Hopp til innhold

Borussia-eksplosjonen: – Vi kastet oss ned på gulvet

En person er lettere skadd etter tre eksplosjoner ved spillerbussen til Borussia Dortmund en time før mesterliga-kampen i kveld. Kampen er utsatt til i morgen.

Dortmund buss

SMELL: Dette er Borussia Dortmunds buss som blei stansa av ein eksplosjon på veg til stadion

Foto: Martin Meissner / AP

– Politiet har fortalt at eksplosivene var gjemt i en hekk ved siden av veien på førersiden av bussen, og gikk av akkurat da bussen passerte, sier Borussia-direktør Hans-Joachim Watzke.

Ifølge opplysninger Bild har fått, mener politiet at eksplosivene ble utløst av fjernkontroller.

Men tyske sikkerhetsmyndigheter sier til nyhetsbyrået DPA i kveld at de ikke har noen indikasjoner på at det har vært snakk om et terrorangrep.

Politiet var raskt på plass. Hendelsen skjedde like etter klokka 19.

– Ut fra det vi vet nå, ble hjulene på bussen helt eller delvis ødelagt, og én person ble skadet», heter det i en pressemelding fra politiet i den tyske byen. Vinduene i bussen ble helt eller delvis knust.

Det er ingen indikasjoner på at de tre eksplosjonene som skal ha rammet spillerbussen var terrorrelatert, sier sikkerhetskilder til nyhetsbyrået DBA.

– Kastet oss ned på gulvet

Marc Bartra

SKADET: Forsvarsspiller Marc Bartra ble lettere skadet og måtte til undersøkelse på sykehus

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Bussen hadde akkurat kjørt ut på hovedgata da det smalt, sier Borussias keeper Roman Bürki til Bild. – Vi kastet oss ned på gulvet, vi ante ikke hva som skjedde.

Ifølge avisa Bild antar politiet at eksplosivene ble dumpet på veien ved bussen. Politiet undersøker nå om det kan ha vært et målrettet angrep.

Klubben har nå bekreftet at den skadde er den spanske forsvarsspilleren Marc Bartra.

Han skal ikke være alvorlig skadet. Ifølge en tweet fra hans mor skal han ha noen lettere sår i armen, kanskje av glasset som ble knust.

Laster Twitter-innhold

– Det var tre sprengladninger som detonerte, sier politets talsmann Gunnar Wortmann.

Laster Twitter-innhold

– Hele laget er i sjokk

Borussia Dortmund

POLITI: Vakhtoldet er enormt utenfor stadion i Dortmund etter hendelsen på Borussias spillerbuss før kampen

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

– Det har vært et bombeangrep mot bussen vår. Hele laget er i sjokk. Slike bilder får du ikke ut av hodet, sier Borussia-sjefen Hans-Joachim Watzke til tv-kanalen Sky.

– Jeg håper spillerne våre er klare til kamp i morgen.

Speaker på stadion, Norbert Dickel, har informert om hendelsen ved bussen og ber tilskuerne holde seg rolige. Det er plass til drøyt 65.000 tilskuere på stadion under mesterligakamper.

Stillbilder av Dortmund bussen

Hendelsen skjedde på Wittbräucker Strasse, like etter at bussen hadde forlatt spillerhotellet, og rundt 10 km fra Dortmunds bane der kampen skulle blitt spilt.

Borussia-bussen hadde akkurat forlatt hotellet og var på vei til stadion for oppvarming før møtet med Monaco i kvartfinalen i mesterligaen i fotball.

– Bussen ble skadet på to steder, skriver Kicker.

Klubben bekrefter at spillerne er i sikkerhet. De er under politbeskyttelse og samlet nær sitt hotell.

Nå er det bestemt at kampen er utsatt til i morgen kl 18.45.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Artikkelen oppdateres!

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Nytt tap for Norges hockeylandslag

    Det norske herrelandslaget i ishockey tapte 2–3 mot Ungarn lørdag. Norge står dermed med to tap på to forsøk.

    Tobias Bjerke Larsen og Thomas Berg-Paulsen scoret Norges mål. Neste gang Norges beste hockeymenn skal i aksjon er mot Danmark neste helg.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal