Hopp til innhold
APTOPIX Spain F1 GP Auto Racing
Foto: Manu Fernandez / AP

Formel 1

Oppsummert

Vi følger Formel-1-sirkuset.

  • Verstappen lekte med rivalene

    Max Verstappen bød aldri konkurrentene inn i seierskampen og vant Kinas Grand Prix i Formel 1 lørdag. Lewis Hamilton kjørte seg voldsomt opp.

    Verstappen tok karrierens 58. VM-seier da han kjørte inn til seier i helt overlegen stil. Nederlenderen lot seg ikke affisere av at feltet underveis ble samlet flere ganger som følge av at sikkerhetsbilen måtte på banen.

    McLaren-fører Lando Norris tok annenplassen søndag, mens Verstappen-lagkompis Sergio Perez fulgte deretter.

    (NTB)

    Max Verstappen
    Foto: GREG BAKER / AFP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

  • Verstappen vant i Kina – Hamilton med sterk andreplass

    Red Bulls tredoble verdensmester Max Verstappen vant Formel 1-sesongens første sprintløp i Kinas Grand Prix på lørdag.

    Den nederlandske 26-åringen slo Mercedes' Lewis Hamilton med 13,043 sekunder i det 19 runder lange løpet på Shanghai International Circuit og økte ledelsen i mesterskapet foran lagkamerat Sergio Perez, som endte på tredjeplass.

    Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz ble nummer fire og fem.

    McLarens Lando Norris hadde beste startposisjon, men endte på sjetteplass. Teamkollega Oscar Piastri ble nummer sju og Mercedes' George Russell ble nummer åtte.

    (NTB)

    Chinese Grand Prix
    Foto: Edgar Su / Reuters
  • Fiasko for Hamilton da Verstappen vant

    Max Verstappen er tilbake på vinnersporet i Formel 1-VM med seier i Japans Grand Prix søndag. Lewis Hamiltons fiasko får ekspert til å undres om briten «har mistet det».

    Søndag ble det en svært tung dag for superstjernen Hamilton som neste sesong skal kjøre for Ferrari. Hamilton hadde tidlig trøbbel med å henge med på tempoet til rivalene.

    På et tidspunkt nærmest foreslo Mercedes-føreren for teamet at han skulle slippe lagkamerat George Russell forbi seg, fordi sistnevnte holdt høyere fart. Det er ikke hverdagskost i Formel 1-sirkuset.

    Hamilton kjørte til slutt inn til niendeplass. Russell endte to plasser lenger fram etter en sen forbikjøring. Det er langt unna der Mercedes og teamsjef Toto Wolff ønsker å være.

    – Dette blir et kjedelig og dårlig løp for Mercedes, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

    – Det begynner å nærme seg diskusjonen om Hamilton har mista det litt, fortsatte han.

    Verstappen hadde beste startspor og tok svært godt vare på det gode utgangspunktet. Han traff starten perfekt og så seg deretter aldri tilbake. Sergio Perez sørget for dobbelt Red Bull.

    Hamilton
    Foto: AP
  • Verstappen slo tilbake etter fiasko – sikret «pole position»

    Max Verstappen fikk Australias Grand Prix ødelagt av en bilbrann, men lørdag var Formel 1-stjernen tilbake på toppen av resultatlistene under kvalifiseringen i Japan.

    Verstappen står dermed i beste startspor under hovedløpet på Suzukabanen søndag morgen norsk tid. Nederlenderen er den store favoritten til å ta en ny seier.

    Alt ligger dermed til rette for at Verstappen revansjerer seg etter at han måtte bryte den forrige VM-runden i Australia som følge av at det begynte å brenne i bremsene på Red Bull-bilen hans.

    I lørdagens kvalifisering i Japan var Verstappen best nærmest fra første til siste runde, men ikke med mye. Red Bull-lagkamerat Ergio Perez holdt særdeles godt følge.

    I den tredje og avsluttende kvalifiseringsomgangen skilte det Red Bull-duoen kun 66 tusendeler.

    Perez har nest beste startspor søndag, mens Lando Norris følger på plass nummer tre.

    Verstappen
    Foto: AP

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal