City slo ut United

Manchester City var det beste laget, og slo ut Manchester United i FA-cupens semifinale. Slik var dramaet på Wembley.

SOCCER-ENGLAND/CUP

Midt i denne klynga ligger Manchester Citys matchvinner Yaya Toure.

Slik var kampen Man. City - Man. United (1-0)

* Kampen er over, City er i finalen.

93. min: Wright-Phillips kommer seg fri på kant, og slår inn foran mål. Der kaster Van der Sar seg ut og fanger.

92. min: City har fortsatt ballen mest, og er også farligst. Når har de frispark, og bruker god tid.

* Det legges til fem minutter.

90. min: City kontrer, Toure kommer alene men tas hånd om av Van der Sar og Vidic. Stor sjanse, men han får aldri avsluttet skikkelig.

89. min: United er lite oppfinnsomme, en mann mindre og møter et knallsterkt City-forsvar.

88. min: Evra skyter igjen, fra skrått hold. I nettveggen, men Hart har full kontroll.

86. min: City bytter: Vieira inn for Silva.

84. min: United bytter: Fabio inn for O'Shea. Like etter skyter Evra fra distanse, men et stykke utenfor mål.

84. min: Nytt gult til City, denne gang til Kompany.

82. min: Fortsatt ingen tegn til noe stormløp fra United i denne semifinalen.

* Zabaleta, som ble taklet stygt av Scholes, har en svær flenge i låret etter knottene fra rødtoppen.

79. min: City bytter: Johnson ut, Wright-Phillips inn.

77. min: United med corner. Carrick får ballen i returrommet, finter bort en mann, men skyter rett på Hart med venstrefoten sin.

* City tar det mer rolig med ballen nå. De har god tid, i motsetning til United.

75. min: De Jong med sen takling på Anderson, belønnes med gult.

74. min: United bytter igjen: Anderson inn for Berbatov.

72. min: Scoles får direkte rødt kort! Han takler Zabaleta hardt. Scholes setter knottene rett i låret på backen, så kortet kan fint forsvares.

* Rooney, som er suspendert, ser meget betenkt ut der han sitter på tribunen. United spiller ikke godt for øyeblikket.

69. min: Silva skyter fra skrått hold, men er i ubalanse. Ufarlig, langt over.

68. min: Balotelli får gult for å ha felt Carrick.

66. min: Frisparket fra Nani går i tverrligger. Keeper Hart var så vidt borti den, og redder City.

65. min: Zabaleta klipper ned Park 20 meter fra eget mål, og får gult. Frispark i bra posisjon. United bytter, Valencia ut for Hernandez.

63. min: Silva slår inn, Lescott stiger til værs foran mål. Ballen sklir av panna hans, og dermed treffer han utenfor. Ny, stor sjanse.

62. min: City-Johnson tråkler seg gjennom på kant, og prøver en frekkis mot mål fra meget spiss vinkel. Van der Sar får så vidt slått til corner. Voldsomt City-press nå, de går for 2-0 her.

60. min: Mange tøffe taklinger på Wembley fra begge lag nå. City vinner duellene.

58. min: Det er United som trenger mål, men rivalene City er fortsatt best nå. Det meste skjer på de rødes halvdel.

55. min: Silva fri på kant, men innlegget treffer en rød før Van der Sar får tak i ballen. City er gode nå.

* Nå har United virkelig press på seg, om trippeldrømmen skal leve videre.

1-0: 52. min: Yaya Toure scorer for City! United roter i forsvar, Toure tar ballen og finter seg forbi Vidic før han setter ballen lavt forbi Van der Sar. Enorm City-jubel!

49. min: Kolarov spiller hardt og flatt inn fra kant, United-stopper Vidic klarerer like foran Balotelli.

48. min: Park spiller Valencia, som fomler ballen ut over sidelinjen. Ikke bra av United-vingen der.

* Andre omgang er i gang. Ingen spillerbytter i pausen.

Pause på Wembley: Begge lag har hatt sjanser til å score. De to største hat Uniteds Berbatov hatt, men også City sine forsøk kunne fort ha gitt uttelling.

43. min: Balotelli løper mot mål, klinker til fra 18 meter, men via et bein til corner. Den ender med at Kompany klinker til fra distanse, men ballen skrur like på utsiden. Van der Sar er etter den, men bra forsøk.

39. min: Nani forsøker volley fra distanse, men treffer feil. Ballen ruller langt utenfor.

37. min: Hart kaster seg ned og fanger ballen like foran beina på Valencia. Bra keeperspill.

36. min: Det er City som presser nå. Lescott beiner ballen over fra åtte meter på volley etter corner, stor sjanse for de blå.

34. min: Balotelli klinker til fra distanse, Van der Sar må slå til corner. Bra skudd fra spissen.

32. min: Barry klinker til med ryggen halvveis mot mål fra kloss hold. I nettveggen, Van der Sar ser ut til å ha noenlunde kontroll. Citys farligste forsøk så langt.

* Berbatov er ute på sidelinjen for å få dyttet noe bomull opp i nesa. Bulgareren blør.

30. min: Corneren ender med en heading fra Berbatov fra langt hold. Over mål, Hart har full kontroll bakerst.

29. min: United får frispark på noen og 20 meter til høyre utenfor Citys 16-meter. Nani skyter, via muren og til corner.

25. min: United presser City til å ligge veldig lavt i banen nå, det er liten tvil om at de røde er best for øyeblikket. Vidic kommer til med en ok mulighet når Vidic stanger til på en corner fra høyre, men utenfor fra serberen.

23. min: Det dømmes for noe så sjeldent som feilkast på United. Dermed overtar City ballen på egen halvdel.

* United fortsetter å ha ballen mest etter Berbatovs dobbeltsjanse. Tempoet har tatt seg kraftig opp.

15. min: Strålende United-spill, idet de spiller vakkert gjennom City-forsvaret. Hart redder mesterlig når Berbatov er alene gjennom. Like etterpå setter Berbatov ballen over mål fra få meter. To megasjanser for toppscoreren, men altså 0-0.

14. min: Nå er det United som har ballen klart mest. Hart måtte nylig bokse unna en Nani-corner.

11. min: Nani ligger nede og holder seg til ansiktet etter å ha fått en støvel rett i kinnet. Han reiser seg etter hvert. Like etter har Citys Johnson et skuddforsøk fra distanse, men langt utenfor mål.

10. min: Citys Zabaleta demper en enkel pasning med hånden på midten, og de røde får frispark. Fortsatt ganske tamt på Wembley.

7. min: Scholes prøver en pasning på kant til Valencia på løp, men treffer dårlig. Utspill fra keeper Hart.

* City har hatt ballen mest de første seks minuttene, men ingen farligheter foreløpig.

* Lite å melde om første to minutter. Lagene starter rolig, men vanvittig trøkk på tribunene på Wembley.

* United tar avspark.

Disse starter for de to lagene:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov, Silva, De Jong, Barry, Toure Yaya, Adam Johnson, Balotelli.

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Scholes, Carrick, Park, Nani, Berbatov.

Fotball

• Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool

Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager.

– Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld.

– Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot.

Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen.

Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026.

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager.

– Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.

Arne Slot
  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

– Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.