Costa straffet Arsenal igjen: – Han er god til det

Nok en gang var matchvinner Diego Costa involvert i et rødt kort da Chelsea møtte Arsenal.

SOCCER-ENGLAND-ARS-CHE/ Arsenal v Chelsea - Barclays Premier League

NY SCORING: Diego Costa scoret for Chelsea etter 23 minutter.

Som forventet av et London-oppgjør mellom Arsenal og Chelsea - ble det til tider hett Emirates søndag ettermiddag.

Etter bare 18 minutter fikk Arsenal Per Mertesacker utvist for en ettersleng på Diego Costa. Og som om spissen ikke var upopulær nok hos motstanderen allerede, dukket han opp i boksen og sikret ledelse til Chelsea få minutter senere. Et resultat som sto seg kampen ut.

– Det er et stort resultat for oss. Vi har spilt for mange uavgjort i det siste, sier John Terry i kampintervjuet vist på TV 2.

Også i det første oppgjøret mellom lagene denne sesongen, vant Chelsea (2-0). Også da var Costa involvert i et rødt kort. Den gang etter å ha hisset på seg Gabriel mot slutten av første omgang.

– Han har fått to spillere utvist denne sesongen. Jeg beskylder ham ikke for noe, men det er fakta, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BBC.

– Gjør Costa mye ut av situasjonen? spør en journalist på pressekonferansen.

– Ja. Det er spissens oppgave. Og Diego Costa er god til det. Jeg kan ikke påvirke dommeren. Jeg trodde det var en streng avgjørelse, men vi måtte håndtere det, sier Wenger.

Tidlig rødt kort

Britain Soccer Premier League

TIDLIG RØDT: Arsenals Per Mertesacker ble utvist av Mark Clattenburg etter en takling på Diego Costa.

Kampen levde fra første minutt, og begge lag hadde muligheter før det var spilt tre minutter.

Gjestene var farligst frempå, men virkelig fartsfylt ble det ikke før Mertesacker klippet ned Costa på vei alene mot mål. Dommer Mark Clattenburg dro opp det røde kortet og etter bare 18 minutter var, Arsenal redusert til 10 menn.

Arsene Wenger tok da av toppscorer Olivier Giroud til fordel for Gabriel Paulista, til stor misnøye hos hjemmefansen. Lurt eller ei, minuttet senere ble Costa spilt fri av Branislav Ivanovic. Spanjolen bredsidet ballen i mål på nydelig vis etter 23 minutter.

Begge lag hadde flere muligheter til å score før hvilen, men gjestenes ledelse holdt seg.

Stort press

Arsenal presset på etter pause, mens Chelsea holdt nærmest alle mann på egen halvdel. Det førte til flere muligheter for de røde og hvite, men det ville seg ikke helt inne i boksen.

Hjemmelaget ga aldri opp, men med det fikk også Chelsea kontringsmuligheter. Cesc Fabregas var nære frempå med snaue 20 minutter igjen av kampen.

– Dette er den beste formen jeg har vært denne sesongen, forteller Fabregas.

Arsenal viste til tider strålende angrepsspill i sluttminuttene, men med 10 mann ble det for tøft. Dermed beholder Leicester serieledelsen, foran Manchester City og Arsenal. Chelsea klatrer til 13. plass.

• Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

(NTB)

YNP63FKdBtg
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

– Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

(NTB)

QxUVtmMA_7A
  • Tøff start for norske golfere

Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.