Hopp til innhold

Ronny Deila i møter med klubbledelsen fredag formiddag

GLASGOW/OSLO (NRK.no): Kilder i Celtic bekrefter at Ronny Deila har vært i møter med ledelsen, trenere og støtteapparat fredag formiddag.

Deila
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Faksimile The Scottish Sun

Skotske The Sun hadde bilder av Ronny Deila i Glasgow i går. (FAKSIMILE: The Scottish Sun)

Ronny Deila har vært i møter med menneskene i og rundt sin nye klubb hele fredag formiddag på et hotell i utkanten av Glasgow.

Det som har ligget i kortene lenge ser ut til å bli klart fredag. Ronny Deila (38) blir den nye manageren i den skotske klubben Celtic. Det får NRK.no bekreftet fra flere uavhengige kilder i morgentimene fredag.

NRK får opplyst at Deila akkurat nå er i møter med klubbens ledere, trenere og øvrig støtteapparat på et hotell i Glasgow.

Mens Deila fløy til Skottland i går, satt samtidig Strømsgodset og forhandlet med Celtic om kompensasjon for den norske suksesstreneren på Gardermoen.

Etter det NRK erfarer ble klubbene mer eller mindre enige i går, men bagateller og små detaljer har gjort at en endelig avtale har blitt satt på vent.

Ifølge Daily Record skal Strømsgodset ha akseptert et tilbud om en kompensasjon på ca. 3 millioner norske kroner. I denne avtalen skal det også ligge elementer som på sikt kan gi den norske klubben ytterligere inntekter knyttet til Deilas overgang.

Celtic har vært tydelige på at de ønsket å få gjennom trenerovergangen før helgen overfor den norske klubben. En av årsakene er av den litt absurde sorten. Klubbdirektør Peter Lawwell drar på ferie til helga, og har derfor "pushet" på for å få gjennom ansettelsen allerede i dag.

Celtics nåværende støtteapparat skal slik NRK forstår det ha blitt informert om ansettelsen av den norske 38-åringen på Celtic Park i dag tidlig.

Les også: Tidligere Celtic-spiller: – Ronny er Skandinavias beste manager

Journalister utenfor Celtic Park

Skotske journalister fra blant annet Sky, BBC og The Scottish Sun. (Foto: Hans Henrik Løken, NRK)

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Kan få med seg Celtic-helt som assistent

Avisen The Evening Times i Skottland meldte torsdag om at Deila får med seg den gamle Celtic-helten John Collins som assistent hvis han kommer til enighet med Glasgow-klubben.

John Collins spilte 221 kamper for Celtic og scoret 47 mål fra sin midtbaneposisjon på 1990-tallet.

Ankom Skottland torsdag

Ronny Deila kom torsdag kveld til Glasgow sammen med Celtic-direktør Peter Lawwell, melder skotske STV.

Lawwell var tidligere torsdag i forhandlinger med Strømsgodset om kompensasjon for frigivelse av Deila slik at han kan bli manager i den skotske storklubben.

38-åringens agent Tore Pedersen har vært i den skotske byen siden onsdag.

Deila og Johansen

Stefan Johansen og Ronny Deila gjenforenes nå etter all sannsynlighet i Skottland. Johansen spilte under Deila i Strømsgodset og nå skal de to jobbe sammen i den skotske storklubben.

Foto: Snæland, Alf Vidar / NTB Scanpix

I januar hentet Glasgow-klubben Stefan Johansen fra SIF. Skottene skal ha blitt imponert over talentarbeidet og spillestilen Strømsgodset står for under Deilas ledelse.

Ronny Deila har vært hovedtrener for Strømsgodset siden 2008. Siden den gangen har Strømsgodset blitt cupmestere og seriemestere. Deila er også kjent for å være flink til å få frem unge spillere.

Benektet kontakt onsdag

– Det er hyggelig å bli nevnt i en slik retning, men utover det er dette bare spekulasjoner, sa Ronny Deila etter det pinlige cuptapet mot Tromsdalen onsdag.

Deila sa da at han trives godt i Strømsgodset, men la heller ikke skjul på at han har større ambisjoner enn som så.

– Jeg har alltid sagt at jeg har en drøm om å komme utenlands, men det er ikke det første jeg tenker på i dag for å være ærlig, sier han i et intervju med NRK etter kampen.

Har det vært kontakt mellom deg og Celtic?

– Nei, det har det ikke.

Har det vært kontakt mellom ledelsen i klubben og Celtic?

– Ikke det jeg vet, men det må dere spørre Espeseth om, sa Ronny Deila.

Men heller ikke fra ledelsen i Strømsgodset var det mye å hente.

– Vi vil ikke bidra til ytterligere spekulasjon knyttet til det som har stått i media, sier daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth.

Siste nytt

  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal