Uwe Rösler og Baye Djiby Fall - Uwe Rösler (t.v.) og Baye Djiby Fall jubler over Moldes seier og Falls toppscorertittel. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Uwe Rösler (t.v.) og Baye Djiby Fall jubler over Moldes seier og Falls toppscorertittel.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Første Molde-toppscorer på 34 år

45 minutter før eliteseriesesongen 2010 var over scoret Moldes Baye Djiby Fall målet han trengte for å dytte «Moa» ned fra toppscorertronen.

Molde - Stabæk 1-0

I en serieavslutning blottet for spenning klamret fotballinteresserte seg til det lille dramaet rundt toppscorertittelen.

30 sekunder etter pause på «Røkkeløkka» i kampen mot Stabæk fikk Moldes Baye Djiby Fall muligheten til å sikre seg tittelen på straffe etter en Stabæk-hands.

Gratulér Fall med toppscorertittelen nederst i saken eller på NRK Sports Facebook-side!

Fall gjorde ingen feil, scoret sitt 16. eliteseriemål denne sesongen og passerte tidligere Vålerenga-spiller Mohammed «Moa» Abdellaoue på toppscorertronen.

På tide, vil nok mange mene. «Moa» har nemlig tronet på toppen helt siden august da han forlot norsk eliteserie til fordel for tysk fotball.

– Jeg er veldig, veldig glad. Da jeg kom hit var toppscorertittelen bare en drøm som jeg aldri trodde jeg skulle klare å ta, sa Fall til NRK etter kampen.

Fall er den første toppscoreren i Molde siden 1976 og den fjerde utlendningen gjennom tidene som blir toppscorer i norsk eliteserie.

– Vi har hatt en vanskelig sesong, men avsluttet bra, oppsummerer toppscoreren.

Fall er på utlån fra Lokomotiv Moskva, men selv om senegaleseren har ett år igjen av kontrakten med den russiske klubben er han usikker på hva fremtiden vil bringe.

– Jeg vet foreløpig ikke hva som skjer fremover, sier han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Baye Djiby Fall - Her scorer Baye Djiby Fall målet som sikret han toppscorertittelen i eliteserien 2010. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Her scorer Baye Djiby Fall målet som sikret han toppscorertittelen i eliteserien 2010.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Rösler uten tap

I søndagens kamp var Fall nære scoring også før pause. Først headet spissen ballen rett på Stabæk-keeper Jon Knudsen fra bare tre meter, før han minutter etterpå skjøt i tverrliggeren.

Molde var best i 1. omgang, men Stabæk kom sterkere etter pause.

Likevel avsluttet moldenserne sesongen med seier og det kan de takke sin ferske trener Uwe Rösler for. Da tyskeren overtok laget for åtte serierunder siden kavet de i nedrykksstriden, men etter hans inntreden har ikke Molde tapt.

– Uten spillerne ville ikke dette vært mulig. Tusen takk for to fantastiske måneder, sa Uwe Rösler da han ble hedret ute på banen etter kampen.

«Takk Uwe»

Før kampstart sto også to Molde-supportere ute på banen med banneren «Takk Uwe» som en hyllest til tyskeren som har ledet moldenserne til seks seire og to uavgjorte på åtte kamper.

– På vegne av alle fotballinteresserte i Molde vil jeg takke deg og assistenttrener Gunnar Halle for snuoperasjonen, sa en overlykkelig Molde-leder, Erik Berg, over høytaleranlegget på stadion etter kampen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Uwe Rösler og Gunnar Halle - Trener Uwe Rösler (t.h.) og assistent Gunnar Halle ble hyllet for snuoperasjonen i Molde. Etter at de overtok treneransvaret i Molde har ikke laget tapt en eneste av sine åtte kamper. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Trener Uwe Rösler (t.h.) og assistent Gunnar Halle ble hyllet for snuoperasjonen i Molde. Etter at de overtok treneransvaret i Molde har ikke laget tapt en eneste av sine åtte kamper.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Rösler drar nå til familien sin i England for å planlegge fremtiden. I Molde går ryktene om at Ole Gunnar Solskjær presenteres som ny trener til uken.

Molde endte til slutt på 11. plass i årets eliteserie, Stabæk på plassen bak.

Selv om det ble scoret utrolige 34 mål i den siste serierunden var det ingen som tok igjen Baye Djiby Fall i kampen om toppscorertittelen.

Totalt i årets eliteserie er det scoret 731 mål på 240 kamper (snitt 3,05 mål per kamp). 22 av disse målene er selvmål.

Gratulér Fall med toppscorertittelen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Norling om nedrykket

Rikard Norling møtte pressen etter tapet for Mjøndalen

Intervju med Mjøndalens trener Vegard Hansen.

Intervju med Mjøndalens trener

Intervju med Mjøndalens trener Vegard Hansen.

Rikard Norling var tydelig preget etter nedrykket. Han har et ønske om å forklare seg for fansen.

Her har Norling forklart seg for Brann-fansen

Rikard Norling var tydelig preget etter nedrykket. Han har et ønske om å forklare seg for fansen.

Intervju med Mads Hansen.

Intervju med Mjøndalens kaptein

Intervju med Mads Hansen.