Yohan Blake - Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn. - Foto: Kevin Frayer / Ap

Yohan Blake er verdensmester på 100-meter, men han blir ikke globetrotter av den grunn.

Foto: Kevin Frayer / Ap

Blake skjermes for reising før OL-kvalifiseringen

Yohan Blake, verdensmesteren på 100 meter, skjermes for reising før OL-kvalifiseringen på Jamaica, forteller trener Glen Mills.

Han har bestemt at Blake og Usain Bolt skal følge temmelig forskjellige opplegg før kvalifiseringen på hjemmebane, i alle fall når det gjelder konkurranseaktiviteten.

– Bolt har stor erfaring med å konkurrere i Europa. Han har gjort det i flere år og er vant til å løpe under forskjellige forhold, i ulikt klima og i forskjellige temperaturer, sier Mills.

– Når det gjelder Yohan Blake så vet vi at han hadde noen små problemer før VM-kvalifiseringen vår i fjor. I og med at dette er et olympisk år, har vi bestemt at han skal reise minst mulig før OL-kvalifiseringen er over, legger Mills til.

Han sier også at Bolt og Blake stort sett trener til samme tid hver dag, men det er ikke hver dag de gjennomfører det samme programmet.

Mills sier at Bolt og Blake er svært forskjellige av natur, så de følges opp helt individuelt.

Mills sier også at det har vært snakket mye om hvorvidt Yohan Blake skal satse på å doble under OL, altså å løpe både 100 og 200 meter.

– Først og fremst håper jeg å se Blake løpe mye raskere denne sesongen enn den forrige. Han har en personlig rekord på 9,82 på 100 meteren, og den håper jeg han kommer til å forbedre temmelig kraftig.

– Han følger et treningsprogram som er utformet slik at han kan løpe begge sprintdistansene i OL, men om han løper begge blir ikke bestemt før etter at vi er ferdige med OL-kvalifiseringene våres, sier trener Glen Mills.

(NTB)

Siste nytt

 • Alex Song til West Ham

  Alexandre Song er klar for West Ham. Kameruneren forlater dermed Barcelona etter to sesonger i Spania. 26 år gamle Song ble presentert for fansen før lørdagens kamp mot Southampton.

 • Skjelbred tilbake i Hertha

  Per Ciljan Skjelbred var meget god på lån i Hertha Berlin fra Hamburg forrige sesong. Etter lange forhandlinger er overgangen blitt gjort permanent, melder TV 2.

  Skjelbred har slitt med spilletid i HSV, men fikk en ny vår da han spilte hele forrige sesong på lån i den tyske hovedstaden.

 • Bronse i dobbeltsculler

  Are Strandli og Kristoffer Brun kom på tredjeplass i finalen i lettvekt dobbeltsculler.

  Strandli og Brun var bare et halvt sekund bak vinnerne fra Sør-Afrika i den svært jevne finalen. Tyskland kom på andreplass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Hestesport, feltritt terreng
Birkebeinerrittet
VM hestesport: Feltritt terreng
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08-Odd
4-4-2 Eliteserien: Aalesund - Strømsgodset
VM hestesport: Reining, finale
VM Hestesport, reining, individuell finale
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Vålerenga