Hopp til innhold

Cathrine Larsåsen bryter med Unibet

Stavhopperen Cathrine Larsåsen har bestemt seg for å bryte med sin sponsor Unibet. Men hun gjør det ikke med lett hjerte.

Stavhopperen Cathrine Larsåsen må bryte med sin sponsor for å få lov til å delta i EM til neste år. Reporter: Hans Henrik Løken, foto: Henrik Myhr Nielsen, redigering: Torkhild Evan Nielsen.

VIDEO: Cathrine Larsåsen har valgt å bryte avtalen med Unibet for å få være med på landslaget – Men det er trist, sier hun.

– Som idrettsutøver synes jeg det er helt bak mål at man i et fritt land som Norge kan ha disse reglene, sier Cathrine Larsåsen.

Stavhopperen er oppgitt etter at hun nå har måttet bryte sponsoravtalen med spillselskapet Unibet .

Friidrettsforbundet godtar nemlig ikke at utøvere har avtaler med utenlandske spillselskaper. Derfor var det ikke noen vei utenom å bryte avtalen, og Larsåsen mister dermed sin viktigste inntektskilde.

Men hun har veldig lyst til å delta i EM til sommeren, og derfor har hun valgt å gjøre det Norges Fri-idrettsforbund krever av henne. Hun mener hun ikke hadde særlig mye valg.

– Da måtte jeg si opp avtalen hvis jeg skulle få lov til å stille. Derfor trenger jeg ro til å forberede meg på det sportslige, og det hadde vært vanskelig hvis jeg hadde hatt en konflikt hengende over meg, sier Larsåsen til NRK.

I fjor fikk hun ikke være med i VM.

– Jeg ble jo ganske fort utestengt fra VM etter at jeg hadde takket ja til å spille inn en reklamefilm. Jeg synes det var veldig urettferdig. Da var jeg i god form, men i den situasjonen fikk jeg ikke vist det jeg kunne. Det var en nedtur.

– Trist

Cathrine Larsåsen

Målet om EM-deltakelse ble avgjørende for at Larsåsen bestemte seg for å bryte kontrakten med Unibet

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg synes det er trist. Jeg har vært superfornøyd med å ha Unibet som en partner. Skal man satse, er det alfa og omega å ha en inntekt, sier Larsåsen, som har spilt inn en reklamefilm for selskapet.

Nå håper hun å finne nye sponsorer, eller iallfall noen som kan hjelpe til med videre satsing. Jeg får håpe på prestasjoner som gjør noen interessert.

– Nå står jeg der på bar bakke, sier hun til NRK.

Larsåsen er ikke den første utøveren som har valgt å bryte kontrakten med Unibet. Mats Zuccarello Aasen har gjort det samme for å spille ishockey for landslaget.

– Vi har en solidaritetspolitikk

Friidrettspresident Svein Arne Hansen er glad Larsåsen nå har valgt å følge forbundets regler.

– Det er bra for Cathrine, og det er bra for norsk friidrett. Vi vil ikke ta ut på landslagene våre folk som samarbeider med virksomheter som konkurrerer med Norsk Tipping.

– Vi har en solidaritetspolitikk i norsk idrett, og her står vi sammen, sier Hansen til NRK.

– Har god dialog nå

– Jeg skal satse 110 prosent videre og trene steinhardt, og jeg skal vise at denne jenta skal de ikke klare å stoppe, sier Cathrine Larsåsen.

– Du uttaler deg ganske krast mot friidrettsforbundet. Hvordan tror du det blir å samarbeide med dem etter det som har skjedd?

– På én måte er jeg krass, men jeg har en god dialog med forbundet, og det har jeg alltid hatt. Jeg kjenner jo menneskene i forbundet godt. Men jeg synes det er litt trist at de har disse holdningene.

– Men nå er vi ferdige med det, og nå gleder jeg meg til å fortsette samarbeidet. Ingen sure miner overfor dem heretter, sier Larsåsen.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal