Hopp til innhold

Irritert Bø: – Håper det ikke blir sånn i VM

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Det hjalp ikke at Tarjei Bø (27) gikk sesongens beste løp. 27-åringen mener det var umulig å vinne med det startnummeret han fikk.

Tarjei Bø

SE VIDEO: Med startnummer 101 sikret Tarjei Bø tredjeplass med to fulle hus i Hochfilzen fredag. Med et tidligere startnummer mener han selv at han kunne kjempet om seieren. Se video av andre skyting her.

– Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget.

BITHLON-WORLD-MEN

DET GODE SELSKAP: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass på sprinten, bare slått av Simon Schempp (midten) og Martin Fourcade.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

Årsaken er at det ble dårligere gli utover i løpet.

– Det var et kjempeløp, et av mine beste kanskje. Det var superfart i sporet, men jeg tapte litt på glien, forteller Tarjei Bø til NRK.

De ti beste løperne i verdenscupen får alltid velge først når startnumrene skal fordeles. For å skape litt rettferdighet kan én nasjon likevel ikke ha mer enn tre løpere i hver pulje. På Norges lag valgte naturlig nok både Bjørndalen, Svendsen og lillebror Bø første startpulje fredag.

Det gikk utover Tarjei Bø som før rennet dårligere plassert i verdenscupen enn de tre (han lå på 10. plass.)

Nå vil Bø at systemet endres, om ikke annet, så i hvert fall før vikitge konkurranser.

– Det er kjipt at det skal være sånn. Vi får håpe det ikke blir sånn i VM, sier han til NRK.

Beste nordmann likevel

Til slutt var det likevel storebror Bø som ble best av de norske.

Tarjei Bø

GOD FORM: Akkurat som i Östersund viste Tarjei Bø at han er i god form på torsdagens sprint i Hochfilzen. Han gikk fort, men mener selv et sent startnummer ødela vinnersjansene.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

For med startnummer 101 skjøt han to fulle hus. 27-åringen slo russiske Anton Sjipulin i kampen om den siste pallplassen - og ble nummer tre - bak Simon Schempp og Martin Fourcade.

Schempp vant med 18,9 sekunder på Bø, og 9, sekunder på Martin Fourcade.

Tyskeren fulgte dermed opp en ellevill tysk dag i Hochfilzen etter at det ble tredobbelt tysk blant kvinnene tidligere fredag.

– Jæ****g misfornøyd

Emil Hegle Svendsen ble nest beste nordmann. Med én bom på liggende, var han snaue 38 sekunder bak Schempp i mål. Det holdt til 10. plass.

– Jeg er jæ****g misfornøyd med at jeg ikke klarer følge Schempp i løypa her. Det er litt skuffende, for jeg hadde håpet det skulle være litt bedre nå, sier Svendsen til NRK og oppsummerer løpet:

– Stang ut

Johannes Tingnes Bø måtte også nøye seg med ni av ti treff og 14. plass, mens Ole Einar Bjørndalen fulgte to plasser bak.

– Det var stang ut for både meg og Emil. Jeg hadde kjempet i toppen med en bom mindre i dag. Nå håper vi på Tarjei, sa Thingnes Bø etter sin målgang.

Vil slå tilbake

I morgen er det jaktstart i Hochfilzen.

– Det fungerer bedre og bedre på skytinga i dag, og skyter jeg 18, 19 eller 20 treff i morgen, kan jeg være med, sier Svendsen.

Tarjei Bø hadde startnummer 101 på sprinten i Hochfilzen i ettermiddag. Reporter: Gjermund Midtbø, foto/redigering: Pernille Emilie Solås .

SE SAKEN: Se tv-reportasjen om Tarjei Bø som mener startnummeret ødela vinnersjansene.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal