Yohan Blake - Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn. - Foto: Kevin Frayer / Ap

Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn.

Foto: Kevin Frayer / Ap

Blake skjermes for reising før OL-kvalifiseringen

Yohan Blake, verdensmesteren på 100 meter, skjermes for reising før OL-kvalifiseringen på Jamaica, forteller trener Glen Mills.

Han har bestemt at Blake og Usain Bolt skal følge temmelig forskjellige opplegg før kvalifiseringen på hjemmebane, i alle fall når det gjelder konkurranseaktiviteten.

– Bolt har stor erfaring med å konkurrere i Europa. Han har gjort det i flere år og er vant til å løpe under forskjellige forhold, i ulikt klima og i forskjellige temperaturer, sier Mills.

– Når det gjelder Yohan Blake så vet vi at han hadde noen små problemer før VM-kvalifiseringen vår i fjor. I og med at dette er et olympisk år, har vi bestemt at han skal reise minst mulig før OL-kvalifiseringen er over, legger Mills til.

Han sier også at Bolt og Blake stort sett trener til samme tid hver dag, men det er ikke hver dag de gjennomfører det samme programmet.

Mills sier at Bolt og Blake er svært forskjellige av natur, så de følges opp helt individuelt.

Mills sier også at det har vært snakket mye om hvorvidt Yohan Blake skal satse på å doble under OL, altså å løpe både 100 og 200 meter.

– Først og fremst håper jeg å se Blake løpe mye raskere denne sesongen enn den forrige. Han har en personlig rekord på 9,82 på 100 meteren, og den håper jeg han kommer til å forbedre temmelig kraftig.

– Han følger et treningsprogram som er utformet slik at han kan løpe begge sprintdistansene i OL, men om han løper begge blir ikke bestemt før etter at vi er ferdige med OL-kvalifiseringene våres, sier trener Glen Mills.

(NTB)

Siste nytt

 • Tommy Berntsen ferdig i Ull/Kisa

  Lyn-legenden Tommy Berntsen er ferdig som Ull/Kisa-trener etter at han mislyktes i holde klubben oppe i 1. divisjon. Det skriver klubben i en pressemelding. Han er klubbens tredje trener etter opprykket til den nest øverste divisjonen.

 • Kent bergersen - Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK
  Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

  Kent Bergersen blir HamKam-trener

  Mandag ble det klart at Kent Bergersen er mannen som får jobben med å bringe HamKam tilbake til 1. divisjon. Han kommer fra jobben som assistenttrener i Aalesund. HamKam ble suverent sist i 1. divisjon i år, etter tre trenerbytter.

 • Kvåle med til Kuusamo

  Disse jentene skal representere Norge i verdenscupåpningen i Kuusamo:

  Marit Bjørgen
  Therese Johaug
  Kari Vikhagen Gjeitnes
  Heidi Weng
  Celine Brun-Lie Njård
  Ingvild Flugstad Østberg
  Marthe Kristoffersen
  Maiken Caspersen Falla
  Martine Ek Hagen
  Kathrine Harsem
  Barbro Kvåle

Sendeplan

Kl. Program Kanal