Hopp til innhold

Christian Berge blir landslagssjef

Fredag ettermiddag ble det klart at Christian Berge blir ny landslagssjef i håndball.

Christian Berge
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Dette er den største jobben man kan ha innenfor håndball i Norge. Jeg er kjempeglad for at beslutningen nå er tatt, og at jeg får muligheten til å trene og lede Håndballgutta. Dette er virkelig en drømmejobb i mitt hode, og jeg gleder meg til å gå i gang med oppgavene og jobbe for å nå målsettingene vi har satt oss, sier den nyansatte landslagssjefen i en kommentar.

Daglig leder i Elverum håndball, bekrefter fredag ettermiddag ovenfor NRK at partene er kommet til enighet. Det var TV 2 som først meldte om enigheten.

Norges Håndballforbund godtgjør Elverum med omforent kostnadsdekning. I tillegg får Elverum arrangørinntekter for en spilledag i firenasjonersturneringen med Norge, Ungarn, Island og Tyskland som spilles 16.-18. januar 2015.

Fredag morgen ble det klart at en løsning kunne komme i løpet av dagen. Etter hektisk styreaktivitet i Elverum håndball ble det klart at styreleder Tonje Nohr Smestad fikk fullmakt til å gå inn i nye forhandlinger med håndballforbundet.

Og forutsetningen var klar:

Hensynet til Christian Berge er viktigst. Og Berge var svært skuffet over at forhandlingene brøt sammen.

Striden gikk både på hvor mye Elverum skulle få for at Berge skulle løses fra kontrakten, og i hvlken grad klubben kunne bruke Berge videre. Fredag morgen var det klart at det stod på 300.000 kroner. Elverum ville da slippe Berge for 700.000 kroner.

Lengre tids forhandlinger

Torsdag kom det fram at Elverum krever 700.000 kroner for å slippe Christian Berge fra kontrakten slik at han kan bli landslagstrener. Håndballforbundet tilbød 400.000 kroner.

Samtidig satte klubben en frist til Norges Håndballforbund klokka 12 fredag for å akseptere forbundet. Fristen henger sammen med at den eventuelt nye treneren Elverum har i ermet har satt denne fristen.

Ikke kun penger

Håndballforbundet sendte seint torsdag kveld ut en pressemelding der de slo fast at det ikke kun dreide seg om penger, men at Elverum også krever at Berge skal ha en tilknytning til klubben.

Daglig leder Jostein Borkhus i Elverum Håndball mente dette var en bortforklaring fra forbundets side. Han sier at Elverum er innstilt på at de ikke kan bruke Berge i hver kamp kommende sesong, men at de fortsatt bør få benytte seg av hans kompetanse siden han trolig forsvinner så tett opptil sesongoppkjøringen.

– Vi har forsøkt å fortelle forbundet at Berge fortsatt kan ha en rolle i klubben siden han skal fortsette å bo på Elverum, sa Borkhus.

I en pressemelding fredag skriver klubben hele veien gjennom forhandlingene har krevd at Berge skal ha en rolle i klubben.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal