Hopp til innhold

Boasson Hagen: – Formen er bra

RJUKAN/OSLO (NRK): Edvald Boasson Hagen viste tegn til gamle takter da han kom på 2. plass på den 3. etappen av Tour of Norway fredag.

Edvald Boasson Hagen

KJØRTE BRA: Edvald Boasson Hagen endte på 2. plass.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Onsdagens etappe var langt tøffere enn de to foradgående i rittet, og inneholdt blant annet en knallhard stigning på 11 kilometer opp mot Gaustadråen.

Her tapte Boasson Hagen en del til Hansen, men nordmannen kjørte svært bra i utforbakkene ned mot Rjukan.

– Det var utrolig tøft over toppen. Opp hele bakken egentlig. Jeg klarte ikke å være med da de stakk, men jeg klarte å hente inn mye nedover og det var bra. Men jeg skulle gjerne vært helt foran, sier han til NRK.

– Veldig fornøyd

Edvald Boasson Hagen viste at formen er på vei tilbake under den tredje etappen i Tour of Norway som gikk fra Skien til Rjukan, en distanse på 181 kilometer.

– Formen er bra. Jeg kjente det under hele løpet, sier Boasson Hagen til NRK.

Tinkoff-Saxo-rytteren Jesper Hansen (24) fra Danmark ble likevel for sterk, og sikret 1. plassen, mens Boasson Hagen endte på 2. plass - 37 sekunder bak dansken.

Ivan Santaromita fra Italia tok 3. plassen. Hansen tok med dette også sin første seier som profesjonell.

Han leder nå sammendraget etter rittets tre første etapper foran Edvald Boasson Hagen, som er 38 sekunder bak.

– Jeg er veldig fornøyd, sa dansken til TV 2 like etter målgang.

Edvald Boasson Hagen viste tegn til gamle takter da han kom på 2. plass på den 3. etappen av Tour of Norway fredag. Alexander Kristoff syklet inn til en 10. plass. Reporter: Morten Stenberg, foto: Vegard B. Lien.

– Edvald er på vei tilbake

Alexander Kristoff vant de to første etappene av Tour de Norway og ledet sammenlagt etter to etapper. Fredag ble det imidlertid for mange motbakker for spurtspesialisten, som trives best på flate etapper.

Han endte til slutt på 10. plass og måtte dermed overlate sammenlagtledelsen til sin danske konkurrent. Kristoff er nå 1.20 bak Hansen og sjanseløs i kampen om en sammenlagtseier.

– Det ble som forventet. Jeg ble sliten etter å ha kjørt oppover dalen her, sier Kristoff til NRK.

Han gleder seg imidlertid over andreplassen til Boasson Hagen.

– Edvald er på vei tilbake. Jeg hadde tippet ham som seierherre i dag, det er en løype som passer ham bra, sier han.

Andreas Vangstad ble nummer fem fredag, Odd Christian Eiking kom på 7.-plass, mens Vegard Stake Laengen ble nummer ni. Lars Petter Nordhaug kom på 12. plass.

Rittet fortsetter med 167 kilometer lang etappe fra Rjukan til Geilo lørdag og avsluttes på Eggemoen søndag.

Jesper Hansen

VINNER: Jesper Hansen inn til seier.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal