Hopp til innhold

Disse kan hindre norsk gulljubel

En russisk bjørn og en råsterk canadier. Det er bare to av mange utfordrere til et gull i VM-sprinten.

Italy Nordic Skiing Worlds Nikita Kriukov

STERKE: Teodor Peterson (t.v.), Alex Harvey og Nikita Krjukov er sterke utfordrere til en medalje på sprinten.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Den første øvelsen på VM-programmet er sprint. Gulljubelen kan starte for et norsk herrelandslag som har dominert denne sesongen.

Eller kan den det?

– Nikita Krjukov, sier NRK-kommentator Jann Post.

– Han er verdens beste staker når han er i form. Han har slitt med sykdom, gått mye ned i vekt og ikke vært helt seg selv denne sesongen. Men vi så en stigning i Rybinsk. Kanskje er han der igjen.

Djupviks outsider

SKI-NORDIC-WORLD-MEN

VANT SPRINT: Her går Federico Pellegrino inn til 1. plass på sprinten i Rybinsk.

Foto: ALEXANDER NEMENOV / Afp

Krjukov er også det første navnet NRK-ekspert Morten Aa Djupvik nevner.

– Vi vet hva han kan i et mesterskap. Oppløpet i Falun passer ham utmerket.

Sverige har mistet Emil Jönsson, men det betyr ikke at de svenske fargene nødvendigvis uteblir fra en seierspall. Post lanserer Teodor Peterson som en mulig overraskelse på hjemmebane. Svensken vant medalje i OL i fjor.

– Han har hatt en ganske svak sesong og sliter med prologene. I Östersund gikk han kanskje sin beste prolog denne sesongen, men falt 150 meter fra mål. Peterson pleier å bli sterk utover i heatene.

Vi må nok også regne med en canadisk kjenning i seierskampen.

– Harvey må vi regne med. Han er meget bra til å stake og har utholdenhet til å holde samtlige heat, mener Post.

– Harvey er min outsider, sier Djupvik.

Finsk utfordrer

SKI-CROSS COUNTRY-SPRINT-MEN-QUALIFICATION

MEDALJEKANDIDAT: Matias Strandvall under verdenscupen i Ruka i november.

Foto: HEIKKI SAUKKOMAA / Afp

Italienske Federico Pellegrino har vunnet to verdenscupsprinter denne sesongen. Seierne kom i fri teknikk, men både Post og Djupvik tror han blir å regne med også i klassisk.

– Han har vist at han er sterk i diagonalgang og har blitt sterkere i klassisk enn han var før. Jeg er usikker på hvor god han er på de siste 2-300 meterne, forklarer Post.

– Finland har også to-tre mann som banker på finaledøra. Sterkest er nok Matias Strandvall som vant det finske mesterskapet. Han blir ofte litt sliten, men viste god form i Östersund.

En ting er i hvert fall sikkert. Det blir en spennende formiddag i Falun.

– Det blir tøffe dueller, der flere av favorittene kan bli utsatt for uhell. Jeg blir overrasket hvis Norge ikke tar en medalje, men det har skjedd før og kan skje igjen, sier Djupvik.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal