Mark Cavendish slår Alexander Kristoff i Tour of Ireland - Mark Cavendish er som vanlig stor i kjeften. Briten har klokketro på grønn trøye i årets Tour de France. - Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Mark Cavendish er som vanlig stor i kjeften. Briten har klokketro på grønn trøye i årets Tour de France.

Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

- Jeg er ikke arrogant, men jeg vet jeg vinner

Glem grønn poengtrøye i årets Tour de France, Thor Hushovd. Hilsen Mark Cavendish.

Den britiske supersprinteren sier i et intervju med avisen Guardian at han satser for fullt på den prestisjefulle trøyen, som Hushovd rappet foran nesen hans i fjor.

- Jeg vet at jeg vinner den om jeg gjør jobben min. Og jeg er ikke arrogant. Jeg vet at ingen kommer opp mot meg rent fysisk, og jeg har det beste laget rundt meg. Derfor er det ulogisk å si at jeg ikke er favoritten, sier Mark Cavendish.

- I klasse med Maradonas hands

I fjor vant han hele seks etapper, men ble diskvalifisert fra en massespurt i Besancon etter å ha presset Hushovd.

- Den avgjørelsen må være en av idrettshistoriens verste. Helt i klasse med Maradonas hands i VM (1986), sier spurtkanonen og lar overdrivelsen skinne gjennom.

Han var riktignok med i trøyekampen i ytterligere tre etapper i fjor før Thor Hushovd slo til med sitt fjellstunt alene over Col des Saisies.

Både Hushovd og landsmann Edvald Boasson Hagen ventes å bli med i kampen mot Cavendish om poengseier i årets Tour de France. Hushovd vant grønn trøye også i 2006.

(NTB)

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste nytt

 • "Zucca" ikke med i troppen

  Mats Zuccarello spiller ikke New York Rangers' første treningskamp for sesongen mandag. Rangers møter New Jersey Devils i Madison Square Garden, melder NTB.

  Det er ventet at han i stedet spiller bortekampen mot Chicago Blackhawks fredag. Rangers sesongåpner borte mot St. Louis Blues 9. oktober.

 • Ernemann ute resten av sesongen

  Sarpsborg 08-spiller Steffen Ernemann pådro seg et kjevebrudd i søndagens eliteseriekamp mot Sogndal.

  Bruddet gjør at dansken mister resten av sesongen.

 • Sandvolleyball: Norsk EM-gull

  Christian Sørum og Runar Torsvik Sannarnes tok søndag gull under U23-EM i sandvolleyball. Gullmedaljen er Norges første i aldersbestemte mesterskap i sandvolleyball. De to gikk ubeseiret gjennom turneringen og vant overbevisende 3-0 i finalen mot Sveits.

Sendeplan

Kl. Program Kanal