Hopp til innhold

«Jays» ble Ezinnes rådgiver før EM: – Vi gjorde noen justeringer

ZÜRICH (NRK.no): Ezinne Okparaebo (26) har klippet håret kort og spøker med at det kan spare henne noen tideler i EM. Hun håper å spare enda mer tid på samarbeidet hun og Jaysuma Ndure (30) inngikk i sommer.

jays

Jaysuma Ndure har stilt villig opp for Ezinne Okparaebo i sommer og blant annet hjulpet henne med å justere teknikken. Tirsdag konkurrerer begge i EM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

  • Se EM i friidrett på NRK1 og NRK.no fra klokken 10.00 tirsdag!

– «Jays» har holdt på lenger enn meg. Det er godt å ha en å prate med som har vært gjennom det samme som meg før, sier Ezinne Okparaebo.

Før EM i Zürich har Norges raskeste kvinne fått hjelp fra Norges raskeste mann, Jaysuma Ndure. Okparaebo beskriver Ndure som både hennes rådgiver og en god venn.

– Fikset på teknikken

Okparaebo har hatt en sesong som ifølge henne selv har vært «mye opp og ned». Ndure har stilt opp med gode tips under jakten på EM-formen de siste ukene.

Til vanlig bor Okparaebo i England, men sommeren har hun tilbragt i Norge - og da har hun sørget for å dra nytte av Ndures kunnskap.

– Han har gitt meg mye teknisk hjelp og støttet meg mye. Vi har trent mye sammen, og han har gitt meg noen gode råd, sier Okparaebo.

Sommer OL i London 2012

Okparaebo har hatt langt hår i flere år, men før EM lot hun lokkene falle - med et ørlite håp om at det skal gjøre henne litt raskere.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ndure sier han mer enn gjerne hjelper venninnen, som han tror kan overraske i EM.

– Hun er et stort talent. Vi måtte bare gjøre noen justeringer og fikse litt på teknikken og presisjonen. Hun er i veldig bra form nå.

– Hva har du hjulpet henne med?

– Det er forskjellig, men jeg har hjulpet henne med teknikken. For meg er teknikk veldig viktig. Har du bra teknikk, så løper du fort. Før åpnet hun steget og hadde litt oversteg, men nå løper hun veldig fint. Jeg er fornøyd, sier Ndure.

– Kan hun ta medalje i EM?

– Jeg håper det. Da hadde vi alle blitt veldig fornøyde, i alle fall, sier Ndure og smiler.

Uhell og forkjølelse

Begge de norske sprinterne skal i aksjon under forsøksheatene på 100 meter tirsdag. Ndure er et av Norges medaljehåp i EM.

Okparaebo har to fjerdeplasser fra tidligere europamesterskap, men må nok prestere litt over evne for å ta medalje i år. Hun har vært et stykke unna de beste tidene i Europa i år.

– Det betyr ingenting når jeg løper. Jeg vet ikke en gang hvem som er på listen over de beste tidene, for jeg ser ikke på den, sier Okparaebo, og forklarer at hun kun fokuserer på seg selv og sin egen fremgang.

26-åringen har lagt bak seg noen gode treningsuker før EM, etter en sommer som ikke ble hundre prosent optimal.

Under Bislett Games var hun forkjølet og leverte et resultat hun var middels fornøyd med, og like før Diamond League-stevnet i Glasgow skadet hun foten og måtte stå over konkurransen. Flere Diamond League-stevner har det ikke blitt i år.

Under et stevne på Bislett i begynnelsen av august fikk hun imidlertid en solid opptur da hun løp inn til 11,12, riktignok med litt for mye vind til at tiden kunne godkjennes.

– Det siste stevnet på Bislett ga meg en skikkelig boost og mye selvtillit før EM, fastslår Okparaebo.

Spare tid med kort hår?

Det er ikke bare teknikken hun har justert på før EM. Også håret har fått seg en oppfrisking.

Det voluminøse, krøllete håret er klippet i en kortere frisyre. Og det er slett ikke tilfeldig at det skjer like før EM.

Okparaebo ler bekreftende på spørsmål om hun tror hun kan spare noen tideler på å ha mindre hår å «bære» på når hun løper.

– Det var egentlig mammas idé. Hun har snakket om det veldig lenge, og mener det vil være lurt. Selv er jeg ikke helt sikker på om det har effekt, men jeg ville nå prøve, sier hun med et glis.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal