Hopp til innhold

Burns om Evensen: - Tøffere enn jeg trodde

Andreas Evensen (24) var i gulvet etter bare noen sekunder, men kom seg raskt på beina igjen. Deretter ga han regjerende mester Ricky Burns kamp i tolv lange runder.

Andreas Evensen

Andreas Evensen vs. Ricky Burns.

Foto: Johanne Stensaas

- Andreas var tøffere enn jeg trodde. Jeg hadde ikke en topp dag, og det var tøft. Men en seier er en seier, sier Ricky Burns til Sky Sports minutter etter å ha blitt utropt til vinneren av tittelkampen i WBO på hjemmebane i Glasgow.

Evensen fikk den verst tenkelige starten på kampen mot den rutinerte skotten. 24-åringen gikk i gulvet etter bare noen sekunder i den første runden.

- Han blir truffet bak øret. Det er det verste stedet man kan bli truffet, sier tidligere proffbokser Reidar Walstad til TV 2.

Evensen kom seg imidlertid på beina umiddelbart, og allerede mot slutten av runden var han frempå og prøvde seg med en offensiv.

Tolv runder

Helt tilbake kom imidlertid aldri nordmannen. Den 13 centimeter høyere skotten holdt Evensen på en armlengdes avstand gjennom store deler av kampen, og når Evensen forsøkte å komme tett på, klarte han stadig å låse armene til nordmannen.

Samtidig fikk han inn nok treffere til at alle de tre dommerne etter tolv runder dømte Burns som vinner av kampen.

- Jeg klarte å holde meg til planen jeg hadde for kampen, sa en godt fornøyd Burns etter kampen.

NRKsport.no fulgte kampen runde for runde. Les om kapen her!

00.11: Burns utropt til vinner. De to bokserne poserer sammen etter kampen. Nordmannen får hedersbemerkning for innsatsen.

00.08: Ricky Burns jubler. De to bokserne hilser på hverandre, og Evensen ser ikke direkte misfornøyd ut.

00.07: Kampen er over. Burns er etter alle solmerker vinner på poeng.

00.06: Svært slitne boksere nå. Halvt minutt igjen. Ingenting tyder på noen knock out i sluttsekundene.

00.05: To minutter igjen av den tolvte runden. Begge bokserne forsøker seg med offensiver, men de ser også slitne ut.

00.04: Evensen tar runden rundt i ringe og oppildner publikum. Det tenner publikum, som begynner å synge!

00.02: Evensen får noen sekunders etterlengtet pustepause for å fikse hansken sin. Halvveis i ellevte runde.

00.01: Burns fikk inn flere solide treffere. Evensen har det tøft nå.

23.58: Dommeren inn og gir Burns tilsnakk for måten han stadig holder Evensen.

23.58: En bra offensiv av Evensen. Skotten måtte inn i tauene og holde - igjen.

23.56: Tiende runde i gang. Alt tyder på at skotten har et solid poengmessig overtak, og lite så langt i kampen har tydet på at Evensen skal klare å knocke ut Ricky Burns. Det lukter poengtap til nordmannen akkurat nå.

23.55: Skotten med en offensiv, og får inn flere treffere. Den regjerende mesteren har fortsatt overtaket i kampen.

23.53: Burns låser Evensen flere ganger i den niende runden. Tydelig at begge bokserne begynner å merke kjøret.

23.51: Evensen går til angrep, og presser Burns ordentlig inn i tauene. Den åttende runden straks ferdig.

23.50: Ricky Burns har satset på flere kroppsslag, og får inn flere treffere.

23.46: Som tidligere nevnt har Burns betydelig større rekkevidde. Evensen sliter tidvis med å komme nær nok skotten, men han forsøker hele tiden.

23.44: Ricky Burns måtte ta av mange kilo frem mot innveiingen for å komme ned i riktig vektklasse. Dette kan ha tappet han for krefter, og Evensen anså før kampen at det ville være en fordel for ham om kampen drøyde i mange runder. Nå drar det seg til!

23.42: En betydelig jevnere runde der Evensen prøvde seg flere ganger. Mot slutten av den sjette runden går Burns på en solid offensiv, men Evensen svarer.

23.40: 66 prosent av leserne som har stemt hos oss har hatt en knapp på seier til Evensen. Tror jeg fjerner avstemningen nå som vi har sett noen runder av kampen.

23.39: Burns virket absolutt sterkest i den femte runden.

23.38: Burns med en offensiv. Får ikke inn noen voldsomme treffere, men Evensen er på defensiven.

23.35: Burns så seg nødt til å gå i kroppen og låse Evensen flere ganger i den fjerde runden, som var veldig jevn. Femte runde i gang!

23.34: Burns satser offensivt og har forsøkt flere tøffe slag i den fjerde runden uten at det blir treff. Evensen har fått inn flere treff, og er mer inni kampen nå.

23.31: Evensen har fått et kutt i ansiktet i den tredje runden.

23.27: Andre runde over. Evensen har forsøkt seg flere ganger i runden, men overtak til Burns også i den andre runden.

23.25: Burns er 13 centimeter høyere enn Evensen. Skotten utnytter sine lange armer og får inn noen treffere.

23.23: Første runde over - ser ut til å ha gått til Burns. Trampeklapp og syning i hallen.

23.22: Evensen har kommet mer inn i kampen etter skrekkstarten. Bokser jevnt og får inn et par treffere.

23.21: Rapport fra Johanne Stensaas: "Helt vilt her. Er ikke mer å si. Nerver og stemning så det holder!"

23.20: Kampen er i gang - Burns går rett i angrep og får inn en treffer! Evensen nedpå rumpa umiddelbart, men han kommer seg raskt opp igjen.

Andreas Evensen

Andreas Evensen gjør seg klar minutter før kampstart.

Foto: Johanne Stensaas

23.14: Ricky Burns kommer inn i hallen. Han er kledt i en gul jakke (ser ut som regnjakke) og gul shorts.

23.12: Mens Hells Bells av AC/DC runger over anlegget, kommer Andreas Evensen først inn av de to bokserne. Han hilser publikum ydmykt.

Klokken 22.30: Johanne Stensaas fra Nea Radio sitter ved ringen og rapporterer for NRK: "Salen bruser, og stemningen tar seg mer og mer opp. Norske fans har også kommet på plass, og de norske flaggene er selvsagt med. Over 50 fans har tatt turen for å heie. Det her blir en utrolig spennende kamp, og om en time kan vi ha en norsk verdensmester."

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal