Hopp til innhold

Pedersen: – Holdt meg for god til å juble

Marcus Pedersen og resten av Brann-laget er over streken for første gang siden mai.

Marcus Pedersen scorer mot Godset

SENKET GAMLEKLUBBEN: Marcus Pedersen holdt feiringen tilbake mot gamleklubben Strømsgodset. Med Pedersens 0-1-scoring snudde hele kampen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Branns nyeste spiss nektet å slippe jubelen løs da han startet målshowet mot gamlelaget Strømsgodset.

I en kamp der begge lag trengte poengene i hver sin ende av tabellen, var det bare ett lag som viste det på banen.

Med kveldens 1-4-tap for Brann på hjemmebane er Strømsgodset i ferd med å bli hektet av i medaljekampen. Mens bortelaget, som til tider rundspilte et rotete Godset-forsvar, med seieren har klatret opp til trygg plass på tabellen.

Dermed er Brann over nedrykksstreken for første gang siden midten av mai.

Pedersen holdt feiringen tilbake

Og det skulle bli en gammel Godset-helt som startet det hele. Marcus Pedersen har det med å score på Marienlyst – og viste det nok en gang i dag.

Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til.

Marcus Pedersen, Brann
Skaanes og Huseklepp jubler mot Godset

FIRE BAKLENGS: Adam Larsen Kwarasey måtte plukke ballen ut av nettet fire ganger i dag. Her jubler Kasper Skaanes og Erik Huseklepp etter 0-2-scoringen.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset hadde styrt det første kvarteret av kampen, da Pedersen fikk Branns første store sjanse. Mot spillets gang kom han alene med Adam Larsen Kwarasey og lobbet ballen på iskaldt vis inn til 0–1.

Mens lagkameratene stormet til, nektet 24-åringen å slippe jubelen løs. Et smil og en knyttet neve mot Brann-fansen var alt den tidligere Strømsgodset-spissen viste av glede.

– Jeg sa før kampen at jeg ikke kom til å juble, det holdt jeg meg for god til, sa Pedersen til C More like etter kampslutt.

– Det er veldig viktig med tre poeng her i dag, rett og slett deilig. Hver kamp nå er som en cupfinale, og fortsetter det som i dag berger vi plassen, la han til.

Første Brann-seier på syv år

Med 1–4 er det første Brann-seier på Marienlyst på syv år. Det er Strømsgodsets største tap på hjemmebane siden 5. mai 2010.

Kampen sender Brann forbi Sogndal og Haugesund på tabellen, men begge nedrykksrivalene har kamper igjen i denne runden. Sist Brann lå over på trygg plass var i 10. runde, 20. mai.

– Alle kampene fremover nå er like viktige, sier Pedersen.

Med Pedersen sin scoring skulle kampbildet snu fullstendig i de resterende 75 minuttene.

Nielsen: – Må slutte å se mot Molde

David Nielsen mot Brann

TØFF START: Ting har ikke gått helt David Nielsens vei etter at han tok over for Ronny Deila. Nå vil han slutte å fokusere på gulljakten.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Mens Pedersen fikk en herlig opplevelse mot sin gamle klubb, ble det en selsom affære for David Nielsen mot et lag han har tette bånd til. En lidelse, ifølge ham selv.

– Det ble etter hvert en lidelse. Vi begynte bra og skaper sjanser, men igjen slipper vi inn mål og blir fryktelig shaky. Luften går helt ut av ballongen når de får 1-4, sier Nielsen til C More.

De første tilskuerne begynte å gå hjem etter 0–3 og 70 minutter. Spillerne selv så ut til å ha gitt helt opp fem minutt senere, da 1-4 var et faktum.

– Det er selvfølgelig mitt ansvar. Det er litt generasjonsskifte i klubben nå, men det er ikke godt nok å tape på hjemmekamper på rad, sier Nielsen.

På spørsmål om alle står samlet i Godset, svarer han slik:

– Det er klart at ingen trives når vi taper. Gjør du det, er det noe som er galt. Vi må slutte å snakke om hvor langt det er til Molde og medaljejakten, vi må nå stable oss på beina igjen, sier Nielsen.

Norling: – En alvorlig situasjon

Norling mot Strømsgodset

IKKE TRYGG: – Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Brann-trener Rikard Norling, tross tre poeng i dag.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Brann-trener Rikard Norling var en tydelig glad og lettet mann etter kampen.

– Dette føles deilig, var hans første kommentar til C More.

Brann må først og fremst holde Haugesund og Sogndal bak seg på tabellen. Skjebnen vil ha også ha det slik at det er nettopp disse to lagene Brann skal møte i de to siste rundene.

I neste kamp venter den tredje nedrykksrivalen, Sandnes Ulf, på hjemmebane. Norling føler seg på ingen måte trygg på tilværelsen over nedrykksstreken.

– Det er en alvorlig situasjon vi er i, sier Norling.

Slik kollapset Godset

Bare få minutter etter Pedersens mål, satte en av kampens to tenåringer, Branns Kasper Skaanes, inn 0–2. Erik Huseklepp spilte Skaanes igjennom, og i likhet med Pedersen lobbet også han ballen over keeper Kwarasey.

Amin Askar scorer mot Strømsgodset

EFFEKTIVE: Tidligere i sesongen har Brann slitt med å score på sine mange sjanser. I dag var det motsatt; Det meste så ut til å gå inn. Amin Askar trengte bare ett minutt på banen på å sete 0–3 etter pause.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset-trener David Nielsen fikk et tøft gjensyn med Brann, som han var vært både trener og spiller i. Nielsen å valgte å gi 17 år gamle Mathias Berg Gjerstrøm tillit fra start, og midtbanespilleren fikk dermed sin debut for Nielsen.

Men det ble en trist åpning for 17-åringen. Nielsen tok ham av banen i pausen, samtidig som Amin Askar ble byttet inn for Brann.

Med Gjerstrøm som tilskuer på benken, brukte Askar bare ett minutt på å sette 0–3.

Strømsgodset så et lite øyeblikk ut til å skape ny spenning i kampen, da Flamur Kastrati reduserte til 1–3 i 65. minutt. Men Erik Huseklepp brukte bare ett minutt på å slukke Strømsgodset-håpet.

Kristoffer Barmen fant Huseklepp i bakrom, og Huseklepp sendte ballen i det lengste hjørnet og forbi Larsen Kwarasey.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP
  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal