Yohan Blake - Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn. - Foto: Kevin Frayer / Ap

Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn.

Foto: Kevin Frayer / Ap

Blake skjermes for reising før OL-kvalifiseringen

Yohan Blake, verdensmesteren på 100 meter, skjermes for reising før OL-kvalifiseringen på Jamaica, forteller trener Glen Mills.

Han har bestemt at Blake og Usain Bolt skal følge temmelig forskjellige opplegg før kvalifiseringen på hjemmebane, i alle fall når det gjelder konkurranseaktiviteten.

– Bolt har stor erfaring med å konkurrere i Europa. Han har gjort det i flere år og er vant til å løpe under forskjellige forhold, i ulikt klima og i forskjellige temperaturer, sier Mills.

– Når det gjelder Yohan Blake så vet vi at han hadde noen små problemer før VM-kvalifiseringen vår i fjor. I og med at dette er et olympisk år, har vi bestemt at han skal reise minst mulig før OL-kvalifiseringen er over, legger Mills til.

Han sier også at Bolt og Blake stort sett trener til samme tid hver dag, men det er ikke hver dag de gjennomfører det samme programmet.

Mills sier at Bolt og Blake er svært forskjellige av natur, så de følges opp helt individuelt.

Mills sier også at det har vært snakket mye om hvorvidt Yohan Blake skal satse på å doble under OL, altså å løpe både 100 og 200 meter.

– Først og fremst håper jeg å se Blake løpe mye raskere denne sesongen enn den forrige. Han har en personlig rekord på 9,82 på 100 meteren, og den håper jeg han kommer til å forbedre temmelig kraftig.

– Han følger et treningsprogram som er utformet slik at han kan løpe begge sprintdistansene i OL, men om han løper begge blir ikke bestemt før etter at vi er ferdige med OL-kvalifiseringene våres, sier trener Glen Mills.

(NTB)

Siste nytt

 • Solberg kobler VM-grepet

  Petter Solberg vant VM-runden i rallycross i Buxtehude med knappest mulig margin. Nordmannen økte ledelsen i sammendraget til 49 poeng.

  Andreas Bakkerud, Tommy Rustad og Frode Holte ble alle slått ut i semifinalen.

  Kun tre VM-runder gjenstår.

 • Tande disket igjen

  Daniel Andre Tande ble disket for andre dag på rad i Sommer Grand Prix i hopp i Almaty. I dag som i går var det hoppdressen som ikke var innenfor regelverket.

  Phillipp Sjlen endte på tredjeplass i søndagens renn, og han leder dermed fortsatt sammenlagt, fire poeng foran Jernej Damjan. Taku Takeuchi vant søndagens ren. Sommer Grand Prix avsluttes i Østerrike og Tyskland.

 • Solberg - Foto: Alley, Ned / NTB scanpix
  Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

  Petter Solberg klar for finalen

  Petter Solberg øker avstanden i sammendraget. Østfoldingen er klar for nok en finale i rallycross-VM.

  Han var strålende glad etter semifinalen, og får nå beste startspor i finalen.

  Solberg vant sin semifinale i Tyskland klart søndag. Hittil i helgen har han hanket inn 18 poeng. Sammenlagttoer Reinis Nitiss er i ferd med å miste kontakten til nordmannen. Latvieren fikk bare med seg ett poeng i Buxtehude.

  Andreas Bakkerud, Tommy Rustad og Frode Holte ble slått ut i semifinalene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien Viking - Start
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien Haugesund - Rosenborg
NM rally: Rally Hedemarken