Joshua King, kongen av Kypros

LARNAKA/OSLO (NRK.no): – De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå. Joshua King ble Norges redningsmann da laget slet med å omsette sjanser til mål mot Kypros.

Joshua King Tarik Elyounoussi

Joshua King scoret sitt første landslagsmål tirsdag mot Kypros.

Slik var kampen: Kypros–Norge 1–3

– Det var deilig, det er alltid deilig å score mål. Første målet betyr starten på mange flere. Jeg følte jeg utnyttet sjansen bra, sier Joshua King til NRK etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Joshua King gjorde god jobb i Kypros

Se intervju med King etter kampen.

Han kom inn på stillingen 1–1 og sørget først for straffesparket som Tarik Elyounoussi satte sikkert i mål, før han minuttet senere fastsatte sluttresultatet selv med en nydelig avslutning.

– Det viktigste er tre poeng. Vi kom dårlig i gang, kom under og i det var ikke en lystelig affære. Men vi kommer tilbake og vinner fortjent. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng. Det var viktigere enn en glitrende kamp, sier «Drillo» til NRK etter kampen.

– De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå

Etter kampen i kveld vil nok ikke Joshua King lengre føle seg undervurdert på det norske landslaget.

– Jeg tror nok at de fleste i Norge mener at jeg er god nok nå, sier King til NRK.

Drillo mener Norge kom dårlig igang i kampen, men at det var viktig at vi fikk tre poeng borte mot Kypros

Drillo: –Viktigste er tre poeng

Norge havnet under like før pause, men bare minutter etterpå gjentok Brede Hangeland bedriften fra Sveits. Han gikk opp på en dødball og fikk til slutt skutt inn utligningen.

– Det var litt tilfeldig at det ble meg igjen. Vi leverer en svak forestilling, men tar tre poeng. Det er det viktigste i dag, sier kapteinen til NRK etter kampen.

Straffediskusjon

Hangeland mener at straffen som ga Norge ledelsen var heldig.

– Straffen så litt billig ut fra min posisjon, men noen ganger har vi marginene med oss, sier han.

Brede Hangeland var nok en gang mannen som utlignet for Norge etter tidlig mål imot, men mener selv det viktigste var å vinne kampen

Hangeland etter kampen: –Litt tilfeldig at det ble meg igjen

Men den vurderingen deler ikke mannen som ble felt inne i Kypros sin 16-meter.

– Det var straffe. Hadde han ikke tatt meg hadde jeg vært forbi og scoret kanskje to, sier han.

Straffe ble det, og den satte Tarik Elyounoussi sikkert i mål.

– Jeg var ikke nervøs, den ballen skulle i mål, sier han til NRK.

Kypros farligst fra start

Etter en forsiktig start på kampen var det kypriotene som fikk den første målsjansen etter tolv minutter. Og for en sjanse det var.

Efrem lurer seg unna Hangeland straffefeltet og får headet ballen mot lengste hjørne, men en strålende redning fra Jarstein sørget for at ballen havnet i stolpen og ut.

Artikkelen fortsetter under bildet

Magnus Wolff Eikrem Giorgos Efreem

Maguns Wolff Eikrem i duell med Giorgios Efreem.

Like etterpå fikk Christofi ladet skuddfoten, men det farlige skuddet gikk like utenfor.

Kalddusj

Nå var det slutt for målsjansene til Kypros, og Norge tok over kampen. Men en heading fra Forren i tverrliggeren, en ball som sklir av pannebrasken til samme mann idet han skal heade ballen i mål eller en dobbeltsjanse for Braaten og Yttergård Jenssen i Kypros sin 16-meter, var ikke nok for Norge til å ta ledelsen.

Og midt i den hete norske perioden kom kalddusjen – en scoring ut av ingenting.

42 minutter er spilt når Aloneftis prøver seg på et innlegg. Ballen skifter retning når den kommer borti Riise, og går i mål bak en utspilt Jarstein.

For syvende gang på rad havner Norge under i en landskamp.

Kapteinen står frem igjen

Men som i Sveits svarer Norge med en gang, og som i Sveits er det gjennom en kaptein som nok en gang står frem han trengs som mest.

Hangeland utligner

Brede Hangeland utligner for Norge.

Riise slår inn i feltet etter dødball og keeper Kissas får ikke bokset unna. Brede Hangeland plukker opp returen og setter ballen i mål. Fortjent utligning for Norge, og dermed er lagene like langt når de spaserer inn i garderoben.

– Vi er ikke helt fornøyd med første omgang. Det spruter ikke som mot Sveits. Rune har holdt oss inn i kampen med to gode redninger, og det var viktig å komme tilbake med den utligningen, sa Ola By Rise til MAX i pausen.

Tarik-sjanser

Det sprutet ikke så mye til å begynne med i andre omgang heller. Det første kvarteret ble preget av et langt kypriotisk skadeavbrekk og to stygge kypriotiske taklinger som resulterte i hvert sitt gule kort.

Først da Daniel Braaten fant en umarkert Tarik Elyounoussi umarkert inne i feltet med en stuss etter 60 minutter begynte det å svinge litt. Men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper Antonis Georgallides, som hadde kommet inn for en skadd Tassos Kissas.

Tarik Elyounoussi

Elyounoussi feirer straffemålet

Tarik fikk også en mulighet minuttet senere, men avslutningen fra drøyt 15 meter gikk høyt over.

– Jeg hadde noen sjanser i andre omgang. Det er litt ergerlig at jeg ikke scorer, sier Elyounoussi til NRK etter kampen.

Ineffektivitet kunne kostet

Og da Ruben Yttergård Jenssen ikke klarte å sette ballen i mål med en umarkert heading fra syv meter, kunne man frykte at ineffektiviteten kunne koste Norge.

Braaten

Daniel Braaten gjorde igjen en solid kamp for Norge.

For like etterpå fikk Kypros en kjempesjanse, men den harde avslutningen til Efrem gikk like utenfor fra skrått hold.

Heldigvis hadde Norge en King på banen som sørget for at det gikk Norges vei til slutt.

Først sørget han for straffen som Tarik satte til venstre bak en utspilt Georgallides, før han selv får servert ballen fra Elyounoussi like etterpå, skjærer inn i 16-meteren, og setter den i venstre hjørne.

Dermed kunne han sikre tre svært viktige poeng for Norge.

King, Valon Berisha, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi

King etter sitt første landslagsmål.

Fotball

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
  • Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

Marijo Jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben Fredrikstad tre kamper inn i sesongen.

Det opplyser Fredrikstad FK på sitt nettsted fredag. Klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». Hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen.

– Han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. Det er ingen dramatikk i det her. Vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier FFKs sportssjef Joacim Heier til NTB.

FFK må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for Jovic.

– Det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller Heier.

Han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid.

– Vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. Det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier Heier.

Fra før er Andreas Hagen og Torgeir Helgen assistenttrenere på A-laget for hovedtrener Mikkjal Thomassen. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Fredrikstad FK - Sarpsborg 08 (2-2)
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.