Hopp til innhold

Landslaget i fotball, menn

Oppsummert

12.15:

  • Pressekonferanse med Ståle Solbakken etter torsdagens 2-0-seier over Færøyene.
  • Trapper opp jakten på landslagsanlegg

    Norges Fotballforbund trapper opp jakten på et nytt, nasjonalt treningsanlegg for landslagene i eller i nærheten av Oslo-området.

    – Anlegget skal brukes av alle våre landslag og være et viktig samlingspunkt som skal bidra til å utvikle norsk fotball, sier generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken (bildet).

    Han opplyser at prosjektleder nylig ble ansatt og at de jobber for å kunne fremme planene til forbundstinget i mars 2025.

    Mandag gikk det politiske flertallet i Nordre Follo ut og ønsket et slikt anlegg velkommen til kommunen.

    Løken setter stor pris på engasjementet og forteller at NFF har vært i dialog både med Nordre Follo og andre kommuner.

    – Vi er fortsatt i kartleggingsfasen, så lokalisering er ennå ikke bestemt. Vi tror et nasjonalt treningsanlegg vil gi positive ringvirkninger lokalt og håper flere kommuner vil være like positive til prosjektet som Nordre Follo, sier Karl-Petter Løken.

    Pressetreff med fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken.
    Foto: Emilie Holtet / NTB
  • Vil ha landslagene til Nordre Follo

    Nordre Follo vil bli vertskommune for et nytt nasjonalt treningsanlegg for landslagene i fotball.

    Det skriver de fire partiene som utgjør det politiske flertallet i kommunen i en pressemelding; Høyre, Frp, Senterpartiet og Pensjonistpartiet.

    De viser til at Norges Fotballforbund jakter på et sted å bygge et nytt, stort treningsanlegg som også skal inkludere et bygg til forbundets administrasjon.

    - Nordre Follo ligger strategisk til slik at anlegget kan plasseres nær Oslo og med alle de fasiliteter landslagene trenger.

    – Nordre Follo vil også være et bra sted å jobbe for de 200 ansatte som nå jobber på Ullevål, skriver ordfører Cecilie Pind (H) i pressemeldingen.

    Som mulige steder å plassere anlegget nevner hun at det fins store områder tilknyttet idretten på Sofiemyr, Langhus og Ski som skal utvikles framover.

    Oslo 20240325. Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard under mandagens trening før privatlandskampen mot Slovakia på Ullevaal stadion. Foto: Javad Parsa / NTB
    Foto: Javad Parsa
  • Haaland starter på benken – slik starter Norge

    Erling Braut Haaland starter som forventet på benken i privatlandskampen mot Færøyene på Ullevaal. Landslagssjef Ståle Solbakken bekrefter imidlertid at Haaland kommer inn fra start i andre omgang.

    – Han får du se hele andre omgang, sier Solbakken til TV 2.

    Norges lag: Mathias Dyngeland – Marcus Holmgren Pedersen, Kristoffer Ajer, Leo Østigård, David Møller Wolfe – Kristian Thorstvedt, Sander Berge, Fredrik Aursnes – Oscar Bobb, Jørgen Strand Larsen, Aron Dønnum.

    Haaland er Norges soleklare hovedattraksjon. Han står med 27 mål på 28 landskamper, og det er kun Jørgen Juve (33 mål) som er foran ham på lista over landslagets toppscorere.

    Fotball menn A-landslaget
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Israel reddet uavgjort - slik påvirker det Norges playoff-sjanser

    Israel klarte 1-1 mot Sveits etter en sen innbytterscoring onsdag kveld. Det betyr at situasjonen for Norge fortsatt er uendret med tanke på sjansene om EM-playoff.

    Norge er nemlig avhengige av at Israel går direkte til EM uten at det skjer på bekostning av Sveits.

    Sveits og Romania har begge 16 poeng nå, mens Israel har 12. 1-1-scoringen mot Sveits betyr at Israel trenger litt mindre hjelp for å komme til EM, noe som er godt nytt for Norge.

    Norge må nå håpe på at Israel slår Romania og Andorra. I tillegg må Sveits ta poeng mot Romania.

    Onsdagens kamp var den siste av to som ble utsatt i oktober på grunn av krigen i Midtøsten. Oppgjøret ble spilt i ungarske Felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i Israel.

    Hungary Israel Switzerland Euro 2024 Soccer
    Foto: Denes Erdos / AP
  • Norges EM-håp lever videre etter israelsk utligning

    Israel klarte 1-1 mot Sveits etter en sen innbytterscoring. Det gjør at det fortsatt er spenning for Norge i håpet om EM-spill neste sommer.

    Etter åtte kamper ligger israelerne på tredjeplass. Sveits og Romania er begge på 16 poeng.

    Norge trenger at Israel går direkte til EM uten at det skjer på bekostning av Sveits. Ståle Solbakkens landslag ble forrige måned slått ut i den ordinære kvalifiseringen etter hjemmetapet for Spania.

    Israelerne må bli blant de to beste i sin kvalifiseringspulje dersom Norge skal kunne få en ekstrasjanse til å løse EM-billett gjennom et omspill i nasjonsligaen neste år.

    Onsdagens oppgjør ble spilt i ungarske Felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i Israel. Lørdag kommer Romania til samme arena, mens Israel avslutter kvalifiseringen borte mot Andorra borte 21. november.

    Hungary Israel Switzerland Euro 2024 Soccer
    Foto: Denes Erdos / AP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal