Hopp til innhold

Deila ble presentert: – Celtic er rett klubb for meg

GLASGOW/OSLO (NRK.no): – Jeg føler dette er et riktig steg for meg, og jeg er stolt i dag, sa Ronny Deila da han ble presentert som ny manager i Celtic fredag.

Deila-kaos

Det var fullt kaos da Ronny Deila ble presentert på pressekonferansen

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

– En ting er hva forskjellige folk sier om klubben, men det viktige er følelsen. Jeg føler meg hjemme her. Da jeg begynte å snakke med klubben føltes det veldig riktig, sier en tydelig stolt Ronny Deila på dagens pressekonferanse på Celtic Park.

Celtic bekreftet ansettelsen ved 12-tiden, og et par timer seinere ble den tidligere Strømsgodset-treneren presentert på sin nye hjemmebane.

– Han er en moderne leder som får spillerne til å føle seg trygge, sa Celtic-direktør Peter Lawwell da han presenterte nordmannen.

– Celtic er en stor klubb, og jeg gleder meg til å spille i Europa med den klubben. Internasjonale kamper gir mer energi, sa Deila, som kan risikere å møte sin gamle klubb når kvalifiseringen til mesterligaen spilles fra midten av juli.

Deilas verden

Slik så det ut da Deila ble presentert i dag på Celtic Park.

Sjarmerte pressen med truse-løfte

Deila ble også spurt om bildene der han poserer i bare trusa, og som har gått verden rundt i forbindelse med ansettelsen i Celtic.

– Det var noe jeg lovet i Strømsgodset. Jeg sa jeg skulle "strippe" hvis vi ikke rykket ned. Det gjorde vi ikke, og jeg holdt det jeg lovet. Men bildene er ikke så bra, men det var en litt dårlig vinkel, smilte Deila.

– Vil du gjøre noe liknende i Celtic? var oppfølgingsspørsmålet.

Deila ser på direktør Lawwell før han svarer.

Ronny Deila stripper

Godsets trener Ronny Deila kaster klærne etter at eliteseriekontrakten er sikret. På pressekonferansen lovet han å gjøre det samme hvis Celtic vinner mesterligaen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Ja, hvis Celtic vinner mesterligaen, skal jeg gjøre det samme, smilte Deila fra podiet til latter fra salen.

– Kan utvikle spillere i verdensklasse

Han vil fortsatt legge vekt på offensiv fotball, og mener Celtic har en god stall med mange gode spillere. Der er blant annet hans tidligere elev i Strømsgodset, Stefan Johansen.

– Jeg ønsker å utvikle spillestilen etter hvert. Og Celtic er en god klubb å utvikle egne spillere i. Jeg tror vi kan utvikle spillere i verdensklasse her, sa Deila, som skal ha ansvaret også for klubbens spillerakademi.

Celtic er alene på toppen i skotsk fotball når Rangers fortsatt er i de lavere divisjoner etter at det ble tvangsnedflyttet av økonomiske årsaker for et par år siden. Målet må derfor bli å gjøre det best mulig i Europa.

Vil gjøre det godt i Europa

– Drømmen er å ta Celtic til Europa og prestere der, og vinne trofeer i Skottland, sa Deila. – Jeg skal gjøre alt jeg kan for å få oss til gruppespillet i mesterligaen, lovet han.

Da fikk nordmannen spørsmål om han håper å møte Strømsgodset i kvalifiseringen til mesterligaen.

– Nei, men jeg håper å møte de i gruppespillet, gliste Deila.

Som Strømsgodset-trener har Deila besøkt managere i flere storklubber i Europa.

– Det er på den måten man lærer, sier Deila.

Fornøyd Celtic-direktør

Celtics direktør Peter Lawwell er fornøyd med at han i dag kunne presentere Ronny Deila som ny sjef.

– Det har gått fort de siste dagene, men Ronny har hele tiden vært høyt på listene. Men vi snakket ikke med ham selv før siste dagen, sa Lawwell.

Deila føler at Celtic er rett klubb for ham.

– Jeg følte med det samme at dette var en god klubb, og jeg har fått en varm mottakelse.

Han innrømmer at det ikke var uten følelser at han forlot Strømsgodset, der han har vært siden 2005 og trent siden 2008.

– Jeg takker Strømsgodset for ni fantastiske år, men nå er tiden riktig for å komme seg videre, sa Deila.

– Det er mange flinke folk i Strømsgodset, og jeg er sikker på at de vil føre klubben videre, sa Deila om klubben han ledet til seriegull i fjor – det første på 43 år.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden