Hopp til innhold

Riise fortsatt bitter på Hallén: – Jeg kan ikke tilgi

NIKOSIA (NRK.no): John Arne Riise spiller ikke på landslaget så lenge Yngve Hallén er fotballpresident.

John Arne Riise forteller om hva han synes om fotballpresident Yngve Hallén og om hvorfor han valgte å slutte på landslaget.

John Arne Riise

John Arne Riise: - Kunne ikke spilt under Hallén. Selv om forbudet mot private spillselskaper oppheves.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix

Han har sagt en del ting og gjort en del ting som jeg ikke kan tilgi, sier Riise til NRK.no.

NRK møter John Arne Riise i hans nye hjem i den kypriotiske byen Nikosia. 34-åringen dro til den lille ferieøya og Apoel i september etter å ha vært klubbløs i sommer.

Riise valgte nettopp Nikosia-klubben på grunn av mesterligaspill, men har foreløpig fått liten tillit både i hjemlig serie og i Europas gjeveste turnering.

– Planen fremover er å spille så mye som mulig, samtidig vet at jeg at treneren er opptatt av å hvile spillere. Dessuten har jeg ikke vært hundre prosent klar til å spille. Nå føler jeg meg klar. Da er det bare å prestere best mulig, sier den tidligere landslagsspilleren.

– Kunne ikke spilt under han

Riise valgte å takke for seg på landslaget i 2013 etter 110 landskamper. Avskjeden skjedde ikke uten turbulens.

Da fotballpresident Yngve Hallén kritiserte Riises avtale med spillselselskapet Betsson, og sa at han satte seg selv på sidelinja med hensyn til landslaget,

Yngve Hallen

Hallén: - Har ingen konflikt med Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

utløste det bitre kommentarer fra fotballspillerens side.

Nå forteller Riise at han aldri skal tilbake til landslaget så lenge Hallén sitter ved makten i norsk fotball. Heller ikke om forbudet mot Betsson eller andre spillselskaper blir opphevet.

– Jeg bare vet at han er en person som jeg ikke kunne spilt under, uansett om Betsson hadde vært lovlig eller ikke. Det har med min egen feeling og min egen respekt å gjøre.

– Jeg vil ikke spille på landslaget så lenge Yngve Hallén er der. Han er en person som jeg mener ikke bør sitte der han sitter, sier Riise i intervjuet med NRK.

– Har ingen konflikt

John Arne Riise vil ikke utdype ytterligere hva han legger i kritikken, men henviser til tidligere presseoppslag om striden mellom de to.

– Han har blitt en stor del av årsaken til at jeg ikke vil tilbake til landslaget, sier Riise, og viser til diskusjonen rundt Betsson og spillmonopolet.

– Så åpnet han kjeften og da gjorde han det ganske enkelt for meg å ikke komme tilbake, forteller han.

Martin Ødegaard

- Martin Ødegaard bør gå til Real Madrid, mener Riise.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fotballpresident Yngve Hallén har kommentert kritikken fra Riise i en epost:

«Eg har ingen konflikt med Riise. Ser han det slik må han svare for det. Når eg uttalar meg om forhold knytt til vår støtte av einerettsmodellen når det gjeld spel, er det på mandat frå og på vegne av fotballtinget sine vedtak. Riise har hatt ei fantastisk karriere og gjort ein god jobb for landslaget. Dette har eg heidra han for mange gonger. Eg føler vi har det meste av fotball-Norge bak oss når vi har gitt denne heideren.»

Håper Ødegaard går til Real

Til tross for at Riise har tilbragt mesteparten av sitt voksne liv i utlandet, følger han med på norsk fotball - og Martin Ødegaard.

Riise gikk i sin tid til Monaco som 17-åring, og nå håper han at 15 år gamle Ødegaard signerer for Real Madrid.

– Der får han utviklet seg best mulig. Han får trent med de beste og spilt mot de beste. Det vil også sette norsk fotball på kartet.

– Jeg tipper at han signerer for Real Madrid når han blir 16. Det hadde i hvert fall jeg gjort, sier Riise, som tror Ødegaard vil slå landslagsrekorden hans på 110 kamper.

– Han vil nok slå alle rekorder etter hvert, men vi må ikke glemme at han er bare 15 år. Så vi må være forsiktige med å tro at han kan gjøre alt her i verden.

Vil legge opp med broren

Sunnmøringen har til tross for lite spilletid funnet seg godt til rette i sin nye klubb. Riise er flink å blokke den verste hjemlengselen ute, selv om han savner både familie og venner i Norge.

Han mener det er prestasjonene i Europa som skiller Norge fra Kypros. På spørsmål om Apoel hadde slått eliteserievinner Molde, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å si. Vi er nok bedre enn Molde per dags dato. Men Molde er det desidert beste laget i Norge og kunne gjort det bra i andre ligaer.

– Norge har nok en mer jevn liga fra topp til bunn. På Kypros er det større forskjell på topplagene og bunnlagene, men min klubb er i Mesterligaen og andre kypriotiske lag er i Europaligaen. Nivået her er høyere enn i eliteserien, sier Riise.

Han forteller at han har snakket med trenere og spillere om at han vil tilbake til norsk jord. Blant andre broren Bjørn Helge Riise og hans klubb Lillestrøm.

– Jeg har ikke snakket direkte med klubber, men jeg har sagt til folk at jeg vil tilbake til Norge. Da var Lillestrøm naturlig for meg siden jeg kjenner trenere, støtteapparat. Broren min spiller der også, sier han

– Om to-tre år vil jeg tilbake til Norge. Jeg har vært litt frem og tilbake på det, men jeg har lyst til å spille med broren min. Kanskje legger vi opp samtidig. Hvem vet., sier Riise.

Saken fortsetter under video

John Arne Riise merker presset fra APOEL-fans på Kypros. De trodde nordmannen skulle være mer sentral enn han har vært til nå. Reporter: Hans Henrik Løken Foto/redigering: Tobias Prosch Simonsen

Slet psykisk

John Arne Riise forteller at han var svært nær ved å flytte hjem til Norge for et par år siden. Han hadde det tøft psykisk og visste ikke hva han skulle gjøre med karrieren.

– Jeg var på et tungt stadie psykisk før jeg møtte Louise Angelica (kona). Jeg så ikke hvordan fremtiden skulle være både privat- og jobbmessig. Louise Angelica reddet livssituasjonen min, sier en åpenhjertig Riise til NRK.

– Var du nær ved å legge opp?

– Jeg har aldri vært nær ved å legge opp, men jeg kan si såpass at jeg var nær ved å komme tilbake til Norge, svarer venstrebacken.

– Kjappe å snakke dritt

John Arne Riise har vært vant til å skape overskrifter gjennom sin lange fotballkarriere. Noen har kommet på grunn av sportslige prestasjoner, andre har kommet etter utspill på sosiale medier.

Han kom blant annet med et kraftig spark mot hjembyen Ålesund før VM-kvalifiseringskampen mot Island i 2012. Etter dette ila han seg selv Twitterpause.

– Jeg har skapt en rolle i løpet av karrieren. Sosiale medier er min måte å si hva jeg tenker. Men tro meg, det er mye jeg holder inne, smiler han.

– Før elsket jeg å skape litt debatt i media, men jeg har roet meg kraftig. Men fordi det er John Arne Riise som sier ting, er folk ekstremt kjappe å snakke dritt, sier han.

Riise viser fram Messis drakt



Fotball

  • Isnes-seier mot gamleklubben – effektivt Strømsgodset slo KFUM 3-1

    Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

    Godset vant etter en tidlig og en sen scoring i første omgang. Herman Stengel scoret to ganger og fikset seier for vertene og trener Jørgen Isnes, som møtte igjen klubben han trente til og med 2022.

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Stygg smell for Start-keeper – sendt til sykehus

    Start kunne mandag juble for sitt første poeng denne sesongen etter 1–1 mot Mjøndalen. Det var imidlertid noe helt annet som stjal fokuset.

    Etter 20 drøye minutter smalt det da Start-keeper Jasper Silva Torkildsen skulle avverge et angrep, men ble meid ned av Mjøndalens Mathias Bringaker.

    Keeperen reiste seg først opp og sjanglet bortover, før han måtte sette deg ned igjen med ansiktet dekket av blod. Thorkildsen ville fortsette, men ble til slutt byttet ut med Mats Viken.

    – Han er helt fortumlet, helt sprellemann, fastslo TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

    Underveis i annen omgang kom Start med en skadeoppdatering på keeperen:

    – Han er ved bevissthet og får medisinsk behandling. Nå er han på vei til sykehuset for videre undersøkelser, skrev klubben på X.

    (NTB)

    1. divisjon fotball 2024: Start - Aalesund
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
  • Lyn knuste Aalesund på bortebane etter rødt kort

    Jan Halvor Halvorsens Lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da Aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag.

    Før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. Lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010.

    Mandag fikk Lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da Aalesunds Sander Kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter.

    Daniel Schneider, Henrik Kristiansen og Andreas Hellum scoret målene for Oslo-klubben.

    (NTB)

    NM fotball cup 2023: Vålerenga - Lyn (1-2)
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Erling Haaland
Phil Foden
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven