Hopp til innhold

– Vil heller bli vraka enn å ødelegge formen

LILLEHAMMER (NRK.no): Da Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt på å «kvalifisere seg i hjel» til OL, innkalte hun seg selv til en alvorsprat med sjefene.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok NM-sølv på 15 km fellesstart med skibytte, men føler seg tung etter Tour de Ski-utladningen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

26-åringen har vært veldig sliten etter andreplassen i Tour de Ski. Likevel fikk hun beskjed av landslagstrenerne Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset om at hun burde vise seg fram i opptil flere NM-renn for å trygge plassen på de ulike distanselagene i OL.

Men etter fjerdeplassen på torsdagens klassiske 10-kilometer tok Jacobsen, etter et visst press fra sin personlige trener Dag Kaas, en alvorsprat med landslagstrenerne.

Konklusjonen ble at sprintverdensmesteren fra 2007 droppet fredagens sprint, i håp om en liten formstigning inn mot lørdagens 15-kilometer – der det til slutt ble sølv.

– Det var praten med Egil og Roar som gjorde at jeg tok til vett og fant ut at jeg skulle stå over.

Risikerte OL-formen

– Var det vanskelig å ta praten?

– Ja. Men jeg var så sliten at jeg fant ut at jeg risikerte hele formen ved å gå sprinten. Og da ville jeg heller bli vraka enn å ødelegge formen, sier Jacobsen, og utdyper:

– Jeg var på et stadium der jeg tenkte at jeg heller vil gå ett løp bra i OL enn fem dårlige. Og det var det jeg risikerte.

Jacobsen ligger ikke skjul om at hun har følt et press om gå mye i NM. Men det har hun forståelse for.

– Sånn det er når vi er på et lag hvor det er veldig mange som presterer veldig bra, påpeker hun.

Knalltøff kamp

Mens Marit Bjørgen og Therese Johaug får gå det de vil i OL, kjemper Jacobsen med Heidi Weng og Kristin Størmer Steira om to plasser på både 10, 15 og 30 kilometer i Sotsji.

At hun føler seg kvalifisert hjelper ikke hvis de andre er i bedre form når lekene starter.

Nettopp derfor var det nødvendig å ikke «kvalifisere seg i hjel» i NM.

At Astrid Uhrenholdt Jacobsen synes det var vanskelig å droppe sprinten, handler også om hennes forhold. Derfor synes hun også det er vanskelig å bestemme seg for om hun skal gå søndagens stafett.

Fortsatt sliten

– Det er veldig kjedelig å stå over NM-løp og ikke føle seg forberedt, for jeg har alltid hatt det som et av mine toppmål i sesongen. Og jeg trodde jeg skulle klare å stille godt forberedt også, men det har jeg altså ikke klart fordi det gikk så bra i Tour de Ski, erkjenner hun.

Lørdagens løp var et lite knepp opp fra torsdagens.

– Det er bedre, men ikke som for to uker siden. Jeg er fortsatt bare sliten, men kanskje litt mindre sliten, sier Jacobsen.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal