Hopp til innhold

Politiet: Ingen mistenkte i kampfiksingssaken

GRØNLAND POLITISTASJON (NRK): Politiet har foreløpig ikke funnet sterke nok bevis til å sikte spillere eller klubber for kampfiksing i norsk fotball. Nå ber de om tips fra publikum.

Gro Smogeli

IKKE SKJELLIG GRUNN TIL MISTANKE: Gro Smogeli, sjef for miljø- og finansseksjonen i Oslo politidistrikt, er foreløpig usikre på om det foreligger nok håndfast informasjon å opprette straffesak etter at NFF mandag anmeldte mistanke om kampfiksing i norsk fotball.

Foto: NRK

– Sånn som vi ser det nå har vi en indisiesak, så får vi se hvor sterk den er. For at vi skal begynne å etterforske mot konkrete personer må det foreligge skjellig grunn til mistanke. Det gjør det ikke i dag, sier sjef for miljø- og finansseksjonen i Oslo-politiet, Gro Smogeli til NRK.

Tirsdag har flere ledere i de tre involverte klubbene og en spiller vært inne til avhør på politihuset på Grønland i Oslo.

Ifølge Smogeli er det foreløpig ikke noe som tyder på at det er grunnlag for å opprette en straffesak.

– Det er ikke spesielle ting som har kommet frem, sier hun.

– Så langt er det ingen som er siktet i en kampfiksingssak. Vi vil fortsette å innhente vitneforklaringer. Vi oppfordrer folk som har hørt mye, og eventuelt har kunnskap om konkret kampfisking eller beløp som har skiftet hender, til å ta kontakt med oss.

Les også: Slik skal NFF stoppe kampfiksing

– Spekulasjoner

Smogeli sier det er for tidlig å slå fast at saken blir henlagt, men at politiet er avhengig av mer håndfast informasjon for å kunne opprette en straffesak.

– Det er tydeligvis mye spekulasjoner og tredjehandsopplysninger, som er for vage til å en bygge etterforskning på. Sånn som det er nå har vi ikke mye å bygge på. NFF har basert seg på kilder og tips. Vi prøver å avklare troverdigheten for opplysningene vi har. Så langt er vi i tvil om at det er riktig. Vi skal være overbevist om at det er riktig for å gå videre, presiserer hun.

– Har NFF gått til politiet for tidlig?

– Vi skjønner at de ønsket å anmelde en sak, fordi de hadde mistanke om kampfiksing, sier Smogeli.

Trener: – Overdrevet

Saken om mistankene rundt kampfiksing sprakk søndag da NFF stoppet en kamp mellom Ull/Kisa og HamKam.

Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen mener saken er blåst ut av proporsjoner.

Han mener NFF, ved å stanse kampen søndag og utrope en Ull/Kisa-spiller til mistenkt, har bidratt til å mistenkeliggjøre en hel spillergruppe.

– Med bakgrunn i det vi har hørt nå, var det nok en forhastet beslutning å stoppe kampen. Jeg synes også at det er veldig synd at det rettes mistanke mot Ull/Kisa-spillere. Jeg kan nesten garantere for at ingen av våre spillere er involvert i noe, sier Erlandsen til NRK.

– Spilleren har det forferdelig

Han sier saken har skapt storm i form av ryktespredning på sosiale medier.

– Det skaper en haug med rykter, der andre fotballspillere navngir en av våre spillere, noe jeg syns er veldig utidig. Det har heller ikke rot i virkeligheten, sier Erlandsen.

– Når man går ut og mistenker noen, så må man ha noe håndfast. Det tror jeg ikke at man har her.

– Hvordan har spilleren som er navngitt det?

Arne Erlandsen

MENER SAKEN SKAPER UNØDVENDIG MISTANKE: Trener i Ull/Kisa, Arne Erlandsen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det har vært helt forferdelig for ham. Man har lov å spille på kamper i Norge, bare det ikke er sine egne kamper. Det er en forferdelig sak for denne spilleren, sier treneren.

Tidligere tirsdag sa Gro Smogeli til NRK at politiet må vurdere, og kvalitetssikre informasjonen før de kan avgjøre om det foreligger brudd på grove straffebestemmelser.

NFF har fortsatt tett dialog med politiet, og sier de er glade for at saken er under etterforskning.

– Vi har stor forståelse for at klubber og enkeltpersoner kan oppleve dette som et stort ubehag. Det er også derfor vi har gått til politiet, sier informasjonssjef i NFF, Svein Graff til NRK.

Les også: Spiller: – Jeg er uskyldig


Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden