Hopp til innhold

Brækhus-kamp kan drøye til over sommeren

Kampen om hvor Cecilia Brækhus skal bokse sin første proffkamp i Norge er allerede i gang. Men det kan gå over et halvt år før hun får bokse i hjemlandet.

Cecilia Brækhus

KAKEFEIRING: Cecilia Brækhus spiste kake i Stortinget tirsdag, nå begynner arbeidet med å finne kamparena.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Tirsdag jublet boksetilhengerne da Stortinget opphevet det 33 år gamle forbudet mot proffboksing i Norge.

Stortingsflertallet besto av regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og støttepartiet Venstre. Forslaget ble vedtatt med 54 mot 48 stemmer.

Norges Bokseforbund og Cecilia Brækhus uttalte tirsdag at de håpet den første

Cecilia Brækhus

FORSVARTE TITTELEN: Brækhus slo Jennifer Retzke nylig. Neste tittelkamp kan bli på norsk jord.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

proffkampen kunne bli avholdt allererede i februar 2015.

Nedsettes kommisjon

Det kan likevel ta litt lenger tid før den norske verdensmesteren får realisert drømmen om å bokse på norsk jord.

– Det tar litt tid, det skal nedsettes en kommisjon som skal lage et reglement for å sørge at alt går trygt for seg, sier kommersiell manager Rune Brynhildsen til NRK.

– Vi snakker nok om mai, kanskje til og med etter sommeren, sier han.

Dermed må Brækhus-tilhengerne smøre seg med tålmodighet en liten stund til.

Brynhildsen forteller at de er i gang med å finne en egnet arena og by for Brækhus' første kamp på norsk jord.

Les også: – Misunnelig på de som er aktive i dag

– Følelser for Bergen

Det er ennå ikke tatt noen avgjørelse, men Brynhildsen innrømmer at bokserens hjemby Bergen stiller sterkt.

– Det er veldig vanskelig å svare på om hvor jeg vil bokse i Norge. Akkurat nå er jeg for overveldet, sier Brækhus selv.

I Oslo-regionenen er det Telenor Arena på Fornebu og Oslo spektrum som er de to mest sannsynlige arrangørstedene, og begge steder bekrefter over NRK at de allerede har vært i kontakt med Team Sauerland, promotøren til Cecilia Brækhus.

– Vi har ingen favorittarena. Men det er klart at det er mange følelser for Cecilia knyttet til Bergen. Det er ingen tvil om det, sier manageren.

– Vi har en våt drøm om at bergenserne vil gå den ekstra milen for Cecilia. Hvis de legger tak over Brann stadion, så fyller hun Brann stadion.

Komplisert puslespill

– Hvor stor er interessen for Cecilia Brækhus i Norge, tror du?

– Det er fullt mulig å fylle stadioner som tar fra 10.000 til 20.000 mennesker. Men dette blir et grundig og komplisert puslespill. Det er mange brikker som skal på plass før vi velger arena og by, understreker han.

Selv om Cecilia Brækhus må gjennom en rehabilitering før hun kan bokse igjen er hun sjeleglad for å kunne få praktiserer idretten sin i Norge. Tirsdag kveld ble det klart at det er lovlig med proffboksing i Norge. Reporter: Harald Thingnes

Siste nytt

  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Reitens Chelsea videre i Mesterligaen

    Guro Reiten og hennes Chelsea tok seg komfortabelt videre til Mesterligaens semifinale etter 1-1 hjemme mot Ajax onsdag kveld.

    London-klubben vant 3-0 borte og ledet også 1-0 på Stamford Bridge, men Ajax utlignet etter en drøy time.

    Reiten slo den målgivende pasningen da Chelsea scoret. Hjemmelaget vant ballen høyt og ballen endte hos nordmannen. Reiten tok den med seg noen meter fremover i banen før hun spilte gjennom til Mayra Ramírez som var sikker alene med keeper.

    Chelsea møter vinneren av kampen mellom Brann og Barcelona torsdag.

    Guro Reiten
  • Napolis Jesus skuffet over utfallet av rasismesak

    Italias fotballforbund straffer ikke Inters Francesco Acerbi etter påstander om rasisme. Napolis Juan Jesus kjenner på «bitterhet» over avgjørelsen.

    Det var i Serie A-oppgjøret mellom Napoli og Inter tidligere i måneden at Acerbi skal ha uttrykt seg rasistisk til Jesus.

    Acerbi beklaget etter hendelsen, men benekter å ha kommet med noen rasistiske bemerkninger. Han måtte likevel reise hjem fra landslagssamlingen med Italia mens forbundet etterforsket saken. Tirsdag ble den skrinlagt på grunn av manglende bevis.

    – Selv om jeg respekterer avgjørelsen, har jeg problemer med å forstå den, og jeg kjenner på bitterhet, sier Jesus i en uttalelse Napoli har publisert på sine nettsider.

    – Jeg er skuffet over utfallet av en alvorlig sak som jeg håndterte som en «gentleman», for å unngå å stoppe en viktig kamp. Jeg frykter at denne avgjørelsen vil sette et uheldig eksempel som rettferdiggjør en viss type oppførsel.

    Acerbi risikerte å bli utestengt i opp mot ti Serie A-kamper og deler av sommerens EM hvis han hadde blitt kjent skyldig.

    – Jeg har vært profesjonell i 20 år, og jeg vet hva jeg sier. Det kom ikke den typen ord ut av munnen min, det var han som misforsto, sa Acerbi like etter kampen.(NTB)

    Juan Jesus
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal