- Deilig å få min første landslagsscoring

Før fredagens kamp mot Island hadde Moa og Brede Hangeland scoret null mål på 67 kamper for Norge. Den statistikken sørget de for å slette i Reykjavik.

Island - Norge 1-2

Vi fulgte Island - Norge spark for spark

Det så mørkt ut etter en times spill - Norge lå under, og det norske angrepsspillet var helt uten rytme. Så steg Brede Hangeland til værs.

Hangeland er ikke kjent for å score mål, men han er tydeligvis blitt en spiller som tar scoringsansvar når det trengs som mest.

Bautaen reddet poeng for Fulham mot Manchester United i august, og mot Island stanget han inn Norges svært viktige utligningsmål. Målet var Hangelands aller første på landslaget.

- Heldigvis kom det en lang mann inn i feltet og scoret for Norge, humret Hangeland i intervjuet med canal+ etter kampen.

Nok en førstegangsscorer

Også Mohammed "Moa" Abdellaoue stod uten landslagsscoring før kampen mot Island.

Men Moa er tydeligvis i knallform. Etter 75 minutter vendte han bort Islands forsvarsspiller på mesterlig vis, og ga Norge seieren med en klassisk Moa-avslutning.

- Det var godt å se den gå i mål, og deilig å få min første landslagsscoring, sa Moa til canal+ etter kampen.

Tror du Norge kommer til EM? Diskutér nederst i saken!

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

(saken fortsetter under bildet)

Egil "Drillo" Olsen

Egil 'Drillo' Olsen kunne nesten ikke tro sine egne øyne da han så hvor dårlige Norge var i det første kvarteret. Men de norske gutta slo tilbake etter pause.

- Er dette virkelig mitt lag?

Det startet ikke like bra for Norge, og landslagstrener Egil "Drillo" Olsen trodde nesten ikke sine egne øyne etter femten minutters spill.

- Jeg trodde nesten ikke det gikk ann at jeg var trener for det laget jeg så det første kvarteret, sa Drillo til canal+ etter kampen.

Island kom nemlig best igang, og allerede etter seks minutter var de nære et straffespark. Jon Knudsen forsøkte å nå ballen ute mot hjørnet av 16-meteren, og Islands spiller gikk overende.

Utifra TV-bildene var det vanskelig å se om dommeren gjorde rett i å ikke dømme noenting.

Like etter var Island farlig frampå igjen, men Knudsen snappet et lavt innlegg fra siden.

Kjempet seg tilbake

Norge kom seg inn igjen i kampen, men etter 27 minutter fikk likevel Island en bra sjanse. Morten Gamst Pedersen slo en skrekkelig feilpasning inn i egen 16-meter, og Veigar Pall Gunnarsson fikk en glimrende mulighet.

Gamsten kunne prise seg lykkelig over at Brede Hangeland stod som en bauta og ordnet opp.

Brede Hangeland

Brede Hangeland forsøker å stoppe Veigar Pall Gunnarsson i første omgang.

Så skjedde det nordmennene trengte aller minst. Island tok ledelsen.

Gylfi Sigurdsson snurret rundt med Roma-proffen John Arne Riise, og la inn foran mål. Heidar Helguson fikk ballen bak seg, men løste det med en elegant hælflikk. 1-0 til Island.

- Sørgelig ujevne

Norge satte inn en sluttspurt mot slutten av omgangen. Etter 41 minutter fikk Mohammed Abdellaoue et innlegg fra venstre, og fikk foten foran forsvareren. Men Islands keeper fikk en hånd på ballen, og Norge måtte nøye seg med hjørnespark.

Dermed ebbet første omgang ut i 0-1 for Island.

- Det har ikke vært noen stor forestilling av oss. Vi har vært sørgelig ujevne, sa Ola By Rise til canal+ i pausen.

Moa

Mohammed Abdellaoue fortviler etter stangskuddet i første omgang.

Uten rytme

I starten av andre omgang kom Norge bedre med. Først var Moa nære etter en islandsk forsvarsmiss, så bommet Kjetil Wæhler på en heading fra femmeteren. Den siste var rett og slett en gigantisk sjanse, men fortsatt stod det 0-1.

Like etter fikk Moa nok en sjanse, og plutselig lå det scoringer i lufta i Reykjavik.

- Jeg sa til gutta i pausen at vi lå under i kampen mot Frankrike, og at vi snudde kampen der. Så hvorfor ikke gjøre det samme nå, sa John Arne Riise til canal+.

Hangeland-scoring

Og scoringen skulle komme. John Arne Riise hadde tydeligvis tatt med vinden i beregningen, og slo et skyhøyt hjørnespark inn foran mål.

Brede Hangeland steg til værs, og keeper Gunnleifur Gunnleifsson hadde ingen sjanse mot Fulham-spilleren, som stanget inn Norges utligning.

Og med femten minutter igjen å spille var det duket for avslutteren Moa. Den tidligere Vålerenga-spissen rundlurte den islandske forsvarsspillen med en glimrende vending, og satte ballen i mål. 2-1, og bare et kvarter igjen å spille.

- Jeg visste det ville bli en tett kamp, og stopperne var tett på meg. Men i løpet av en kamp kommer det alltid en mulighet, og da gjelder det å gripe den, sa Moa.

Norge kunne fort ha scoret et mål til, men det endte med 1-2 i Reykjavik.

- Det var godt med tre poeng, sa Riise.

• Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland er småskadd og kan miste Manchester Citys FA-cupsemifinale mot Chelsea lørdag.

Det avslørte City-manager Pep Guardiola på en pressekonferanse fredag.

Det har vært knyttet usikkerhet til Haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot Real Madrid onsdag.

Guardiola uttalte etter den kampen at Haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette.

– Erling kjente noe. Et muskulært problem. Han kunne ikke fortsette, sa Guardiola fredag.

Selv om City er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. Kommende Torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot Brighton i Premier League, mens Nottingham gjester Manchester i serien tre dager senere.

Med seks kamper igjen av sesongen topper City ligatabellen to poeng foran Arsenal og Liverpool.

Haaland er delt toppscorer med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

Haaland
  • Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

Sandefjord-spiller Andreas van der Spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner.

Eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag.

Der heter det at van der Spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. Det viste det seg ikke å være.

– Samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. Derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. Det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der Spa.

– Det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden.

Beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. Mer toppfotball kunne gitt varige skader.

– Da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. Jeg hadde ingen problemer da jeg kom til Sandefjord, sier nordlendingen.

Forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein Sander Moen Foss forsvant til Lillestrøm. Han var tiltenkt en sentral rolle i Sandefjord etter overgangen fra Sogndal. (NTB)

Andreas van der Spa
  • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

– Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

– Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.