Magnus Carlsen og Peter Svidler på Gjøvik 2009 - Foto: Øystein Brekke /
Foto: Øystein Brekke

Carlsen tapte på Gjøvik

Magnus Carlsen tapte finalen i Aker Chess Challenge for den regjerende russiske mester Peter Svidler.

De to spilte remis (uavgjort) i første runde og det virket dermed lovende for Carlsen som hadde hvit i det siste og avgjørende partiet. Han ga alt for seieren men det gikk dessverre galt og Svidler vant dermed 1,5-0,5.

Dette er ikke første gangen Svidler slår nordmannen på hjemmebane heller. I 2006 slo han Carlsen i en match på Svalbard med samme siffer som på Gjøvik.

Premiesermonien Aker Chess Challenge - Foto: Øysten Brekke /
Foto: Øysten Brekke

Nummer tre i turneringen ble amerikaneren Hikaru Nakamura som slo Kjetil Lie 1,5-0,5 i bronsefinalen. Lie fikk som forventet en meget tøff turnering.

Aker Chess Challenge er en av flere turneringer i Gjøvik Internasjonale Sjakkfestival, som er markeringen av Gjøvik Sjakklubbs 100-årsjubileum.

Siste sport

 • Poyet fortviler over manglende kjøp

  Sunderland-manager Gustavo Poyet er bekymret før klubbens treningsleir i Portugal på grunn av mangel på nye spillere, melder NTB.

  – Jeg venter og venter, noe som ikke er moro. Vi har trodd på et par kjøp, men det har ikke skjedd. Jeg blir bedt om ikke å være nervøs. Jeg tror det kommer et kjøp lørdag og håper på to til i løpet av helgen, men ordet jeg bruker er «håper», sier han.

 • NYCFC Lampard Soccer - Foto: Craig Ruttle / Ap
  Foto: Craig Ruttle / Ap

  Lampard klar for New York

  Frank Lampard legger bak seg en strålende karriere i Premier League og tar turen til New York City. Engelskmannen er tidenes femte mestscorende i den engelske toppdivisjonen. En av hans nye lagmaerater blir tidenes toppscorer for det spanske landslaget, David Villa.

 • Obst nr. 7 i spydfinalen

  Maria-Therese Obst (18) kastet ikke opp mot sitt beste og endte på 7.-plass i spydfinalen under junior-VM i friidrett torsdag, melder NTB. Den norske jenta måtte nøye seg med 53,19 meter fra annet forsøk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal