Målrekord på målrekord i mesterligaen

Aldri før er det scoret så mange mål før pause i en mesterligarunde. Til slutt ble det 40 mål på åtte kamper.

Bayern München

Roma-keeper Morgan De Sanctis må slenge seg forgjeves etter nok en scoring av Bayern München.

Bayern München knuste Roma (med Francesco Totti fra start) 7-1, Shakhtar Donetsk høvlet over BATE Borisov med 7-0 og Chelsea vant 6-0 over Maribor.

– Jeg er veldg overrasket over dette, sier Bayerns Arjen Robben til Viasat etter Bayerns storseier.

I tillegg ble det 4-3 mellom Schalke 04 og Sporting Lisboa.

Etter at samtlige åtte kamper var ferdig var det scoret utrolige 40 mål totalt - i snitt fem per kamp.

Utrolig nok var det ikke rekord. 1. oktober 1997 ble det nemlig scoret 44 mål, men tirsdagens runde er en god nummer to.

Laster Twitter-innhold

21 mål ved pause

Allerede ved pause var det mange scoringer, og ifølge en fintelling gjort av statistikktjenesten Infostrada er det aldri scoret flere mål før hvilen i en mesterligarunde noensinne enn de 21 målene som kom tirsdag kveld.

Det skjedde så mye rundt omkring Fotball-Europa denne kvelden at noe av det bare må ramses opp:

• Det har aldri før blitt scoret så mye som 21 mål før pause i en mesterligarunde.
  • Shakhtar Donetsks Luiz Adriano scoret fire mål før pause. Dét har ingen gjort før han. Til slutt endte han med fem mål, det gjør han til den mestscorende i én mesterligakampe sammen med Lionel Messi.
  • Shakhtar ledet 6-0 til pause på bortebane, det er mesterligarekord.
  • Bayern Münchens 7-1-seier er klubbens største borteseier noensinne i en Europa-cup.
  • Det forsmedlige tapet var for Roma en tangering av klubbens største tap i Europa.
  • Det ble åtte straffemål denne kvelden. Den gamle mesterligarekorden var seks straffer.
  • Shakhtar Donetsks 7-0-seier er en tangering av den største borteseieren i turneringen. (Kilde: Infostrada).

Arjen Robben var etter Bayerns storseier opptatt av å ikke ta helt av.

– La oss holde beina godt plantet på jorda. Det er en flott dag i dag, men det er fortsatt en lang vei å gå, sa han til Viasat etter storseieren der han selv scoret to.

(Les videre under bildet.)

Adriano

Shakhtars Adriano gliser over et av sine mange mål tirsdag kveld. Adriano scoret totalt seks mål mot BATE Borisov, det er har ingen spiller klart før han i mesterligaen.

Riise-debut

Midt oppe i alle scoringene fikk også John Arne Riise sin mesterligadebut for kypriotiske APOEL Nicosia. En sen scoring av PSGs Cavani ødela imidlertid kvelden for nordmannen.

– Det er veldig tungt. Han slenger frem beinet og scorer når vi er ukonsentrert i to sekunder. Det er slik toppspisser gjør, sier Riise til svenske Viasat.

Kampen endte 1-0 til PSG og ble med det kampen med færrest mål denne mesterligarunden.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.