Hopp til innhold

Raser mot NM-juryen: – Hvis de har baller sender de oss videoen

Byåsen-leder kaller juryen arrogant og mener de beste lagene slapp unna, mens hans klubb og 15 andre fikk tidsstraff for smugskøyting på NM-stafetten.

Det er trolig i denne bakken flere løpere på første etappen, ifølge juryen i NM, tok for mange skøytetak.

BEVISET: Det er trolig i denne bakken flere løpere på første etappen, ifølge juryen i NM, tok for mange skøytetak.

– På juryrommet ble vi møtt av en arrogant holdning. De hadde ikke klart noe bevis, men sa de hadde bestmemt seg, sier oppmann i Bysåsen Svein Riseth.

NRK snakker med ham på telefon når han er på flyplassen i Tromsø søndag ettermiddag. Han har dårlig tid og er forsinket fordi han ifølge seg selv måtte bli igjen på juryrommet for å se de bevisene han ville.

– Til slutt måtte vi bare dra. Nå er det bare litt under en time til flyet går, sier han og legger til:

– Hvis de (juryen) har litt baller sender de videoen i en fil til klubbene som er rammet så vi kan se det.

​Videoen er nå lagt ut på Facebook-siden til ski-NM i Tromsø. Se den her.

Mener pallen fulgte reglene

John Aalberg

FÅR KRITIKK: Teknisk delegert John Aalberg under NM og resten av juryen. – Hele juryen og to kontrolløerer er samstemte i at vi gjorde det riktige, sier Aalberg til NRK.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Stridens kjerne er følgende:

Juryen mener så mange som 15 klubber på herresiden og én på kvinnesiden tok for mange skøytetak på klassisketappen under NM-stafettene i Tromsø. Disse ble ilagt en tidsstraff på tre minutter.

Byåsen raste dermed fra sjette til 16. plass.

– Det viktige her er at man behandler alle lagene like.

Ifølge teknisk delegert var det spesielt i én bakke de fleste tok for mange skøytetak, men Riseth mener han ikke har fått se bevis på at de faktisk gjorde noe galt.

– Juryen viste oss video fra en bakke med en høyresving, men alle som gikk der hadde retningsgivende tak. Det var jo ikke spor der. Hvorfor straffen ikke berører dem som sto på pallen, vet ikke jeg, sier Byåsen-oppmannen.

– Var ikke arrogant

– De lagene som til slutt kom på pallen brøt ikke reglene etter vår vurdering. Uansett, da vi vurderte bildene av første etappen pågikk fortsatt stafetten så vi visste ikke hvem som ville bli nummer en, to og tre til slutt, sier teknisk delegert John Aalberg til NRK.

Han er ikke enig i at Byåsen og de andre som var innom juryen for å se video ble møtt av en arrogant holdning.

– Det er jeg slettes ikke enig i. Hele juryen støtter avgjørelsen og vi forsøkte å forklare han (Riseth) reglene, men det hadde han ikke tid til å høre på. Han fikk se sin egen løper. Alle fire i juryen, pluss to kontrollører er enig i avgjørelsen.

Riseth sier han var inne på juryrommet sammen med blant andre en representatnt for Varden.

– Vi prøvde å argumentere, men rakk ikke mye for vi hadde jo et fly å rekke, sier Riseth.

– Jeg har forsøkt å ringe Aalberg, men ikke fått svar. Jeg har lagt igjen en beskjed der jeg sier at hvis han er fair så sender han oss en fil av videoen. Vi har klagefrist til i morgen tidlig.

Offentliggjør videoen

Ifølge Aalberg kommer NM-arrangøren til å offentliggjøre videoen de mener beviser at Byåsen og 15 andre lag brøt reglene.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor videoen legges ut, men trolig kommer den på hjemmesiden til Norges skiforbund.

– Vi skal gjøre den tilgjengelig for alle som vil se den, men det tar litt tid, sier Aalberg.

Lyn vant herrestafetten, mens Heming var best på kvinnesiden.

Dette er lagene som fikk tidsstraff:

Herrer: Henning, Byåsen, Varden 2, Heming, Vang, Leksvik, Rindal, Lyn 2, Kjelsås, Byåsen 2, Gran, Strindheim 2, Sandnes, Innstrandens IL og Vinje.

Kvinner: Alta.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) har skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De har lyktes med å overtale han til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben var for slitsom i lengden.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal