Hopp til innhold

Engelsk fotball

  • Reiten på årets lag

    Chelsea-spiller Guro Reiten er med på årets lag i England, kåret av spillerforeningen Professional Footballers' Association (PFA). Reiten var også nominert til årets spiller, men den prisen gikk til lagvenninnen Sam Kerr.

    Mohamed Salah vant årets spiller på herresiden, mens Manchester City-spillerne Phil Foden og Lauren Hemp vant hver sin pris for årets unge spiller.

    PFA deler ut pris på slutten av hver sesong i engelsk fotball, og det er spillerne selv som stemmer og dermed avgjør vinnerne.

    Britain Soccer Women's Super League
    Foto: Adam Davy / AP
  • Southgate: – Ikke akseptabelt

    Gareth Southgate hyller Jude Bellingham og Raheem Sterling etter kampen mot Ungarn. Han er imponert over måten spillerne taklet rasismeropene fra supporterne.

    Det kom apelyder fra flere områder av arenaen i Budapest, og spesielt mot Raheem Sterling når han hadde ballen. I tillegg skal Bellingham ha ledd og smilt da det kom rasistiske rop mot unggutten mens han varmet opp, skriver Sky Sports.

    – Ut ifra det jeg hører, så er ikke dette akseptabelt. Vi visste ikke og hørte ikke om dette på sidelinjen. Jeg vet ikke om spillerne hørte det, sa Southgate til Sky Sports.

    – Jude skal ikke oppleve noe sånt. Han taklet situasjonen fantastisk. Han viste stor modenhet.

    Også før kampen kom det tilrop fra tribunen. Da England gjennomførte sin vante markering mot rasisme ved å sette et kne i bakken, svarte hjemmepublikummet med høylytt buing.

    Hendelsene får også britenes statsminister Boris Johnson til å se rødt.

    – Det er fullstendig uakseptabelt at England-spillerne ble utsatt for rasisme i Ungarn torsdag. Jeg oppfordrer Fifa til å reagere sterkt mot de som er ansvarlige for den slags skammelig oppførsel, skriver Johnson på Twitter.

    Hungary England WCup 2022 Soccer
    Foto: Laszlo Balogh / AP
  • Frå rekordtap til ligastatus

    For 32 år sidan gjekk dei på det største tapet i tippekampane si historie. I dag sikra Sutton United seg for aller første gong plass i den engelske fotballigaen.

    I 1989 stod Sutton bak ein av dei heilt store cupsensasjonane ved å slå det dåverande topplaget Coventry ut av FA-cupen med 2-1. Coventry var i topp fem i 1. divisjon, den tids Premier League.

    I runden etter møtte dei Norwich, endå høgare på tabellen i 1. divisjon. Som «premie» vart kampen deira vist som tippekamp i Skandinavia.

    Sutton tapte 8-0, det største tapet i ein tippekamp nokon gong. Det var også einaste gongen eit lag utanom ligaen fekk sleppe til i ein tippekamp.

    Men no har også Sutton ligastatus. Det blei klart etter 3-0 over Hartlepool søndag ettermiddag, i nest siste runde i National League.

    Sutton United
    Foto: Matthew Childs / Reuters
  • Keeperlegende Ray Clemence er død

    Den britiske keeperhelten Ray Clemence er død, 72 år gammel, etter å ha slitt med sykdom. Clemence var en av Englands fremste keepere på 70-tallet. Han spilte 61 landskamper for England og flere hundre kamper for Liverpool og Tottenham.

    Ray Clemence
    Foto: Leon Neal / AFP
  • Ni engelske ligakamper får publikum

    Ni av helgens engelske ligakamper i fotball vil ha inntil 1000 tilskuere på tribunene. Ingen av dem er i Premier League, men to er Championship-kamper.

    Britiske myndigheter gjennomfører testarrangementer med tanke på å slippe publikum inn på idrettsarrangementer igjen, for første gang siden viruspandemien stoppet all idrett i mars.

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Richard Heathcote / AP

Siste nytt

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal