Hopp til innhold

Disse canadiske stjernespillerne må Norge stoppe

Norge møter et stjernespekket Canada proppfullt av NHL-profiler til VM-dyst tirsdag kveld. – Vi kan ikke ha et eneste hvileskjær, mener Patrick Thoresen.

Duchene , Stamkos, Giroux

Matt Duchene (t. v), Steve Stamkos (midten) og Claude Giroux er tre av spillerne Norge utpeker som de farligste hos Canada. – I tillegg har de 20 andre som også er livsfarlige, mener Patrick Thoresen.

Foto: Claudio Bresciani/JONATHAN NACKSTRAND / Ap/Afp

Roy Johansen

Landslagstrener Roy Johansen synes det er vanskelig å plukke ut de beste spillerne på et lag som har så mange stjerner som Canada.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norge har vært favoritt i sine to første VM-kamper, men de norske iskrigerne må se langt etter favorittstempelet i møtet med Canada tirsdag kveld.

  • Følg kampen på NRK.no/sport fra klokken 20.15.

Canada kan skilte med en tropp der samtlige 21 spillere har klubbtilhørighet i verdens beste ishockeyliga, NHL.

– De har mange gode spillere. Det er vanskelig å plukke ut enkelte, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK, men prøver likevel:

Noen har utmerket seg mer enn andre. Matt Duchene og Steve Stamkos har vært bra.

Duchene står med to mål for Canada på to VM-kamper, mens Stamkos har ett mål og én assist.

De to spiller til daglig i henholdsvis Colorado Avalanche og Tampa Bay Lightning.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Duchene og Nielsen

Canadas Matt Duchene scorer mot Danmark og Simon Nielsen. Danmark ledet etter første periode, men Canada vant kampen 3-1.

Foto: Joel Marklund / Ap

– Livsfarlige

Patrick Thoresen peker trekker også frem Stamkos, men har også merket seg en annen spiller på motstanderlaget.

– Stamkos er den farligste målscoreren de har. Claude Giroux er også en målscorer, men han er også en utrolig bra spillefordeler. De to står på toppen av lista mi, sier han.

Patrick Thoresen

Patrick Thoresen skal mane lagkameratene til å være klare til innsats i hvert eneste bytte. Landslagsprofilen tror Norge kan ryste Canada om de finner tilbake til flyten fra sist VM.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Giroux har to målpoeng for Canada, og spiller til daglig i NHL-klubben Philadelphia Flyers.

– I tillegg har de 20 andre spillere som også er livsfarlige. Så vi må være klare i hvert bytte og ikke ha et hvileskjær gjennom hele kampen, sier landslagsspilleren som sikret seier mot Danmark søndag.

Kan ryste Canada

Norge har møtt Canada i to av de tre siste VM-ene. I 2011 endte det med et knepent 2-3-tap for Norge. Året tidligere var det langt verre, da Norge ble rundspilt i Canadas 12-1-seier.

Thoresen tror Norge kan ryste Canada i årets VM, men da må Norge heve seg mange hakk.

– Vi gjør litt for mye feil, jobber ikke bra nok sammen som lag, som vi kanskje gjorde bedre tid tider i fjor, sier Thoresen.

– I fjor hadde vi kanskje mer marginer på vår side, pucken gikk vår vei hele tiden. I år har vi måttet slite mer for uttelling. Finner vi tilbake til det, tror jeg vi kan skake Canada, sier landslagsspilleren.

Video 5 mål Canada

Canada scoret frem raske mål mot Norge i VM-møtet i 2010, og vant kampen 12-1.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal