Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

    Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

    Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

    Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

    – Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

    Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

    Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

    Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

    Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

    Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

    Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

    – Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

    – Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

    Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

    – Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

    Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

    Andreas van der Spa
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

    Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

    Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

    Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

    – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

    Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

    Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

    Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

    Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

    – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

    Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

    Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

    For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

    Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

    UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten