Hopp til innhold

Gullgutten: – Jeg tenkte «hvem skal kunne slå meg?»

Henrik Ingebrigtsen (21) var stinn av selvtillit før gulløpet på 1500-meter i EM. Gullet, som er Norges første under årets EM, sikret etter all sansynnlighet 21-åringen OL-plass.

Henrik Ingebrigtsen tok et overraskende gull under dagens 1500 meter i Helsingfors idag.

VIDEO: Se gulløpet til Henrik Ingebrigtsen her. Etter en dårlig start kom han raskt på slutten. En sterk sluttspurt sikret Ingebrigtsen gullet.

Henrik Ingebrigtsen

Slik ser en fersk gullvinner i EM ut. Henrik Ingebrigtsen etter seieren på 1500-meter.

Foto: Martin Meissner / Ap

Henrik Ingebrigtsen (21) tok EM-gull på 1500-meter søndag.

Etter en rolig åpning på finalen kom nordmannen sterkt på slutten og spurtet inn til et overraskende gull på tiden 3,46,20.

Etter gulløpet røpte 21-åringen at han var stinn av seltvillit før start.

– I dag lå jeg i fem - seks timer på hotellet og tenkte «hvem skal kunne slå meg?». Jeg kom frem til at det ikke var noen, gliser Ingebrigtsen til NRK.

Tiden som sikret gullet var langt fra skremmende og var ti sekunder dårligere enn hans egen personlig rekord på 3,36,39.

  • Gratulér Henrik med EM-gullet nederst i saken!

Ikke tatt ut til OL

I motsetning til blant andre Andreas Thorkilden og Ingvild Måkestad Bovim som begge har skuffet i EM, er han ikke tatt ut til OL som starter om bare fire uker.

– Men jeg la vel inn en god søknad nå, sa Ingebrigtsen med glimt i øyet etter EM-gullet.

– Veldig godt gjennomført løp av Henrik, sier NRKs friidrettsekspert og OL-vinner på 800-meter Vebjørn Rodal.

EM-gullet sikret etter all sannsynlighet OL-plassen for Henrik Ingebrigtsen. Det siste OL-uttaket er førstkommende søndag.

Les videre under videoen!

Se Henrik Ingebrigtsens medaljeseremoni her.

VIDEO: Se Henrik Ingebrigtsen motta gullmedaljen som beviser at han er europamester.

Fire medaljer

– Jeg ble ikke skremt av det som skjedde i går (i semifinalene). Da jeg sto på startstreken i dag hadde jeg skikkelig tro på meg selv. Du må ha tro på gull for å vinne, sier han.

Nordmannen bommet taktisk i semifinalen, men var iskald da det gjaldt som mest. Ingebrigtsen vant 0,13 sekunder foran franske Florian Carvalho. Bronsen gikk til spanske David Bustos på tiden 3.46,45.

EM-gullet til Ingebrigtsen er Norges første gull og totalt fjerde medalje under årets EM.

Tidligere i mesterskapet har Tonje Angelsen tatt sølv i høyde, Margrethe Renstrøm bronse i lengde og Jaysuma Saidy Ndure bronse på 100 meter.

Video: Henrik Ingebrigtsen måtte løpe mesteparten av seiersrunden med et altfor lite norsk flagg.

Henrik Ingebrigtsen vant dagens 1500 meter. Men et større flagg å feire med hadde han ikke med seg.

VIDEO: Gullvinner Henrik Ingebrigtsen måtte feire med et lite flagg. Ikke før på slutten av seiersrunden fikk han et stort norsk flagg.

Gratulér Henrik med EM-gullet her!

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal