Hopp til innhold

Melissa Wiik mister fotball-VM

Wiik røk korsbåndet på torsdagens Stabæk-trening. Nå skal kjæresten og tidligere eliteseriespiller, Péter Kovacs, hjelpe henne tilbake på banen.

Melissa Wiik jubler etter 3-1-målet.

Melissa Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

Foto: Steven Governo / AP

– Det sa «klikk» og da forsto jeg at det var noe som røk. Det var ikke kult, sier Melissa Wiik (26) til NRK.no om korsbåndskaden.

Foten hang igjen i kunstgresset etter en duell og dermed røk plutselig sommerens VM-sluttspill i Tyskland.

– Siden jeg ikke får gjort noe med dette gidder jeg ikke bruke så mye energi på å være skuffet fordi jeg mister VM. Jeg er ikke en som legger med ned og gråter. I stedet er jeg kjempemotivert for å komme tilbake, sier 26-åringen.

Peter Kovacs

Tidligere Odd-spiller Peter Kovacs er kjæreste med Melissa Wiik. Han har også spilt for elitesterieklubbene Tromsø, Viking og Strømsgodset. I dag spiller han i den belgiske klubben Lierse.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Kovacs opplevd det samme

Stabæk- og landslagsspilleren er kjæreste med tidligere eliteseriespiller Péter Kovacs. I 2005 røk Kovacs selv korsbåndet da han spilte i Viking. Nå skal han bruke sin erfaring for å hjelpe kjæresten tilbake på fotballbanen.

– Kjæresten min har vært gjennom samme opplegget før så han kommer til å gi meg mental støtte og hjelp. I tillegg har jeg mange profesjonelle folk rundt meg så hjelpen kommer fra alle kanter, sier Wiik.

Vil være med likevel

Selv om VM ryker for Wiik håper hun å få være med laget til VM.

– Det hadde vært veldig gøy og blitt med nedover. Jeg kan bidra med hva som helst. Det vil nok bli en opplevelse i seg selv og bare være der nede.

Wiik skal ta MR til uken for å fastslå omfanget av skaden.

– De fleste fotballspillere er gjennom en alvorlig skade i løpet av karrieren. Jeg har vært heldig som har sluppet unna med de verste skadene frem til nå, men dette var dessverre veldig dårlig timing, sier hun.

Ute resten av sesongen

Etter at Wiik fikk den tunge beskjeden fredag retter hun blikket framover, og peker ut OL i 2012 som et naturlig mål.

– Jeg regner ikke med at det blir så mye mer fotballspilling denne sesongen. Det er dumt å risikere noe. Det beste er å bruke tiden på å bli frisk slik at jeg er tilbake for fullt neste sesong når det blant annet er OL.

– Det er veldig trist for Melissa at hun ikke får oppleve VM i Tyskland. Men jeg er helt sikker på at hun kommer styrket tilbake av dette, sier landslagssjef Eli Landsem til fotball.no.

Melissa Wiik må naturlig nok melde forfall til treningskampen mot Finland 19. mai. Ingvild Stensland har meldt forfall til samme kamp.


Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland