Hopp til innhold

Vurderte å legge opp i høst

ØSTERSUND (NRK.no): I mai så ikke Ann Kristin Aafedt Flatland for seg å vinne et verdenscuprenn med det første, men etter en dag sammen med datteren på Jungelhuset i Østersund kom seieren før hun ante.

Flatland

Dette bildet kunne fort aldri ha funnet stedt. Det er nemlig ikke lenge siden Ann Kristin Aafedt Flatland vurderte å legge opp. I stedet vant hun sesongens andre verdenscuprenn - fredagens sprint i Østersund.

Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Da hun krysset mållinjen og så sitt navn øverst på resultatlista på fredagens sprint i Østersund gikk tankene til Flatland tilbake til en tung tid i våres.

– Jeg var langt nede etter fjorårssesongen, sier hun til NRK.no en snau time etter målgang, og forklarer:

– Da jeg startet opp igjen treningen med de andre i mai, lå jeg langt bak. Jeg hadde ikke det samme grunnlaget som før og det var en tung tid.

Årsaken var at 31-åringen året før ble mor til lille Anne (18 måneder). Dét, kombinert med et påfølgende sykdomsavbrudd, gjorde at hun aldri klarte å bygge opp igjen grunnlaget hun hadde før fødselen - noe som hang ved henne helt frem til i høst.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Aafedt Flatland sammen med datteren Anne under verdenscupen i Ruhpolding i fjor vinter. Ifølge Flatland gjør mamma-rollen at hun nå klarer å koble mer av fra trening og konkurranse enn tidligere.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Reist mye uten jenta mi

Med en datter ventende hjemme og en form langt unna der hun ønsket å være kom tankene om hun hadde valgt riktig snikende.

Helt frem til i høst vurderte 31-åringen å legge opp.

– Det har gått opp og ned i høst, og det har vært perioder der jeg har lurt på om det var verdt å komme tilbake. Jeg har jo reist mye uten jenta mi og det er spesielt å oppleve at hun hver gang jeg kommer hjem er engstelig for om jeg skal reise igjen.

Video: Se skytingene til Flatland

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ann Kristin Aafedt Flatland skjøt full pott på begge rundene og gikk raskest under sprinten fredag kveld. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

SE VIDEO: Ann Kristin Flatland skjøt to fulle hus og gikk lynkjapt på den siste runden i Östersund.

Hoppet og lekte

Løsningen ble å ta med datteren og mannen på tur. Under verdenscupåpningen i Østersund er begge på plass og oppladningen til fredagens sprint var for Flatland en helt annen enn for konkurrentene.

– Jeg tok med Anne på Jungelhuset, en aktivitetspark borti her, tidligere i dag. Der lekte vi med sklier og hoppet i en times tid. Vi koste oss hele gjengen, forteller Flatland og smiler.

Med datteren på tur og et OL like rundt hjørnet er 31-åringen fra Vik i Sogn klar til å gi jernet. Seieren i kulda betydde mye.

– Jeg viser at jeg kan kjempe i toppen med et perfekt løp. Det fikk jeg bevist både for meg selv og de som kanskje ikke har hatt troen på meg. Jeg kan jeg også, sier mamma Flatland.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal